Cardi Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Będziemy przekonywać naszych koalicjantów z Porozumienia, wicepremiera Jarosława Gowina, że warto poprzeć likwidację limitu 30-krotności przy składkach ZUS - zapowiedział wicepremier Jacek Sasin. Według niego, Sejm może zająć się projektem w przyszłym tygodniu. Ciekawe jak na to zareaguje wolnościowe skrzydełko Zjednoczonej Prawicy 1 minutę temu, fluber napisał: No to ten pan jest w bledzie bo ja podaje fakty a nie opinie;) A to już Twoja opinia, że podajesz fakty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 8 minut temu, Cardi napisał: A to już Twoja opinia, że podajesz fakty. To ze przecietny czlowiek zarabia wiecej jak pracuje niz bezrobotny to nie opinia, to fakt;) niezaleznie od tego czy uznajesz to za fakt czy nie:) Twoja ignorancja nie ma wplywu na nature rzeczy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Teraz, fluber napisał: To ze przecietny czlowiek zarabia wiecej jak pracuje niz bezrobotny to nie opinia, to fakt;) niezaleznie od tego czy uznajesz to za fakt czy nie:) Twoja ignorancja nie ma wplywu na nature rzeczy:) Celowo odnosisz się tylko do drugiej części swojej wypowiedzi. Nie dziwi mnie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 1 minutę temu, Cardi napisał: Celowo odnosisz się tylko do drugiej części swojej wypowiedzi. Nie dziwi mnie to. Pojęcie „bezrobotnego” oznacza ogólnie osobę niezatrudnioną, nieprowadzącą działalności gospodarczej i niewykonującą innej pracy zarobkowej, zdolną i gotową do podjęcia zatrudnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Teraz, fluber napisał: Pojęcie „bezrobotnego” oznacza ogólnie osobę niezatrudnioną, nieprowadzącą działalności gospodarczej i niewykonującą innej pracy zarobkowej, zdolną i gotową do podjęcia zatrudnienia A jak się nazywa niezatrudniony, nieprowadzący DG, niewykonujący innej pracy, zdolny ale niegotowy do podjęcia zatrudnienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 5 minut temu, Cardi napisał: A jak się nazywa niezatrudniony, nieprowadzący DG, niewykonujący innej pracy, zdolny ale niegotowy do podjęcia zatrudnienia? Brzmi jak ktos kto nie wlicza sie do bezrobocia o ktorym mowil friedman:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 2 minuty temu, fluber napisał: Brzmi jak ktos kto nie wlicza sie do bezrobocia o ktorym mowil friedman:) Skąd wiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 3 minuty temu, Cardi napisał: Skąd wiesz? Bo patrz wyzej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) 2 minuty temu, fluber napisał: Bo patrz wyzej:) Gdzie jest definicja bezrobocia, którą posługiwał się Friedman? Bo nie sądzę, żeby opierał się na dziennku ustaw z którego cytat znalazł się w wikipedii Edytowane 14 Listopada 2019 przez Cardi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 3 minuty temu, Cardi napisał: Gdzie jest definicja bezrobocia, którą posługiwał się Friedman? Bezrobocie – zjawisko społeczne polegające na tym, że część ludzi zdolnych do pracy i pragnących ją podjąć nie znajduje zatrudnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) 2 minuty temu, fluber napisał: Bezrobocie – zjawisko społeczne polegające na tym, że część ludzi zdolnych do pracy i pragnących ją podjąć nie znajduje zatrudnienia. Skąd wiesz, że Friedman korzystał z wikipedii? I to polskiej, bo anglojęzyczna pisze tak: Unemployment, according to the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD), is when persons above a specified age (usually above 15)[1] are not in paid employment or self-employment and are currently available for work during the reference period. Od being available do pragnienia podjęcia pracy dosyć daleko. Edytowane 14 Listopada 2019 przez Cardi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 1 godzinę temu, fluber napisał: Zeby byc jak bill gates nie mozesz robic tego co robi bill gates teraz tylko powinienes robic to co bill gates robil wtedy kiedy nie byl bogaty:) no co Ty ? powinieneś być doradcą finansowym. 1 godzinę temu, fluber napisał: I to z niejednego:) a Ty nie masz beki z walesy?:) Noble się różnią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 2 godziny temu, RappaR napisał: I to właśnie proponujemy. W ZSRR nie było tak zajebiście i mimo, że wiele rzeczy zrobili bardzo dobrze, mieli także mnóstwo rzeczy, które zrobili bardzo źle. Ja też nie chcę zrównania wszystkich i nie chcę zarabiać średniej krajowej. Ale są pewne konieczne działania państwa, by rynek w nim mógł funkcjonować dobrze. I z dotychczasowych premierów Morawiecki ma największą świadomość nich. Po to podatek kapitałowy. A myślenie, że wygrywa lepszy produkt, to większa naiwność, niż wiara w św. Mikołaja. Nie wiem jak reszta, ale jedynka z tej listy regularnie udziela się na forum(może nie koszykarskim), chwaląc socjalizm i popierając działania podobne do 500+. Pomiędzy "nie mogę płacić swoim pracownikom więcej bo będę musiał podnieść cenę swojego produktu i zbankrutuje" a "lepszy produkt wygrywa" jest trochę przestrzeni do zagospodarowania. Poza tym skoro jakiś produkt wygrywa to chyba jakoś jest lepszy? Czasem lepszy znaczy po prostu bardziej dopasowany do potrzeb rynku a niekoniecznie oferujący więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 3 minuty temu, Cardi napisał: Skąd wiesz, że Friedman korzystał z wikipedii? I to polskiej, bo anglojęzyczna pisze tak: Trudno zeby noblista z ekonomii nie wiedzial co to bezrobocie albo nie wiedzial jak jest definiowane w usa i na calym swiecie:) troche przykre ze mam lepsze zdanie o friedmanie niz Ty:) Generalnie mam nadzieje ze masz swiadomosc iz friedman wiedzial ze to bullshit ale wiedzial tez ze niejeden glab zapamieta to haslo bo jest chwytliwe i bedzie dzialal na rzecz tak przedsiebiorczych ludzi jak friedman i korwin ktory z takich naiwniakow jak Ty zyje;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Teraz, fluber napisał: Trudno zeby noblista z ekonomii nie wiedzial co to bezrobocie albo nie wiedzial jak jest definiowane w usa i na calym swiecie:) troche przykre ze mam lepsze zdanie o friedmanie niz Ty:) Generalnie mam nadzieje ze masz swiadomosc iz friedman wiedzial ze to bullshit ale wiedzial tez ze niejeden glab zapamieta to haslo bo jest chwytliwe i bedzie dzialal na rzecz tak przedsiebiorczych ludzi jak friedman i korwin ktory z takich naiwniakow jak Ty zyje;) Dokładnie, trudno żeby nie wiedział, jak jednak widać definicja OECD różni się od podanej przez ciebie tym, że nie ma w niej fragmentu, na który wg ciebie powoływał się MF. Lepiej jednak doklejać uśmieszki i brnąć w to dalej. Tak się lubisz czepiać słówek, a jak oberwiesz własną bronią to podkulasz ogon i bombardujesz uśmieszkami. Generalnie widzę, że wiesz co inni ludzie wiedzą, uważają, już nie tylko ja, ale też MF, podasz w końcu te numery lotto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 1 minutę temu, Cardi napisał: Dokładnie, trudno żeby nie wiedział, jak jednak widać definicja OECD różni się od podanej przez ciebie tym, że nie ma w niej fragmentu, na który wg ciebie powoływał się MF. Lepiej jednak doklejać uśmieszki i brnąć w to dalej. Tak się lubisz czepiać słówek, a jak oberwiesz własną bronią to podkulasz ogon i bombardujesz uśmieszkami. Przepraszam ze na bezdenna glupote reaguje w ten sposob:) Bronisz przegranej sprawy, do bezrobotnych nie wlicza sie ludzi ktorzy nie pracuja badz nie chca, nie wliczalo sie ich tez wtedy kiedy friedman to mowil w kraju w ktorym mieszkal. Generalnie teza ze ludzie wola dostac 500 zlotych zasilku niz 3000 zlotych pensji po odprowadzeniu podatku jest tak absurdalna ze nie wiem co Ci powiedziec:) 4 minuty temu, Cardi napisał: Generalnie widzę, że wiesz co inni ludzie wiedzą, uważają, już nie tylko ja, ale też MF, podasz w końcu te numery lotto? Ja w swojej skromnosci wylacznie zakladam ze milton friedman byl madrzejszy niz jestem ja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 4 minuty temu, fluber napisał: Przepraszam ze na bezdenna glupote reaguje w ten sposob:) Rozumiem, wezmę przykład 4 minuty temu, fluber napisał: Bronisz przegranej sprawy, do bezrobotnych nie wlicza sie ludzi ktorzy nie pracuja badz nie chca, nie wliczalo sie ich tez wtedy kiedy friedman to mowil w kraju w ktorym mieszkal. Generalnie teza ze ludzie wola dostac 500 zlotych zasilku niz 3000 zlotych pensji po odprowadzeniu podatku jest tak absurdalna ze nie wiem co Ci powiedziec:) Ja w swojej skromnosci wylacznie zakladam ze milton friedman byl madrzejszy niz jestem ja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 1 minutę temu, Cardi napisał: Rozumiem, wezmę przykład Jezeli uwazasz ze milton friedman ma racje to mam propozycje. Rzuc prace i zrezygnuj z prawa do zasilku a ja bede a ja bede Ci co miesiac wyplacal jego rownowartosc 532.60. Co Ty na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 8 minut temu, fluber napisał: Jezeli uwazasz ze milton friedman ma racje to mam propozycje. Rzuc prace i zrezygnuj z prawa do zasilku a ja bede a ja bede Ci co miesiac wyplacal jego rownowartosc 532.60. Co Ty na to? Gdzie podać numer konta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Teraz, Cardi napisał: Gdzie podać numer konta? Podpiszemy umowe, wpadne do Ciebie do wrocka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi