Cardi Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Czekam aż GW zacznie określać antysemityzm jako "postawa przeciwna mieszkańcom państwa położonego w Palestynie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) 36 minut temu, Cardi napisał: Czekam aż GW zacznie określać antysemityzm jako "postawa przeciwna mieszkańcom państwa położonego w Palestynie" http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,25464028,polak-pomogl-powstrzymac-napastnika-na-london-bridge-mezczyzna.html#s=BoxOpImg2 ale tutaj budują polski patriotyzm w dodatku napisali ze sprawca to był Usman Kahn . Michnik bardziej obiektywny niż TVP , ja pi****le . Edytowane 30 Listopada 2019 przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Godzinę temu, Koelner napisał: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,25464028,polak-pomogl-powstrzymac-napastnika-na-london-bridge-mezczyzna.html#s=BoxOpImg2 ale tutaj budują polski patriotyzm w dodatku napisali ze sprawca to był Usman Kahn . Michnik bardziej obiektywny niż TVP , ja pi****le . https://www.tvp.info/45569039/atak-w-londynie-polak-pomogl-obezwladnic-terroryste-wideo to samo 10 min wcześniej sorry mordeczko, tvp rules Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) 24 minuty temu, quevas napisał: pasujesz jak ulał a jak nie ulał, to jeszcze bardziej wygrałeś , pasuje https://youtu.be/NHycPiY6wEM . Rappar czas na zmianę avatara , von Nogay jest idealny 40 minut temu, julekstep napisał: https://www.tvp.info/45569039/atak-w-londynie-polak-pomogl-obezwladnic-terroryste-wideo to samo 10 min wcześniej sorry mordeczko, tvp rules Kurski kopiuje z Kurskiego ? Edytowane 30 Listopada 2019 przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 5 minut temu, Koelner napisał: Kurski kopiuje z Kurskiego ? nie wykluczyłbym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 8 godzin temu, RappaR napisał: Myślisz, że kogokolwiek przekonasz do tego, że wiedziałeś, że podawany wzrost gospodarczy to jest domyślnie wzrost korygowany o inflację i Twój post nie wynikał ze skrajnej niewiedzy? Tłumaczyłem to Cambiemu, spróbuję Tobie. To, że kiedyś na studiach brałeś dziewczynę do maka na kilka czisków i kolę i wydawałeś 30 złotych, a teraz bierzesz żonę i dzieci na kolację do slow food restaraunt i płacisz 200 złotych, wcale nie oznacza, że ceny poszły do góry pomad 6 razy. I dobrze. Ochroniarze pójdą pracować gdzie indziej. Ta praca mało wnosi do dobrobytu, a mamy niedomiar pracowników w innych sektorach. RappaR za obiad z żoną i dziećmi w slow food restaurant to płacisz 300 zł i to bez zbędnego rozpieszczania brzucha. I żeby nie było, w tej samej restauracji jakieś 2 lata temu jadłem za 200-220 zł. Także nie jest taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 30 minut temu, Sebastian napisał: RappaR za obiad z żoną i dziećmi w slow food restaurant to płacisz 300 zł i to bez zbędnego rozpieszczania brzucha. I żeby nie było, w tej samej restauracji jakieś 2 lata temu jadłem za 200-220 zł. Także nie jest taniej Ile dzieci? Zaraz policze ile wizyt w drogich restauracjach miesiecznie odbywasz pod patronatem Jarka i 500+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) Godzinę temu, julekstep napisał: Ile dzieci? Zaraz policze ile wizyt w drogich restauracjach miesiecznie odbywasz pod patronatem Jarka i 500+ Trójka ale córka moja je tylko frytki i pije wodę. Więc spoko możesz liczyć 2 + 2. Edyta mówi, że pieniądze z 500+ wpłacam dzieciom na konta, niech mają na waciki jak dorosną Edytowane 30 Listopada 2019 przez Sebastian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 12 godzin temu, RappaR napisał: Myślisz, że kogokolwiek przekonasz do tego, że wiedziałeś, że podawany wzrost gospodarczy to jest domyślnie wzrost korygowany o inflację i Twój post nie wynikał ze skrajnej niewiedzy? Tłumaczyłem to Cambiemu, spróbuję Tobie. To, że kiedyś na studiach brałeś dziewczynę do maka na kilka czisków i kolę i wydawałeś 30 złotych, a teraz bierzesz żonę i dzieci na kolację do slow food restaraunt i płacisz 200 złotych, wcale nie oznacza, że ceny poszły do góry pomad 6 razy. I dobrze. Ochroniarze pójdą pracować gdzie indziej. Ta praca mało wnosi do dobrobytu, a mamy niedomiar pracowników w innych sektorach. @RappaR Nie chodzi mi o porownanie jak bylo 10 lat temu tylko ile kosztuje zycie w porownaniu do tego co bylo rok czy 2 temu. Jem to samo i w tych samych miejscach co kiedys zarabiam wiecej ale ceny wzrosly sporo szybciej niz moja pensja. Co do ochroniarzy - to byl tylko przyklad takich grup jest pewnie wiecej. Niektorzy pojda robic co innego ale nie oszukujmy sie wiekszosc jest ochroniarzami nie dlatego ze ma posture van damme sile pudziana i ruchy connora tylko do niczego sie nie nadaje innego. Nie przebranzowisz ich w informatykow prawnikow i ekonomistow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 12 godzin temu, Sebastian napisał: RappaR za obiad z żoną i dziećmi w slow food restaurant to płacisz 300 zł i to bez zbędnego rozpieszczania brzucha. I żeby nie było, w tej samej restauracji jakieś 2 lata temu jadłem za 200-220 zł. Także nie jest taniej Zależy od miasta. I wiesz - dobra pozycjonowane rosną zawsze w tempie zarobków. Inaczej się nie da. 8 godzin temu, blackmagic napisał: Nie chodzi mi o porownanie jak bylo 10 lat temu tylko ile kosztuje zycie w porownaniu do tego co bylo rok czy 2 temu. Jem to samo i w tych samych miejscach co kiedys zarabiam wiecej ale ceny wzrosly sporo szybciej niz moja pensja Możesz to udowodnić na jakiś twardych danych? Bo te z eurostatu rozumiem, że zmanipulowane przez PiS, podobnie jak te z trzymanego przez nich w kieszeni międzynarodowego funduszu walut? Czy też jesteś jedynym człowiekiem na ziemi, którego nie dotyczy błąd poznawczy? 8 godzin temu, blackmagic napisał: Co do ochroniarzy - to byl tylko przyklad takich grup jest pewnie wiecej. Niektorzy pojda robic co innego ale nie oszukujmy sie wiekszosc jest ochroniarzami nie dlatego ze ma posture van damme sile pudziana i ruchy connora tylko do niczego sie nie nadaje innego. Nie przebranzowisz ich w informatykow prawnikow i ekonomistow Ale pójdą może na produkcję na przykład. Albo na magazyn. Albo na kierowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 2 godziny temu, RappaR napisał: Ale pójdą może na produkcję na przykład. Albo na magazyn. Albo na kierowców. widocznie nie znasz realiów , z grupą inwalidzką nawet dzisiaj nie zostaniesz kierowcą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 41 minut temu, Koelner napisał: widocznie nie znasz realiów , z grupą inwalidzką nawet dzisiaj nie zostaniesz kierowcą Nie każdy ochroniarz ma grupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 4 godziny temu, RappaR napisał: Zależy od miasta. I wiesz - dobra pozycjonowane rosną zawsze w tempie zarobków. Inaczej się nie da. Możesz to udowodnić na jakiś twardych danych? Bo te z eurostatu rozumiem, że zmanipulowane przez PiS, podobnie jak te z trzymanego przez nich w kieszeni międzynarodowego funduszu walut? Czy też jesteś jedynym człowiekiem na ziemi, którego nie dotyczy błąd poznawczy? Ale pójdą może na produkcję na przykład. Albo na magazyn. Albo na kierowców. https://www.rp.pl/article/20190731/EKO/190739874 https://www.google.com/amp/s/forsal.pl/amp/1417822,skokowy-wzrost-cen-zywnosci-w-polsce-warzywa-drozeja-nawet-o-ponad-250-proc.html Wzrosly ceny gazu pradu paliw. Rosna ceny w restauracjach (mam porownanie Wroclaw, Jelenia Gora, Opole) ok 10% od zeszlego roku Co do drugiej kwestii - zeby zostac zawodowym kierowca trzeba przejsc pscychotesty i temu juz wielu z ochroniarzy nie podola. Zeby pracowac na magazynie to trzeba w wiekszosci miec uprawniena na wozki widlowe etc. Produkcja - niby ok ale nie wiem czy jest az takie zapotrzebowanie zeby to przejac. Poza tym zawody ktore podajesz sa nastepne w kolejce do likwidacji wiec to takie z deszczu pod rynne Zmiana-w-średniej-ceny-transakcyjnej-m2-nieruchomości-na-rynku-pierwotnym.webp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 2 minuty temu, blackmagic napisał: https://www.rp.pl/article/20190731/EKO/190739874 https://www.google.com/amp/s/forsal.pl/amp/1417822,skokowy-wzrost-cen-zywnosci-w-polsce-warzywa-drozeja-nawet-o-ponad-250-proc.html Wzrosly ceny gazu pradu paliw. Rosna ceny w restauracjach (mam porownanie Wroclaw, Jelenia Gora, Opole) ok 10% od zeszlego roku Co do drugiej kwestii - zeby zostac zawodowym kierowca trzeba przejsc pscychotesty i temu juz wielu z ochroniarzy nie podola. Zeby pracowac na magazynie to trzeba w wiekszosci miec uprawniena na wozki widlowe etc. Produkcja - niby ok ale nie wiem czy jest az takie zapotrzebowanie zeby to przejac. Poza tym zawody ktore podajesz sa nastepne w kolejce do likwidacji wiec to takie z deszczu pod rynne Zmiana-w-średniej-ceny-transakcyjnej-m2-nieruchomości-na-rynku-pierwotnym.webp 6 kB · 0 pobrań Czyli inflacja jest 2,9%, wzrost wynagrodzeń 7,4%. Co dalej? I będą przechodzić dalej. Taki los niskowykwalifikowanych pracowników. Na razie mamy 3 najniższe bezrobocie w UE, spadającą liczbę osób w wieku produkcyjny, więc jak ktoś szuka pracy, to znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 4 godziny temu, RappaR napisał: Nie każdy ochroniarz ma grupę. nie zaganiaj emerytów do pracy , oni swoje wypracowali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 W dniu 30.11.2019 o 16:24, Koelner napisał: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,25464028,polak-pomogl-powstrzymac-napastnika-na-london-bridge-mezczyzna.html#s=BoxOpImg2 ale tutaj budują polski patriotyzm w dodatku napisali ze sprawca to był Usman Kahn . Michnik bardziej obiektywny niż TVP , ja pi****le . Pewnie się okaże, że ten Polak to jakiś lewak, który kocha muzułmańskich imigrantów i zrobią z nim jeszcze jakiś wywiad, w którym opowie o tym, że to tylko incydent, a poza tym ta grupa jest spoko. Inaczej trudno taki news na portalu Michnika wyjaśnić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 20 minut temu, fluber napisał: Pewnie się okaże, że ten Polak to jakiś lewak, który kocha muzułmańskich imigrantów i zrobią z nim jeszcze jakiś wywiad, w którym opowie o tym, że to tylko incydent, a poza tym ta grupa jest spoko. Inaczej trudno taki news na portalu Michnika wyjaśnić:) jakby był lewakiem i gejem to zawstydziły prawdziwych patriotów , prawda ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 10 minut temu, Koelner napisał: jakby był lewakiem i gejem to zawstydziły prawdziwych patriotów , prawda ? Zawstydziłby Biedronia płaczącego na obradach PE że mu nie wolno w Polsce do kilku miejsc wchodzić, chociaż sam nie wie do jakich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 6 minut temu, Cardi napisał: Zawstydziłby Biedronia płaczącego na obradach PE że mu nie wolno w Polsce do kilku miejsc wchodzić, chociaż sam nie wie do jakich. bo Biedroń jest pasywny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 1 minutę temu, Koelner napisał: bo Biedroń jest pasywny Cóż... wierzę Nie pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi