Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Faktycznie. :smile:

Myślałem, że w poście z 23.47 piszesz o Lewandowskim (który podobnie jak Gortat popierał Komorowskiego).

Ale i tak nie rozumiem co w tym dziwnego, że sportowiec spotyka się z premierem z partii politycznej, której nie popiera.

Skąd niby informacje, że Lewandowski popiera Komorowskiego? Nie kojarzę niczego takiego. Ba, wydaje mi się, że PO nawet miała jakiś proces o to, że wykorzystała wizerunek Lewandowskiego w kampanii. Poza Kucharskim, chyba nie ma żadnego związku Lewandowskiego z PO.

mam prośbę , wytłumacz mi o co chodzi z tym Sarajevem odnośnie Dudy. ja z memami czy z internetowymi modami nie jestem tak na czasie, wiesz , stary już jestem

liczę na Twoją pomoc w przeciwieństwie do innych internetowych pieniaczy

Edytowane przez Koelner

mam prośbę , wytłumacz mi o co chodzi z tym Sarajevem odnośnie Dudy. ja z memami czy z internetowymi modami nie jestem tak na czasie, wiesz , stary już jestem

liczę na Twoją pomoc w przeciwieństwie do innych internetowych pieniaczy

Ja też jestem stary, więc nie do końca ogarniam, ale Duda w wielu memach kreowany jest na jakiegoś strasznego kilera i zło. No i stąd też to Sarajewo, podobnie, jak i całą reszta:

http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_rYy5UrUsXSRxP6AWlbf4mBtRO7tGa5oL.jpg

http://paczaizm.pl/o-nie-nie-nie-ma-dowodow-na-to-ze-bylem-w-sarajewie-duda-cenzoduda-martin-schulz/

http://paczaizm.pl/a-z-tego-wzniesienia-bedzie-pan-mial-doskonale-pole-ostrzalu-na-glowna-ulice-sarajewa-duda-zolnierze-cenzoduda/

http://www.repostuj.pl/post/sarajevo-serbnica-dudel-duda

http://www.poznajmemy.pl/polityka/cenzoduda/

Pod ostatnim linkiem masz wyjaśnione, skąd to wszystko się wzięło

Edytowane przez fluber

aaaaaaaaaaa

czyli Rappar uległ masowej modzie a taki oryginalny się wydawał :D

Co może najważniejsze to podobieństwo do Franka Underwooda, dlatego z Dudy robi się na memach takiego zimnego skurwiela. Poza tym ma genialną mimikę twarzy, która się idealnie do takich memów nadaje. I tak wszystkim przypasowało, że głównie "kuce" (którzy są raczej zadowoleni ze zmiany Komorowskiego na Dudę) co chwila jakieś nowe robili.

Skąd niby informacje, że Lewandowski popiera Komorowskiego? Nie kojarzę niczego takiego. Ba, wydaje mi się, że PO nawet miała jakiś proces o to, że wykorzystała wizerunek Lewandowskiego w kampanii. Poza Kucharskim, chyba nie ma żadnego związku Lewandowskiego z PO.

Coś mi się kiedyś obiło o uszy. Chociaż nie wiem czy to chodziło o jakąś wypowiedź pro-PO czy tylko anty-PiS.

Tutaj jest jakaś poszlaka, chociaż sama teza, że nie lubią się z Błaszczykowskim przez politykę raczej naciągana:

http://sport.dziennik.pl/pilka-nozna/artykuly/444969,pis-i-po-podzielily-roberta-lewandowskiego-z-jakubem-blaszczykowskim.html

http://wawalove.pl/Wawer-Syn-ministra-porabal-sasiadom-drzwi-siekiera-a23103?src01=6a4c8&src02=facebook_wawalove

Kiedyś pisaalem że nie jestem fsnem oskarżania dzieci za to co robili rodzice (dzieci resortowe)

Teraz sytuacja jest odwrotna i wciąż nie mam zamiaru jechać po ministrze

Ale co zrobią fani pisu, którzy na każdym kroku wyskakiwali z tego typu akcjsmi

http://wawalove.pl/Wawer-Syn-ministra-porabal-sasiadom-drzwi-siekiera-a23103?src01=6a4c8&src02=facebook_wawalove

Kiedyś pisaalem że nie jestem fsnem oskarżania dzieci za to co robili rodzice (dzieci resortowe)

Teraz sytuacja jest odwrotna i wciąż nie mam zamiaru jechać po ministrze

Ale co zrobią fani pisu, którzy na każdym kroku wyskakiwali z tego typu akcjsmi

A kto go broni? Na razie widzę po komentarzach atak na PiS za to, że jeden alkoholik spokrewniony z ministrem dostał szajby. 

A ta akcja do dzieci resortowych to nie ma porównania kompletnie, bo w dzieciach resortowych chodzi, że istnieje możliwość, że niektóre osoby wyrobiły pozycję, zebrały majątki itp za działania rodziców, które były nielegalne lub wręcz zbrodnicze. Niektórzy spłycają to do czarno-białych kategorii, jak wiele innych rzeczy, ale chyba nie negujesz, że w tamtym systemie funkcjonował barter przysługa za przysługę , a jeśli ktoś miał ojca oficera SB, to pewien zdrowy sceptycyzm jest prawidłowy. 

Czyli wg Ciebie teraz to nie funkcjonuje?

PO tego nie robiła?

PiS teraz tego nie robi?

Dziwi Cie ze ludzie atakują PiS za to, skoro PiS każdorazowo przypomina innym takie sytuacje? Wet za wet

Choć mi się to bardzo nie podoba to jednak rozumiem mechanizm i nie jest mi żal pisu bo robi dokładnie to samo

Kurde oststnio wysyp romantykow na forum :)

Edytowane przez josephnba

Czyli wg Ciebie teraz to nie funkcjonuje?

PO tego nie robiła?

PiS teraz tego nie robi?

Nie, nie funkcjonuje. Nie żyjemy teraz w totalitarnym kraju, jak w PRL. 

Dziwi Cie ze ludzie atakują PiS za to, skoro PiS każdorazowo przypomina innym takie sytuacje? Wet za wet

Choć mi się to bardzo nie podoba to jednak rozumiem mechanizm i nie jest mi żal pisu bo robi dokładnie to samo

Kurde oststnio wysyp romantykow na forum :smile:

Bo to całkiem inna sytuacja? Jak już porównywać, to nie do resortowych dzieci, ale do dziadka w Wehrmachcie. 

Funkcjonuje

Przysługa za przysługę, nepotyzm, kelesiostwo

To wszystko masz w każdej robovie, a w państwowej przede wszystkim

A propos czepiania się

Wg mnie nie powinno tego być wcale, a skoro jest to już dla mnie nie ma znaczenia przyczyna

Nie funkcjonuje na taką skalę, jak w PRL.

Minister ma chorego syna. Nie wiem, czego tu się czepiać, tylko współczuć.

Edytowane przez fluber

ja alkoholikom nie współczuję, to nie jest rak, który Cie atakuje i nie masz na to wpływu

ministrowi, a dokładnie cłej jego rodzinie, owszem współczuję

nie zmienia to faktu że pisowi sie za to dostanie, choć całkowicie niezasłużenie i mam nadzieje w przyszłości kaczynski zamknie morde kiedy bedzie chciał cos w swoim stylu powiedzieć

wiele rzeczy nie funkcjonuje, jest montoring, w łape strach dać, albo wziąć bo to moze być prowokacja, co nie znaczy ze tego nie ma

tak samo jak obsadzanie stanowisk, tutj jadą po całości i sie z tym nie kryją

jasinski

hoffmann

kurski

suski

to same sztywne karki Jarka

przysługa za przysługe robi politykę na całym świecie i tak juz pozostanie, niezależnie od ustroju

Edytowane przez josephnba

ja alkoholikom nie współczuję, to nie jest rak, który Cie atakuje i nie masz na to wpływu

ministrowi, a dokładnie cłej jego rodzinie, owszem współczuję

nie zmienia to faktu że pisowi sie za to dostanie, choć całkowicie niezasłużenie i mam nadzieje w przyszłości kaczynski zamknie morde kiedy bedzie chciał cos w swoim stylu powiedzieć

wiele rzeczy nie funkcjonuje, jest montoring, w łape strach dać, albo wziąć bo to moze być prowokacja, co nie znaczy ze tego nie ma

tak samo jak obsadzanie stanowisk, tutj jadą po całości i sie z tym nie kryją

jasinski

hoffmann

kurski

suski

to same sztywne karki Jarka

przysługa za przysługe robi politykę na całym świecie i tak juz pozostanie, niezależnie od ustroju

To nie jest przysługa za przysługę, tylko obsadzenie ważnych stanowisk zaufanymi ludźmi. Jest to wzięcie pełnej odpowiedzialności za 4 lata rządów. Jeżeli nie będzie lepiej/wystarczająco dobrze, to nie będzie żadnych wymówek.

Ciekawa moralność, współczuję tylko tym, którzy nie mieli wpływu na to, co się z nimi stało, czyli np. jemu nie współczujesz:?

http://www.mariuszharasny.pl/

Funkcjonuje

Przysługa za przysługę, nepotyzm, kelesiostwo

To wszystko masz w każdej robovie, a w państwowej przede wszystkim

A propos czepiania się

Wg mnie nie powinno tego być wcale, a skoro jest to już dla mnie nie ma znaczenia przyczyna

Nepotyzm to jedno, a SB i odpowiedzialni za Wujek, Popiełuszkę i resztę mordów, więzień i tortur to drugie.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.