Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Takich jeszcze jestem w stanie zrozumieć. Stracili pracę, trzeba szukać nowej, jest wyraźnie naruszony interes. Kijowski i jemu podobni? Przerasta to moje możliwości umysłowe.

Takich jeszcze jestem w stanie zrozumieć. Stracili pracę, trzeba szukać nowej, jest wyraźnie naruszony interes. Kijowski i jemu podobni? Przerasta to moje możliwości umysłowe.

Kijowski i jemu podobni też mają swoje interesy w tym, co robią.

Kretowi nie przeszkadzało, jak zaczął się umawiać z Tadlą i zrobili go gwiazdą pogody w TVP, więc teraz też nie powinno mu nic przeszkadzać.

To są w ogóle jaja, że w obliczy prestiżowych wydarzeń u nas robi się małą politykę. Szczyt NATO a ci składają wniosek o odwołanie ministra obrony akurat w tej chwili.

Szczyt NATO, ogromne wydarzenie, duży sukces, który zawdzięczamy zresztą tak samo Kaczyńskiemu, Dudzie i Macierewiczowi, jak i Komorowskiemu i Siemoniakowi, czego obie strony wzajemnie nie chcą przyznać.

A poza TVPIS najważniejszym wydarzeniem była krytyka TK przez Obamę.

Kijowski i jemu podobni też mają swoje interesy w tym, co robią.

Kretowi nie przeszkadzało, jak zaczął się umawiać z Tadlą i zrobili go gwiazdą pogody w TVP, więc teraz też nie powinno mu nic przeszkadzać.

Szczyt NATO, ogromne wydarzenie, duży sukces, który zawdzięczamy zresztą tak samo Kaczyńskiemu, Dudzie i Macierewiczowi, jak i Komorowskiemu i Siemoniakowi, czego obie strony wzajemnie nie chcą przyznać.

A poza TVPIS najważniejszym wydarzeniem była krytyka TK przez Obamę.

Ci którzy za nimi stoją i cały cyrk finansują - tak. Problem w tym, że tam jest bardzo wielu ludzie, którzy naprawdę wierzą w to, że cały ruch jest w obronie demokracji, a oni są patriotami walczącymi o dobro ojczyzny. Wiem bo znam takich ludzi.

Edytowane przez Luki

Ci którzy za nimi stoją i cały cyrk finansują - tak. Problem w tym, że tam jest bardzo wielu ludzie, którzy naprawdę wierzą w to, że cały ruch jest w obronie demokracji, a oni są patriotami walczącymi o dobro ojczyzny. Wiem bo znam takich ludzi.

Oczywiście, że są tacy ludzie, ale nie odgrywają w tym ruchu pierwszoplanowych ról, tylko zajmują się pozytywistyczną praca u podstaw. Również znam takich ludzi, którzy popierają ten ruch, nawet wśród "lewicowych" duchownych. Podejrzewam, że poza Frasyniukiem, wśród wierchuszki występują tylko osoby, które nie działają w ruchu z powodu szczytnych idei.

Ciekawe, myślałem że Mediaexpert już dawno pracuje na takiej samej zasadzie, jak mediamarkt i saturn. Nie doszukiwałbym się tu jakiejś sensacji. I tak zapłacą i tak, choć rzeczywiście troszkę oszczędzą.

Czyli zapłacą Polacy. Po prostu PiS to kolejna komunistyczna w myśleniu partyjka, która nie chce dla Polaków pomyślności, a chce ich dobra (dlatego Polacy muszą owe dobra chować, np. w szarej strefie i za granicą, a jak nie umiesz toś frajer).

Swoją drogą największa granda to jest w cenie paliwa. Z kolei to przekłada się na ceny prawie wszystkiego.

jak nie odejdzie pokolenie wychowane za czasów PRL-u to zawsze będzie u nas to samo

E tam, to się przenosi z pokolenia na pokolenie. 

Zresztą sam chętnie żyłbym w komunizmie, gdyby działał. Niestety, nie działa.

Co mówi osoba popierająca Razem. 

O właśnie. Wiesz może, co Razem ma do TTIP?

Dlatego demokracja to mimo wszystko słaba sprawa per se. Ciekawe, że nie sprawdza się w firmach, w samolocie, w medycynie ale ma się sprawdzić w ekonomii łechtając ego i spokój ducha obywateli. Naiwne.

W firmach/spółkach to akurat są rządy większości i działają na podobnej zasadzie jak rządy większości w państwach demokratycznych. A dwa pozostałe przykłady to wysoko specjalistyczne zawody, nie widzę analogii.

E tam, to się przenosi z pokolenia na pokolenie. 

chodziło mi o podejście typowo polskie które w różnych ustrojach na różnych etapach historii jest prawie zawsze takie same (np. na tym forum) ,taki Rappar jest idealny , ja wiem i c*** ,reszta c***a wie

i to samo się dzieje na szczeblu państwowym jak ktoś poczuje władzę

Dlatego demokracja to mimo wszystko słaba sprawa per se. Ciekawe, że nie sprawdza się w firmach, w samolocie, w medycynie ale ma się sprawdzić w ekonomii łechtając ego i spokój ducha obywateli. Naiwne.

demokracja się sprawdza ;] znaczy się moim zdaniem sam ustrój ma słaby lub mały wpływ na zamożność obywatela ,ludzie byli biedni i bogaci w monarchia i tak samo w demokracjach.

demokracja to jest taka chmura ,która oddziela społeczeństwo od wojska ,służb specjalnych i elit, które i tak zarządzają tym burdelem a jest łatwym narzędziem aby uspakajać społeczeństwo w prosty sposób , wybraliście to tak macie a tak naprawdę upadek jednego banku na Wall Street ma większy wpływ na nasze życie i portfele niż to czy wygra Kaczyński czy Tusk

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.