Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

nie musiałeś pisać, to po prostu widać po twoich wypowiedziach w tym temacie. Pogrubione zdanie to bardzo dobry przykład ;]

Co widać?

Zexmam inne zdanie niż Ty i przy okazji bardzo podobme do tego co pieje TVN?

Zdarza się

Podobnie o tych grupach myśli ponad 90% wyborców, którzy wzięli udział w ostatnim glosowaniu a biorąc pod uwagę wyniki nie wszyscy (a nawet mniejszość) sugeruje się tekstami TVN.

Luki, no i co z tym wykształceniem? Każdy z nas ma, tu na forum są chociażby nieźle wykształceni ludzie. Ja też jakieś tam mam, jestem matematykiem, pracuję na uczelni ALE dopóki nie wziąłem się za działalność gospodarczą to miałem o tym takie pojęcie jak o robieniu filiżanek z porcelany (czyli żadne, ale umiem z nich pić kawę). Koszty pracy to też były tylko liczby średnio trafiające do wyobraźni zanim nie dostałem nimi po ryju. Taki fakt. Nie sądzę, że tylko ja tak mam. Mam znajomych ekonomistów, ekonometryków i oni też mają żadne pojęcie o realnych bolączkach przedsiębiorców bo nigdy nimi nie byli. Zresztą po brexicie jeden kolo, którego spotkałem na uczelni po radzie wydziału panikował, żeby na już, na szybko sprzedawać funty bo zaraz będzie katastrofa, ich gospodarka się wali. Cały blady był bo córka ma oszczędności w funtach czy tam coś xD Dr hab. nauk ekonomicznych xD A jak było panie doktorze hab. o mało co już profesorze?

Poza tym kto k*** sprzdaje jak wartość leci na łeb na szyję?

Pisałem ogólnie, nie odnosiłem się do tego co Julia powiedziała o dg.

Swoją drogą, kurna, ilu na tym forum jest naukowców pracujących na uczelnii?

Pisałem ogólnie, nie odnosiłem się do tego co Julia powiedziała o dg.

Swoją drogą, kurna, ilu na tym forum jest naukowców pracujących na uczelnii?

Ja już kojarzę przynajmniej kilku.

Co widać?

Zexmam inne zdanie niż Ty i przy okazji bardzo podobme do tego co pieje TVN?

Zdarza się

Podobnie o tych grupach myśli ponad 90% wyborców, którzy wzięli udział w ostatnim glosowaniu a biorąc pod uwagę wyniki nie wszyscy (a nawet mniejszość) sugeruje się tekstami TVN.

W jakim głosowaniu 90% wyborców stwierdziło, że młodzież niepolska i narodowcy kumają się z krzyżowcami Jezusa króla? :nevreness:

Wbrew pozorom większość polityków jest nieźle wykształconych. Ale w mediach istnieje odwrotna proporcjonalność w ich występowania do posiadanej wiedzy.

Oglądając posiedzenia Sejmu odniosłem wrażenie, że wykształcenie przeszkadza w skutecznym wykonywaniu obowiązków posła.

oczywiście TVPiS zjebane w jedną a TVN w drugą*... tylko dla mnie takie Winnickie i Bosaki gdziekolwiek by nie byli to wkurwiają :>

Według TVPIS do Nato wprowadzili nas Parys z Olszewskim, według TVN Jaruzelski, Skubiszewski i Wałęsa. W tym kraju już od dawna nie ma stacji podających obiektywnie informacje...

Według TVPIS do Nato wprowadzili nas Parys z Olszewskim, według TVN Jaruzelski, Skubiszewski i Wałęsa. W tym kraju już od dawna nie ma stacji podających obiektywnie informacje...

Szkoda, że nie wspomnieli o tym jak Wałęsa chciał nas dołączyć do jakiegoś następcy Układu Warszawskiego.

Nasze historia jest niestety pop*** w h**, że tak się górnolotnie wyrażę. Z jednej strony mam bulwersa, że PiS zakłamuje rzeczywistość, ale z drugiej jak sobie pomyślę, że takie zakłamane ziomki jak Miller, Kwachu i reszta mają być gloryfikowani to się bulwers zwiększa.

Taki Obama może tego nawet nie czaić, ma prawo. Koledzy. U nas prawica ma rodowód partii robotniczej, a liderzy lewicy to jacyś właściciele prywatnej szkoły. Tego nie idzie ogarnąć na trzeźwo.

Serio k**** nas do NATO wprowadził Jaruzelski wedle TVN?

No nie wprowadził, ale jako pierwszy nawiązał kontakt i w 1990 roku po raz pierwszy przyjechał do Polski sekretarz NATO, aby spotkać się z Jaruzelskim właśnie, więc jest jednym z głównych ojców sukcesu

No nie wprowadził, ale jako pierwszy nawiązał kontakt i w 1990 roku po raz pierwszy przyjechał do Polski sekretarz NATO, aby spotkać się z Jaruzelskim właśnie, więc jest jednym z głównych ojców sukcesu

Ja pierdolę. To jak powiedzieć, że Hitler jest jednym z ojców-założycieli ONZ.

ja "oglądający TVN" pojevia o tym nie miałem, nie słyszałem takiej wypowiedzi

Ty swiatly myślący samodzielnie cytujesz TVN

A linka lub inny dowód na to co napisałeś masz czy to kwestia wiary?

Mało faktów w Twoim linku, nie czytalem o tym wcześniej a jeśli to nie pamiętam

Ma ktoś coś bardziej konkretnego?

Edytowane przez josephnba

ja "oglądający TVN" pojevia o tym nie miałem, nie słyszałem takiej wypowiedzi

Ty swiatly myślący samodzielnie cytujesz TVN

A linka lub inny dowód na to co napisałeś masz czy to kwestia wiary?

Mało faktów w Twoim linku, nie czytalem o tym wcześniej a jeśli to nie pamiętam

Ma ktoś coś bardziej konkretnego?

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/trudna-droga-do-sojuszu-tak-polska-zmierzala-do-nato,659654.html

Ten materiał jest z wiadomości, ale w TVN 24 dzisiaj była mowa, o tym co pisałem.

http://www.skubi.net/nato.html

W TVPIS Info pokazywali nawet nagranie z tej wizyty Wałęsy, na której opowiadał o NATO bis bodajże przedwczoraj

Edytowane przez fluber

Polska już w roku 1990 nawiązała kontakty z Sojuszem. Wtedy do Warszawy przybył po raz pierwszy sekretarz generalny NATO. Został przyjęty przez ówczesnego prezydenta Wojciecha Jaruzelskiego. (http://www.tvn24.pl)

Po tym wysuwasz wniosek że TVN kłamie pisząc że jaruzel nas wprowadzał do wspólnoty?

Zaklamane buraki biorące kasę z Niemiec!

Po tym wysuwasz wniosek że TVN kłamie pisząc że jaruzel nas wprowadzał do wspólnoty?

Ja nie piszę, że TVN kłamie. Ani TVN, ani TVPIS nie kłamią w swoich przekazach w dosłownym tego słowa znaczeniu. Obie telewizje tworzą zmanipulowane przekazy, które mają na celu wyrobić w niesamodzielnie myślącym widzu odpowiednie wrażenie. Obie telewizje pokazują fakty tylko z jednej strony tworząc stronniczy obraz dochodzenia Polski do NATO. To są elementarne sprawy, których, mam wrażenie, być może mylne, że nie rozumiesz. 

Polska już w roku 1990 nawiązała kontakty z Sojuszem. Wtedy do Warszawy przybył po raz pierwszy sekretarz generalny NATO. Został przyjęty przez ówczesnego prezydenta Wojciecha Jaruzelskiego. (http://www.tvn24.pl)

Interesuje się historią i czytałem mnóstwo dyskusji historycznych i powiem krótko - nie trzeba kłamać, by powiedzieć nieprawdę.

Obaj macie rację

Poniekąd

W tym co jest napisane na stronie tvnu jednak nie doszukiwalbym się manipupacji, bo przedstawili tylko suchy fakt. Nikt się nad tym nie rozwodzil przesadnie

Odnoszę wrażenie że u niektórych wszystko co napisze TVN z miejsca jest zmanipulowane

https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.sld.org.pl/ckfinder/userfiles/files/Droga_Polski_do_NATO.pdf&ved=0ahUKEwj3pY2Fo-jNAhWF1SwKHSReCLkQFggtMAY&usg=AFQjCNG0KIssqXsMv8-0YnraWTBb9olfyg&sig2=2ML7L7NGNtF_ISnL0kZ5-Q

http://historia.org.pl/2016/07/09/polska-droga-do-nato-i-jej-polscy-bohaterowie-zobacz-10-zdjec-symboli/

Obaj macie rację

Poniekąd

W tym co jest napisane na stronie tvnu jednak nie doszukiwalbym się manipupacji, bo przedstawili tylko suchy fakt. Nikt się nad tym nie rozwodzil przesadnie

Odnoszę wrażenie że u niektórych wszystko co napisze TVN z miejsca jest zmanipulowane

https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.sld.org.pl/ckfinder/userfiles/files/Droga_Polski_do_NATO.pdf&ved=0ahUKEwj3pY2Fo-jNAhWF1SwKHSReCLkQFggtMAY&usg=AFQjCNG0KIssqXsMv8-0YnraWTBb9olfyg&sig2=2ML7L7NGNtF_ISnL0kZ5-Q

http://historia.org.pl/2016/07/09/polska-droga-do-nato-i-jej-polscy-bohaterowie-zobacz-10-zdjec-symboli/

I to są w miarę obiektywne opracowania. Nawet SLD, które chciało w dzień śmierci Jaruzelskiego ogłosić żałobę narodową miało tyle taktu, żeby go nie wymieniać z nazwiska w opracowaniu.  Zarówno TVN, jak i TVPIS w równym stopniu manipulują faktami, nie tylko w tym materiale.

Chyba nic mnie bardziej nie wkurza niż wybielanie Jaruzelskiego. No może poza "banderowcami". Kraj przez prawie 50 lat komunistyczny, 10 milionów ludzi należało do PZPR, a teraz się okazuje, że w Polsce nie było ani jednego komunisty, a Jaruzelski był pierwszym prezydentem wybranym w wolnych wyborach, a w rocznicę tego wydarzenia powinniśmy ustanowić święto narodowe.

Ok ale TVN naoisal tylko "Polska nawiązała kontakty" co jest prawdą

Nikt nie robil podchodow pod przyjęcie nas do NATO, odwiedził nasz kraj sekretarz generalny i tyle

TVN słowem nie zajaknal się o tym, że była to wizyta mająca na celu włączenie Polski w struktury!

Nie przesadzajcie

Kwestia Jaruzela to już inny temat, omawiany już tutaj przy okazji jego (niestety) naturalnej śmierci

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.