Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Sebastian napisał:

No wiesz, nie ma w tym nic dziwnego. Mieli 48 mln a jednak sporo terenu zagarnęła Rosja. Ponadto należy pamiętać, że 4 mln są u nas, dzięki nim bum w budowlance w ogóle był możliwy. 

O to chodzi. Jak im spadło. 6 mln ogłosiło niepodległość(i nie, to nie są i nigdy nie byli Ukraińcy, po prostu Lenin kreśląc mapy zdecydował, że zachodnia Rosja ma się znaleźć w USRR), ale co istotniejsze - 6 mln spierdoliło z kraju w 18 lat. Porównaj to z tą Polską zrujnowaną przez bandę czworga. @Cardi może opowiedzieć, jak to Polacy jeżdżą za niskimi podatkami do UK i Niemiec masowo :)

Teraz, RappaR napisał:

O to chodzi. Jak im spadło. 6 mln ogłosiło niepodległość(i nie, to nie są i nigdy nie byli Ukraińcy, po prostu Lenin kreśląc mapy zdecydował, że zachodnia Rosja ma się znaleźć w USRR), ale co istotniejsze - 6 mln spierdoliło z kraju w 18 lat. Porównaj to z tą Polską zrujnowaną przez bandę czworga. @Cardi może opowiedzieć, jak to Polacy jeżdżą za niskimi podatkami do UK i Niemiec masowo :)

Ale pamiętaj, że u nich uciekają też przed ewentualną wojną. Trochę mam kontaktu z Ukraińcami i sprowadzają rodziny do Polski bo tam jest trochę niefajnie a tutaj nie dość, że poziom życia lepszy to i dużo spokojniej. 

Teraz, Sebastian napisał:

Ale pamiętaj, że u nich uciekają też przed ewentualną wojną. Trochę mam kontaktu z Ukraińcami i sprowadzają rodziny do Polski bo tam jest trochę niefajnie a tutaj nie dość, że poziom życia lepszy to i dużo spokojniej. 

Spotykam się teraz z Ukrainką aktualnie, zresztą nie po raz pierwszy, raczej nikt nie mówi o strachu przed Rosją, w Donbasie normalnie odwiedza rodzinę. Główny problem to jednak bieda i syf.

Prorosyjskość jest u nich dalej dość silna, zresztą obok Polski dalej Rosja jest chyba głównym kierunkiem emigracji

Godzinę temu, RappaR napisał:

nie, to nie są i nigdy nie byli Ukraińcy, po prostu Lenin kreśląc mapy zdecydował, że zachodnia Rosja ma się znaleźć w USRR)

Z kolei Bierut, wchodząc Stalinowi ...e do głowy, zaczął w 45 publicznie drzeć mordę, że Lwów nigdy nie był polski, zresztą jak wszystko na wschód od Lwowa. Zyskał 2 lata pełniącego obowiązki prezydenta, sfałszowane kompletnie wybory, następną kadencję i...

1422156309_fhkekt_600.jpg

potwierdzenie tezy Churchilla.

Tak bawią się piątoklasiści u władzy.

7 minut temu, RappaR napisał:

"Nie wierz we wszystko... – ...co przeczytasz w internecie, tylko dlatego że widzisz czyjeś zdjęcie z cytatem" - Józef Piłsudski

Ale poza tym zrozumiałeś, że Angol jest dodatkiem do największego zdrajcy Polski, czy trzeba podać, wytłumaczyć i opisać.

Recepturową kaligrafią?

14 minut temu, RappaR napisał:

Czy ja wiem czy największym?  to ma się kłamać czy co?

Masz wiedzę z tego okresu? Jak nie, to tracę czas. Wikipedia nie wystarczy.

36 minut temu, RappaR napisał:

I dlatego wciąż jesteś prawiczkiem. 

chciałbym cofnąć się do tych czasów , ale Ci nie zazdroszczę bo pewnie nie jesteś już nastolatkiem 

28 minut temu, StaryFan napisał:

Ale poza tym zrozumiałeś, że Angol jest dodatkiem do największego zdrajcy Polski, czy trzeba podać, wytłumaczyć i opisać.

Kto jeszcze jest zdrajca ? Proszę wymień aby zrozumieć prawdziwych Polaków 

1 minutę temu, Koelner napisał:

Kto jeszcze jest zdrajca ? Proszę wymień aby zrozumieć prawdziwych Polaków 

Wymienię, problem polega na tym, że mam spory problem w znalezieniu meritum Twych odpowiedzi. Tak mniej więcej od ? wczoraj.

2 minuty temu, StaryFan napisał:

Wymienię, problem polega na tym, że mam spory problem w znalezieniu meritum Twych odpowiedzi. Tak mniej więcej od ? wczoraj.

to proszę wymień . mój patriotyzm polega na tym aby każdy z Polaków miał jak najwiecej czegokolwiek. dlatego ciekawi mnie czy Bór-Komorowski mógł nam więcej „załatwić” w 44 niż Bierut. 

10 minut temu, Koelner napisał:

to proszę wymień . mój patriotyzm polega na tym aby każdy z Polaków miał jak najwiecej czegokolwiek. dlatego ciekawi mnie czy Bór-Komorowski mógł nam więcej „załatwić” w 44 niż Bierut. 

Nie masz wiedzy co załatwił pięcioklasowy Bierut. Pomijając kwestię pikietowania o przyłączenie kresów (w zasadzie wszystkiego co straciliśmy) do ZSSR, jest jeszcze kwestia likwidacji liderów wyzwolonej Polski, którzy zamiast na spotkanie dotyczące losów kraju, trafili na salę rozpraw w Moskwie (w komplecie). Nie do pominięcia jest też fakt Stalinizmu podczas jego rządów, represji, mordowania, niszczenia dóbr kultury, fałszowania historii, wyborów (sam fałszował swoje) itd. itp. Mało?

Edytowane przez StaryFan

2 minuty temu, StaryFan napisał:

Nie masz wiedzy co załatwił pięcioklasowy Bierut. Pomijając kwestię pikietowania o przyłączenie kresów (w zasadzie wszystkiego co straciliśmy) do ZSSR, jest jeszcze kwestia likwidacji liderów wyzwolonej Polski, którzy zamiast na spotkanie dotyczące losów kraju, trafili na salę rozpraw w Moskwie (w komplecie). Nie do pominięcia jest też fakt Stalinizmu podczas jego rządów, represji, mordowania, niszczenia dóbr kultury, fałszowania historii, wyborów (sam fałszował swoje) itd. itp. Mało?

znam historie , tylko jaka wtedy była alternatywa? III wojna światowa czy jakieś zwycięskie wtedy ogólnopolskie powstanie to science fiction . Bierut to pionek jak nie on to byłby kto inny 

26 minut temu, Koelner napisał:

chciałbym cofnąć się do tych czasów , ale Ci nie zazdroszczę bo pewnie nie jesteś już nastolatkiem 

Co Ci mam powiedzieć. Jeśli dziewczyna, z którą się spotykam, jest dziwką, której za to płacę, to i tak z mojej strony to mniejszy poziom desperacji niż bycie z Twoim kaszalotem. 

2 minuty temu, RappaR napisał:

Co Ci mam powiedzieć. Jeśli dziewczyna, z którą się spotykam, jest dziwką, której za to płacę, to i tak z mojej strony to mniejszy poziom desperacji niż bycie z Twoim kaszalotem. 

Czy ja muszę asystować w wymianie Waszych doświadczeń seksualnych? :)

RappaR kasuj nagłówki, robisz bałagan.

1 godzinę temu, StaryFan napisał:

Czy ja muszę asystować w wymianie Waszych doświadczeń seksualnych? :)

RappaR kasuj nagłówki, robisz bałagan.

Bierut miał harem :) https://zzapolowy.com/fabianski-w-waznym-projekcie-dla-ofiar-holokaustu/?fbclid=IwAR1aIBxNGBvYp8glNmek9cg2wi-G0tKJFWJ43GwG_X6SLu9NseZJ05xnVwI

Edytowane przez Koelner

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.