Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

dla polski raczej mega nieciekawie. nie dość, że PiS zadłuża kraj w niesamowitym tempie (do końca kwietnia prawie na kwotę, o jaką wzrósł dług w całym 2015), to jeszcze to będzie potężnym ciosem dla gospodarki.

Żeby się nikomu nie wydawało ze w ekonomii 2+2= 4 takie drobne uwagi

Banki już kombinują jak obchodzić podatek

"364,2 mln zł w marcu, 361,1 mln zł w kwietniu i tylko 339,0 mln zł w maju – takie wpływy do budżetu przyniósł obowiązujący od lutego podatek od niektórych instytucji finansowych, potocznie zwany podatkiem bankowym. Łącznie daje to 1064,3 mln zł wpływów, a więc zaledwie 19,4% kwoty zaplanowanej w tegorocznej ustawie budżetowej. Potwierdzają się więc obawy, wyrażane m.in. w raporcie Centrum Analiz i Studiów Podatkowych SGH, że podatek został pomyślany w sposób, który umożliwia jego obchodzenie."

Mimo tego:

"Zdecydowanie lepszy jest obraz całego budżetu. Jego dochody w pierwszych pięciu miesiącach 2016 r. wyniosły 129,1 mld zł i były o 11% wyższe niż w takim samym okresie roku 2015. Z danych Ministerstwa Finansów wynika, że wpływy ze wszystkich rodzajów podatków są wyższe niż przed rokiem. Najbardziej znacząco, bo aż 8,5%, wzrosły dochody z PIT. Po stronie wydatków odnotowano 142,6 mld zł, czyli prawie 5% więcej, niż w okresie styczeń-maj roku 2015. Deficyt budżetu wyniósł więc 13,5 mld zł wobec planowanych na koniec maja 19,3 mld zł."

Czyli jak na razie mamy cud porównywalny z tymi rybami i chlebem u Jezusa.

Następni Szwedzi. Oni też już mają dość a dodatkowo widzą jak fajnie i spokojnie sobie żyją ich sąsiedzi za zachodniej granicy ( Norwegowie ). Nie muszą się do jakiejś Grecji dokładać, mają największy fundusz emerytalny...

Początek końca moim zdaniem. Jak grecy znów wyciągną łapki po kasę i trzeba będzie zrzutę zrobić to jednego z grubym portfelem mniej do finansowania. Mocno się to odbije.

Brawo Merkel. Pytanie jaki wpływ na decyzję miała jej polityka imigracyjna która mocno wpłynęła na EU... 

Imperium się rozpadnie, w końcu

ale nie europejskie a brytyjskie

Myślę że Angela im nie popuści i nie da się wycofać z tego błędu

W końcu następca III rzeszy rozniósł brytyjczyków w pył

Angole poniosą większe straty w gospodarce niż w niemieckich bombardowaniach 1940 roku

Do tego zostanie wyzwolona irlandia i szkocja które przejmie następca III rzeszy

Reszta krajów jak zobaczy co się dzieje u brytoli moze zmieknąć :)

a będzie się działo dużo i moim zdaniem nie wiele będzie brakowac do wojny domowej skoro już nawet nie szkocja a też londyn chce się odłączyć od anglii

od dzos głosuje na pis!

zawadzka właśnie zapowiada powrót do ośmioklasowej podstawówki

czy to dobrze?

dobrze byłoby gdyby AWS nie robił reformy

teraz juz wszystko sie wygładziło, po katastrofie jaka początkowo było gimnazjum, teraz kiedy zaczyna byc normalnie chca zmian?

Tak jak zawsze byłem przeciwnikiem tamtej reformy tak teraz mam wątpliwości czy to ma sens

Polska ma aktualnie sporo innych problemów, a PiS ma na głowie kilka reform, które obiecane były społeczeństwu i na ktore ci ludze czekają

Dudzie czas na zgłoszenie ustaw o wieku emerytalnym i kwocie wolnej od podatku sie czasem nie kończy? Ile on sobie dał na to czasu? Rok od przejęcia prezydentury? Cos było o kwocie, ale czy cos sie w tej kwestii dzieje?

od dzos głosuje na pis!

czy to dobrze?

teraz juz wszystko sie wygładziło, po katastrofie jaka początkowo było gimnazjum, teraz kiedy zaczyna byc normalnie chca zmian?

Tak jak zawsze byłem przeciwnikiem tamtej reformy tak teraz mam wątpliwości czy to ma sens

Polska ma aktualnie sporo innych problemów, a PiS ma na głowie kilka reform, które obiecane były społeczeństwu i na ktore ci ludze czekają

Dudzie czas na zgłoszenie ustaw o wieku emerytalnym i kwocie wolnej od podatku sie czasem nie kończy? Ile on sobie dał na to czasu? Rok od przejęcia prezydentury? Cos było o kwocie, ale czy cos sie w tej kwestii dzieje?

Duda zgłosił te ustawy jeszcze w zeszłym roku...

Obie? O kwocie wolnej od podatku słyszałem, umknela mi chyba informacja o wieku emerytalnym, coś tylko wspominali, ale o pracach i projeocie ustawy nie słyszałem

Tylko nie pamiętałem czy Duda czy rząd, choć w sumie na jedno wychodzi

Obie i obie ustawy są chyba w tej chwili w podkomisjach.

od dzos głosuje na pis!

czy to dobrze?

Dla mnie jak już jest podział na trzy szkoły, to powinni zostawić, tylko roczniki zmienić. 1-4 to szkoła podstawowa z nauką podstaw, potem 5-8 to gimnazjum z nauką wiedzy ogólnej i ostatnie 9-12 to już liceum z nauką profilowaną pod zawód jak technikum czy pod studia jak biochem/mat-fiz/human. 

Rsppar chodzi o to że w skroconym systemie (3lata oiceum i 4 technikum) nauczyciele nie mają czasu na zrobienie cslego progrsmu ws,ystko jedt po lepkach, historia czy wf mają za,mało godzin, przez co mamy naugrubsze, mało znaiace historie dzieciaki

Chodziłem do piecioletniego technikum i tam już z zawodowymi przedmiotami był kłopot bo czasu nie było na wszystko, nie wyobrażam sobie żebym miał się tego uczyć rok krócej

Rsppar chodzi o to że w skroconym systemie (3lata oiceum i 4 technikum) nauczyciele nie mają czasu na zrobienie cslego progrsmu ws,ystko jedt po lepkach, historia czy wf mają za,mało godzin, przez co mamy naugrubsze, mało znaiace historie dzieciaki

Chodziłem do piecioletniego technikum i tam już z zawodowymi przedmiotami był kłopot bo czasu nie było na wszystko, nie wyobrażam sobie żebym miał się tego uczyć rok krócej

Czy ja wiem czy mamy najgrubsze. Na anoreksję choruje 15% młodzieży w wieku 14-18.

Ja się interesuję historią, ale bądźmy szczerzy - to hobby, a nie przydatna wiedza. Równie dobrze można narzekać na braki zajęć z techniki do sklejania samolotów. Zresztą i tak w szkole nie ma szans na porządną edukację, skoro do zdobycia podstaw do takiej samej drugiej wojny światowej trzeba by przeczytać z 10 razy tyle co mają podręczniki z historii łącznie. 

A żeby składać prymitywne analogie to nie trzeba nawet tyle co jest w szkole. 

http://www.tvp.info/20147632/polskie-dzieci-wsrod-najgrubszych-w-europie

Zresztą nie potrzeba dsnych, wychodzę z synem każdego dnia na plac zabaw i widzę

Nie żeby co, ale te dane pokazuje, że to pokolenie co miało więcej w-fu jest grube w chój, więc pytanie brzmi po co?

Drugie pytanie - ile lat ma twój syn?

Jeśli ktoś ma problemy z nadwagą to winna jest po pierwsze:

fruktoza - zaburza metabolizm a dokładniej zmienia tryb pracy wątroby i w efekcie po pierwsze nie odczuwamy sytości nawet jeśli zjemy wystarczająco dużo, a po drugie to co zjemy jest zamieniane w tkankę tłuszczową.

NaCl - naturalna żywność zawiera nawet 10 razy więcej KCL niż NaCL, ponieważ NaCl jest tańsza i bezpieczniejsza w użyciu to soli się tylko za pomoca NaCl co zaburza metabolizm.

Problem "żywności przetworzonej" to tak naprawde problem tego ze w naturalnej jest 10 razy więcej KCl a w przetworzonej po jej zasoleniu jest 10 razy więcej NaCl - dla organizmu to nienaturalne bo takich proporcji w naturalnym jedzeniu nie ma.

Rozwiązaniem problemu otyłości jest zastąpienie soli NaCl solą KCl, zrezygnowanie z kupowania przetworzonych produktów które NaCl zawierają. dobrze jednak kontrolowac poziom potasu we krwi bo jego nadmiar moze być niebezpieczny i jeśli ktoś ma problemy z nerkami a o tym nie wie to stężenie potasu może przekroczyć bezpieczne poziomy.

Zrezygnowanie z fruktozy, a więc w zasadzie rezygnacja ze wszystkiego co jest słodzone cukrem lub syropem glukozowo-fruktozowym. To jest trudne bo cukier pcha się w zasadzie do wszystkiego już.

Można jednak  znaleźć słodycze a także napoje słodzone tylko glukozą lub syropem glukozowym, albo poliolami, malitolami, ksylitolami i innymi niegrożnymi alkoholami.

Dodatkowo w okresie od października do kwietnia suplementacja witaminy D która choć nazywana witaminą w rzeczywistosci jest hormonem wytwarzanym przez organizm w czasie przebywania na słońcu i również wpływa na szybkość przemiany materii

Jeśli ktoś zastosuje się do tych zasad moze jeść ile potrzebuje olewać uprawianie sportu a waga zacznie wracać do "normalnej".

Przetestowane na wielu osobach - również na sobie

Edytowane przez darkonza

Matek trafił w sedno

Syn ma 3 ale w parku biegają wszystkie dzieci

No to trudno, żeby w-f miał pomóc mu, czy dzieciom nawet dwa razy starszym. Ponadto jak wspomniałem - plaga anoreksji jest w wieku nastoletnim, a takie dzieci już raczej nie ganiają po placach zabaw. 

Czemu wrzucasz to samo? :nevreness:

Niezależny Pan dziennikarz i poważny Pan poseł. Dno. Wiadomo w ogóle o co poszło?

Chciałem wrzucić odpowiedź Posła. że się zgadza.

Wałęsa powiedział, że wytnie PiS, Tarczyński go wyzwał i na solo, Lis wyzwał Tarczyńskiego, Tarczyński się zgodził, ja nie mogę się przestać śmiać.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.