Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście, że inaczej sąd potraktuje kogoś, kto da psu fi*ta do lizania, a inaczej kogoś, kto bawi się w BDSM z koniem, a w ogóle nie zajmie się kimś, kto lubi spuszczać się na owady, co nie zmienia faktu, że możliwość karania za seks ze zwierzętami w prawie być powinna.

piszesz to już któryś raz, ale nadal nie napisałeś dlaczego. tzn. napisałeś, ale jak widzisz twoje argumenty nie wytrzymują próby w normalnej dyskusji, bo właśnie sam przyznałeś, że znęcanie się nad zwierzętami, a uprawianie z nimi seksu to dwie zupełnie różne sprawy.

Więc jak sam widzisz liczba zgonów nie jest decydującym czynnikiem przy ustalaniu prawa w Polsce i na świecie.

a tutaj obalasz swój drugi koronny argument (seks ze zwierzętami powinien być nielegalny, bo jest niebezpieczny dla populacji ludzkiej)

więc skoro seks nie równa się znęcaniu, a ryzyko zgonu nie jest decydującym czynnikiem, to nie widzę w czym masz problem z legalizacją zoofilii

piszesz to już któryś raz, ale nadal nie napisałeś dlaczego. tzn. napisałeś, ale jak widzisz twoje argumenty nie wytrzymują próby w normalnej dyskusji, bo właśnie sam przyznałeś, że znęcanie się nad zwierzętami, a uprawianie z nimi seksu to dwie zupełnie różne sprawy.

a tutaj obalasz swój drugi koronny argument (seks ze zwierzętami powinien być nielegalny, bo jest niebezpieczny dla populacji ludzkiej)

więc skoro seks nie równa się znęcaniu, a ryzyko zgonu nie jest decydującym czynnikiem, to nie widzę w czym masz problem z legalizacją zoofilii

Dla mnie seks ze zwierzętami jest jedną z form znęcania się nad nimi. Nawet nie jest potrzebny konkretny paragraf ( w wielu krajach takiego nie ma), bo seks ze zwierzętami podchodzi właśnie pod znęcanie. Chyba nawet w Polsce tak było.

Chodzi o możliwość mutacji różnych chorób odzwierzęcych, których przykładów jest kilka w tym koronny HIV.

W teorii zatem gdyby uprawiający seks oralny kogoś zaraził, a wirus realnie zagroziłby życiu partnera to być może jakiś sąd skazałby sprawcę. Natomiast chyba jeszcze takiej sprawy w Polsce nie było.

Była (choć nie dotycząca seksu oralnego,a powiedzmy "zwykłego", ale to dla możliwości przypisania sprawstwa nie ma żadnego znaczenia), pierwsza z pamięci dość głośna, na której promował swoją osobę Roman Giertych: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,5468088,Oskarzony_o_zarazanie_kobiet_wirusem_HIV_Kamerunczyk.html

Giertych zapewne nieco w ramach fantazji, a bardziej PRu, chciał zmienić kwalifikację prawną na usiłowanie zabójstwa. Finalnie, o ile dobrze pamiętam, wydano postanowienie o umorzeniu z uwagi na śmierć oskarżonego.

Była (choć nie dotycząca seksu oralnego,a powiedzmy "zwykłego", ale to dla możliwości przypisania sprawstwa nie ma żadnego znaczenia), pierwsza z pamięci dość głośna, na której promował swoją osobę Roman Giertych: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,5468088,Oskarzony_o_zarazanie_kobiet_wirusem_HIV_Kamerunczyk.html

Giertych zapewne nieco w ramach fantazji, a bardziej PRu, chciał zmienić kwalifikację prawną na usiłowanie zabójstwa. Finalnie, o ile dobrze pamiętam, wydano postanowienie o umorzeniu z uwagi na śmierć oskarżonego.

Ale ja pisałem o HPV, a nie HIV

Ok, ale to wiele nie zmienia w kwestii sprawstwa - tylko kwestia kwalifikacji prawnej z art. 161 par 1 kk lub art. 161 par. 2 kk.

Wiem, problem w tym, że HPV występuje bardzo powszechnie, nosicielami są setki milionów osób, ale bardzo rzadko wirus ten powoduje nowotwory. W przypadku HIV szansa na śmiertelną chorobę to jakieś 0,1%. W przypadku HPV jest to wielkość o kilka rzędów wielkości mniejsza.

Dla mnie seks ze zwierzętami jest jedną z form znęcania się nad nimi. Nawet nie jest potrzebny konkretny paragraf ( w wielu krajach takiego nie ma), bo seks ze zwierzętami podchodzi właśnie pod znęcanie. Chyba nawet w Polsce tak było.

W Polsce tak jest - istnieje fikcja prawna, że seks ze zwierzęciem stanowi w każdym przypadku znęcanie się nad nim.

W teorii zatem gdyby uprawiający seks oralny kogoś zaraził, a wirus realnie zagroziłby życiu partnera to być może jakiś sąd skazałby sprawcę. Natomiast chyba jeszcze takiej sprawy w Polsce nie było.

W teorii to ani nie potrzeba zarażenia poprzez seks oralny. Wystarczy, że osoba zarażona jakąkolwiek drogą HPV, świadoma tego zarażenia, będzie np. stroną bierną fellatio i w ogóle nie ma warunku realnego zagrożenia życia przez wirus.

Jeśli zaś chodzi o praktykę to skazań tego typu w Polsce jest maksymalnie kilka w ciągu roku (trudno mi powiedzieć dokładniej, bo prowadzone w tym zakresie statystyki podawane są łącznie dla wszystkich narażeń na zarażenie wirusem i tych przypadków jest od 5 do 17 w ciągu roku licząc od 1999 roku). A jedyne przypadki takich skazań, z jakimi się spotkałem, to zbiegi ze zgwałceniem.

Edytowane przez Kily

Kórwa, HPV jest tak powszechny i ogólnie w miarę nieszkodliwy, że nie wiem o czym mówimy.
WZW B, WZW C, HIV, to poważny problem. Ale nie HPV. Owszem, może prowadzić do poważnych komplikacji, łącznie ze śmiercią, ale jest zbyt powszechny by móc go w poważny sposób zwalczać.

Sam mam HPV, niestety Ely3, muszę Ciebie zmartwić - mój nagły zgon jest bardzo mało prawdopodobny.

Ostatnio słabo śledzę politykę ( polecam, przestałem się tym przejmować i nakręcać bo w sumie i tak nie mam teraz na to wpływu) ale szczyt NATO jakoś dokładniej oglądam. Fajna wypowiedź Obamy po spotkaniu z Dudą. Widać, że przygotowana profesjonalnie i miło się tego słuchało. Fajnie też napąknął o trybunale w sumie nie używając nazwisk. Chociaż w indywidualnej rozmowie pewnie było ostrzej.

Cm38eKwXEAAyKuA.jpg

Cm38eKuXYAAWDgu.jpg

Tusk wyraźnie patrzy na Camerona :nevreness:

A co takiego strasznego Winnicki sobą reprezentuje w towarzystwie sprzedawczyków, korupcjonistów, zdrajców i karierowiczów?

Zależy kogo pytasz, biorąc pod uwagę fakt, że joseph swoje informacje pobiera głównie z TVN, to pewnie jest neonazistą.

Swoją drogą TVN przechodzi już samych siebie. Ostatnio Olejnik w kropce powiedziała, ze główną przyczyną Brexitu są imigranci z Polski, którzy masowo wyjeżdżają z powodu łamania demokracji i niszczenia TK przez PIS... 

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.