RonnieArtestics Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 te palenie to jest wstyd, i tyle. najzwyklej ksiądz nie ogarnia XXI wieku , mass mediów, środków szybkiego przekazu. to jest beka jak chodzenie z palemkami w okół kościoła w święta czy sypanie różami w boże ciało. Chodziło Mi o ten post.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 a po co kościół ma egzorcystów? Wydaje mi się, że od odprawiania egzorcyzmów oraz szczegółowego badania każdego przypadku by nie pomylić opętaniem ze zwykłym zbzikowaniem Ale chyba wiesz, że to co się wydarzyło ma tyle wspólnego z egzorcyzmem co topienie marzanny z wygnaniem zimy Ot sztuczka dla rozbawionej gawiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 misiu, znowu dwa pytania a to jest jakaś zasada, że nie może być dwóch pytań? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 mieszkam obok kościoła i podczas tego święta oglądałem indian w tvn 7 i za oknem miałem to samo Troche beka ze dorosly czlowiek spedza swieta ogladajac indian w telewizji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Troche beka ze dorosly czlowiek spedza swieta ogladajac indian w telewizji:) odpoczywa po jedzeniu a w boze cialo chodza caly tydziena to jest jakaś zasada, że nie może być dwóch pytań? wygladzasz jak czlowiek zagadka z Batmana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 wygladzasz jak czlowiek zagadka z Batmana a Ty jak kobieta kot bęc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Wydaje mi się, że od odprawiania egzorcyzmów oraz szczegółowego badania każdego przypadku by nie pomylić opętaniem ze zwykłym zbzikowaniem Ale chyba wiesz, że to co się wydarzyło ma tyle wspólnego z egzorcyzmem co topienie marzanny z wygnaniem zimy Ot sztuczka dla rozbawionej gawiedzi znasz się na diabłach? bo on się tym zajmuje zawodowo, więc skoro uznał, że takie działanie pomoże w walce z nimi, to może jednak jest coś tu na rzeczy? to że tobie czy mi wydaje się to śmieszne bierze się pewnie z tego, że nie orientujemy się w temacie. pierwsi do wyśmiewania czegoś są zawsze ignoranci! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Pozwolę sobie z offtopem trochę, bo tu i tak postów nie liczy, a sam temat jest pół memem okresowym. znasz się na diabłach? bo on się tym zajmuje zawodowo To jeden z najlepszych tekstów jakie w życiu usłyszałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 a Ty jak kobieta kot bęc :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Tylko ja mam wrażenie ze lorak se trolluje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 znasz się na diabłach? bo on się tym zajmuje zawodowo, więc skoro uznał, że takie działanie pomoże w walce z nimi, to może jednak jest coś tu na rzeczy? to że tobie czy mi wydaje się to śmieszne bierze się pewnie z tego, że nie orientujemy się w temacie. pierwsi do wyśmiewania czegoś są zawsze ignoranci! Aha czyli wg Ciebie na temat szkodliwości narkotyków moga się wypowiadać tylko ci ktorzy ćpają? Co nie zmienia faktu ,że to co robił egzorcyznem nie było i nawet sam w wywiadzie nic takiego nie próbował wmówić. Ba wręcz się wycofuje z tego i jakąś godzinę temu przepraszał za to wydarzenie i sam je nazwał niefortunnym Tylko ja mam wrażenie ze lorak se trolluje? Nie pierwszy raz próbuje w jednej dyskusji być jednoczesnie po stronie pro i anty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Aha czyli wg Ciebie na temat szkodliwości narkotyków moga się wypowiadać tylko ci ktorzy ćpają? oraz badają. generalnie ci, którzy na dany temat posiadają wiedzę. Co nie zmienia faktu ,że to co robił egzorcyznem nie było nikt tu nie utrzymuje, że było. mogło natomiast być czynnością, która zmniejszała ryzyko bycia poddanym egzorcyzmom w przyszłości. taka swoista duchowa szczepionka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Tylko ja mam wrażenie ze lorak se trolluje? Przecież to jest standardowa lorakowa agenda. Zobaczył, że jest consensus w sprawie a jedyny broniący - Delta - bronił tego na zasadzie "a co Cię to" (nie broniąc słuszności samego czynu), więc stanął po drugiej stronie. Dyskusja została pociągnięta o kilka postów - więc jest jakaś wartość działania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 oraz badają. generalnie ci, którzy na dany temat posiadają wiedzę. nikt tu nie utrzymuje, że było. mogło natomiast być czynnością, która zmniejszała ryzyko bycia poddanym egzorcyzmom w przyszłości. taka swoista duchowa szczepionka. Przecież cytowałem ci wypowiedź tego księdza który nazwał to zdarzenie niefortunnym Uważasz ,że wypędzanie diabła czy duchowa szczepionka jest czymś niefortunnym? Czy po prostu jesteś ślepy na fakty i ciągniesz swoją teorię bez względu na to co mówi sam ksiądz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Przecież cytowałem ci wypowiedź tego księdza który nazwał to zdarzenie niefortunnym nic nie zacytowałeś, tylko powiedziałeś beż żadnego kontekstu, że padło tam słowo "niefortunne". cytat wygląda tak: "Fakt spalenia książek i innych przedmiotów był niefortunny. Nie miał on jednak charakteru prześmiewczego wobec jakiejkolwiek grupy społecznej czy religii, nie był też wymierzony w książki jako takie czy kulturę" https://www.facebook.com/smsznieba/posts/2549064961770244 skoro zatem celem nie była prześmiewczość, czy same książki jako takie, to czemu tego dokonano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 skoro zatem celem nie była prześmiewczość, czy same książki jako takie, to czemu tego dokonano? Chyba złego adresata tego pytania wybrałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 nic nie zacytowałeś, tylko powiedziałeś beż żadnego kontekstu, że padło tam słowo "niefortunne". cytat wygląda tak: "Fakt spalenia książek i innych przedmiotów był niefortunny. Nie miał on jednak charakteru prześmiewczego wobec jakiejkolwiek grupy społecznej czy religii, nie był też wymierzony w książki jako takie czy kulturę" https://www.facebook.com/smsznieba/posts/2549064961770244 skoro zatem celem nie była prześmiewczość, czy same książki jako takie, to czemu tego dokonano? Tam jest powiedziane, że ludzie przynieśli te rzeczy do spalenia. Może ich trzeba spytać czemu wybrali te rzeczy. Swoją drogą palenie biblii jest ponoć sztuką, więc czemu teraz jest taki dym o kilka książek i parasol? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMM2121 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Tam jest powiedziane, że ludzie przynieśli te rzeczy do spalenia. Może ich trzeba spytać czemu wybrali te rzeczy. Swoją drogą palenie biblii jest ponoć sztuką, więc czemu teraz jest taki dym o kilka książek i parasol? Przecież każde palenie bibli łączy się z wieloma głosami oburzenia pewnej grupy ludzi. Niektórych z tych "artystów" chciano przecież oskarżyc o obrazę uczuć religijnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Swoją drogą palenie biblii jest ponoć sztuką, więc czemu teraz jest taki dym o kilka książek i parasol? bo teraz dokonał tego oficjalny reprezentant KK, przez co naraża na śmieszność całą instytucję. natomiast palący biblię, to sami sobie wystawiają świadectwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Ciekawe wnioski z tej całej ogólnointernetowej dyskusji. 1. Wzorowymi katolikami są nieochrzczeni, nie uczestniczący w życiu KK, uczęszczający na mszę dwa razy w roku. Najbardziej zatroskani o los KK. 2. Powtarzaj dookoła, zamieszczaj na fejsikach złote myśli typu: "Nie obchodzi mnie co o mnie myślą inni, jestem sobą, nikt mi nie będzie mówił jak mam żyć". A gdy jakaś gazetka zagranicą coś napomknie o Polsce to wtedy "olaboga, co oni o nas pomyślą, co za wstyd, będą nas wytykać palcami na lotniskach, dworcach, na plażąch itd". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi