Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Cardi napisał:

Od stanu zdrowia jest instytucja rencisty, czyż nie?

I co głupiego byłoby w jej rozszerzeniu?

Dla mnie emerytura powinna być dla osób niezdolnych do pracy ze względu na starość na podstawie ich dotychczasowych zarobków.

7 minut temu, RappaR napisał:

Dla mnie emerytura powinna być dla osób niezdolnych do pracy ze względu na starość na podstawie ich dotychczasowych zarobków.

Kto powiedział, że to byłoby głupie? Mam inne zdanie, emerytura powinna być dla osób, które przepracowały i zasilały skarb państwa podatkami przez X lat. Chyba że delikwent chciałby pracować ponad tę liczbę X.

6 minut temu, fluber napisał:

No ale i tak wysokość emerytury zależy od wysokości wpłaconych składek

Chodzi o możliwość przejścia. Tak jak policjanci mają możliwość po 25 latach, a z opowieści znajomych rzadko który się decyduje.

Doradcy prezydenta Francji twierdzą, że Emmanuel Macron będzie rozmawiał z rządem PiS nt. wysłania polskich żołnierzy w rejon Sahelu w Afryce.

W zamian kraj może zgodzić się na to, że Polska odmówi masowego przyjmowania imigrantów z Afryki. 

Warto?

Edytowane przez DeltaCenter

Godzinę temu, RappaR napisał:

jakie egocentryczne podejście, oddziel pracę zawodową od życia. mieliśmy wylew rencistów ,teraz byśmy mieli leniwców ,którzy u lekarza załatwili emeryturę.

ble

Gość StaryFan
16 minut temu, quevas napisał:

[pani Kidawa-Błońska powinna ten tekst codziennie do dnia wyborów].

Wytatuować?

W dobie posądzeń o przekupstwa polityczne, mam mocne dowody, że PIS przekupił suflera Pani Kidawy.

27 minutes ago, quevas said:

http://www.donald.pl/artykuly/UB6v59tx/media-karnowskich-zarobily-na-reklamach-od-panstwa-28-milionow-w-2018-to-wzrost-o-1143

mniemam, że rozprawisz się dzielnie z każdą próbą wytłumaczenia na czym polega różnica między mediami prywatnymi, a publicznymi, także w zakresie obowiązku zapewnienia pluralizmu prezentowanych opinii w programach publicystycznych, zatem pozwolisz, że oszczędzę sobie zbytecznej fatygi

O reklamach nie było mowy. Ja tylko napisałem, że za puszczenie odcinków Salonu Dz. na antenie TVP Info, Karnowscy nie dostają ani grosza.

Dobór gości jest taki sam w tym programie od chyba ośmiu lat. Nie wiem skąd nagle teraz pretensje.

1 minute ago, quevas said:

mamy proste zestawienie : wielokrotny przestępca konstytucyjny o wyglądzie bulwy kartoflanej i manierach ordynusa przeciwko

UUUUUuuuuu. Komuś puszczają nerwy. Żeby cię w maju biedaku nie rozerwało ze złości.

Edytowane przez DeltaCenter

46 minutes ago, quevas said:

to tak jakby Poranek TOK Fm w składzie Żakowski, Wołek, Lis & Władyka był puszczany w TVP Info

usprawiedliwiasz chory absurd

Niczego nie usprawiedliwiam.Nie wiem czemu nie czepiłeś się doboru gości dwa czy trzy tygodnie temu. Nawet samodzielnie nie potrafisz się oburzać, tylko kopiujesz "wycie". Po prostu nie oglądam od dziesięciu lat żadnej telewizji. Obojętny jest mi dobór gości w Salonie Dziennikarskim tak samo jak mi był obojętny jednostronny dobór gości w programach Tomasza Lisa na Żywo.

To, że jeden puszczany jest w sobotę o 9 rano a drugi był puszczany w poniedziałki o 21:00 to tylko mała różnica.

5 godzin temu, Koelner napisał:

jakie egocentryczne podejście, oddziel pracę zawodową od życia. mieliśmy wylew rencistów ,teraz byśmy mieli leniwców ,którzy u lekarza załatwili emeryturę.

ble

Na jakiej podstawie uważasz, że sędziowie są bardziej etyczni od lekarzy?

1 godzinę temu, quevas napisał:

poza tym, czy to nie dziwne, że facet, który podobno za darmo donosił na osobistą żonę, nie chciał zakapować obcego Grodzkiego za 5 tysięcy ?

No dziwne. Widocznie nikt mu nie zaoferował 5 koła za to, inaczej by właśnie zakapował. 

1 godzinę temu, quevas napisał:

mamy proste zestawienie : wielokrotny przestępca konstytucyjny o wyglądzie bulwy kartoflanej i manierach ordynusa przeciwko przystojnej, kulturalnej, sympatycznej pani, której czasami zdarzy się jakiś drobny i nieszkodliwy lapsus

to nawet nie jest mismatch, to groteskowy kabaret

niestety, w Polsce groteska stała się dominującą barwą rzeczywistości

To straszne jak ludzie niewykształceni w Polsce nienawidzą tych, którym chciało się zdobywać i poszerzać wiedzę

2 minuty temu, RappaR napisał:

Nie mieszam, zadałem po prostu proste pytanie

najpierw postaw tezę dlaczego mieliby mieć takie narzędzia , decyzyjność i władzę w ręku a następnie baw się w pytanka .a wtedy opiszę Ci komunę i jak ludzie musieli robić uprawnienia na muzyka żeby móc dorabiać na weselach. 

3 minuty temu, Koelner napisał:

najpierw postaw tezę dlaczego mieliby mieć takie narzędzia , decyzyjność i władzę w ręku a następnie baw się w pytanka .a wtedy opiszę Ci komunę i jak ludzie musieli robić uprawnienia na muzyka żeby móc dorabiać na weselach. 

Nie bawię się na razie w żadnej tezy, pytam dalszego uważasz sędziów za etyczniejszych i moralniejszych od lekarzy.

Gość StaryFan
1 godzinę temu, Koelner napisał:

Dokładnie, od kilkunastu lat muzycy siedzią w zarządach spółek państwowych, zarabiają po 2mln i dają radę. A kiedyś na weselu bez uprawnień dorobić nie szło.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.