Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 30.11.2019 o 15:00, Cardi napisał(a):

Czekam aż GW zacznie określać antysemityzm jako "postawa przeciwna mieszkańcom państwa położonego w Palestynie":D 

Rozwiń  

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,25464028,polak-pomogl-powstrzymac-napastnika-na-london-bridge-mezczyzna.html#s=BoxOpImg2 ale tutaj budują polski patriotyzm w dodatku napisali ze sprawca to był Usman Kahn . Michnik bardziej obiektywny niż TVP , ja pi****le . 

Edytowane przez Koelner

W dniu 30.11.2019 o 15:24, Koelner napisał(a):

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,25464028,polak-pomogl-powstrzymac-napastnika-na-london-bridge-mezczyzna.html#s=BoxOpImg2 ale tutaj budują polski patriotyzm w dodatku napisali ze sprawca to był Usman Kahn . Michnik bardziej obiektywny niż TVP , ja pi****le . 

Rozwiń  

https://www.tvp.info/45569039/atak-w-londynie-polak-pomogl-obezwladnic-terroryste-wideo

to samo 10 min wcześniej

sorry mordeczko, tvp rules

W dniu 30.11.2019 o 16:45, quevas napisał(a):

pasujesz jak ulał

a jak nie ulał, to jeszcze bardziej

trep1-1-5c5ff8420598e1de58d36bef,860,0,0

Rozwiń  

wygrałeś , pasuje 🤣https://youtu.be/NHycPiY6wEM . Rappar czas na zmianę avatara , von Nogay jest idealny

W dniu 30.11.2019 o 16:33, julekstep napisał(a):
Rozwiń  

Kurski kopiuje z Kurskiego ?🤪

Edytowane przez Koelner

W dniu 30.11.2019 o 13:09, RappaR napisał(a):

Myślisz, że kogokolwiek przekonasz do tego, że wiedziałeś, że podawany wzrost gospodarczy to jest domyślnie wzrost korygowany o inflację i Twój post nie wynikał ze skrajnej niewiedzy?

Tłumaczyłem to Cambiemu, spróbuję Tobie.

To, że kiedyś na studiach brałeś dziewczynę do maka na kilka czisków i kolę i wydawałeś 30 złotych, a teraz bierzesz żonę i dzieci na kolację do slow food restaraunt i płacisz 200 złotych, wcale nie oznacza, że ceny poszły do góry pomad 6 razy.

I dobrze. Ochroniarze pójdą pracować gdzie indziej. Ta praca mało wnosi do dobrobytu, a mamy niedomiar pracowników w innych sektorach. 

Rozwiń  

RappaR za obiad z żoną i dziećmi w slow food restaurant to płacisz 300 zł i to bez zbędnego rozpieszczania brzucha. I żeby nie było, w tej samej restauracji jakieś 2 lata temu jadłem za 200-220 zł. 

Także nie jest taniej :)

W dniu 30.11.2019 o 21:19, Sebastian napisał(a):

RappaR za obiad z żoną i dziećmi w slow food restaurant to płacisz 300 zł i to bez zbędnego rozpieszczania brzucha. I żeby nie było, w tej samej restauracji jakieś 2 lata temu jadłem za 200-220 zł. 

Rozwiń  

Ile dzieci?

Zaraz policze ile wizyt w drogich restauracjach miesiecznie odbywasz pod patronatem Jarka i 500+ ❤️

W dniu 30.11.2019 o 21:52, julekstep napisał(a):

Ile dzieci?

Zaraz policze ile wizyt w drogich restauracjach miesiecznie odbywasz pod patronatem Jarka i 500+ ❤️

Rozwiń  

Trójka ale córka moja je tylko frytki i pije wodę. Więc spoko możesz liczyć 2 + 2. 

Edyta mówi, że pieniądze z 500+ wpłacam dzieciom na konta, niech mają na waciki jak dorosną :)

Edytowane przez Sebastian

W dniu 30.11.2019 o 13:09, RappaR napisał(a):

Myślisz, że kogokolwiek przekonasz do tego, że wiedziałeś, że podawany wzrost gospodarczy to jest domyślnie wzrost korygowany o inflację i Twój post nie wynikał ze skrajnej niewiedzy?

Tłumaczyłem to Cambiemu, spróbuję Tobie.

To, że kiedyś na studiach brałeś dziewczynę do maka na kilka czisków i kolę i wydawałeś 30 złotych, a teraz bierzesz żonę i dzieci na kolację do slow food restaraunt i płacisz 200 złotych, wcale nie oznacza, że ceny poszły do góry pomad 6 razy.

I dobrze. Ochroniarze pójdą pracować gdzie indziej. Ta praca mało wnosi do dobrobytu, a mamy niedomiar pracowników w innych sektorach. 

Rozwiń  

@RappaR

Nie chodzi mi o porownanie jak bylo 10 lat temu tylko ile kosztuje zycie w porownaniu do tego co bylo rok czy 2 temu. Jem to samo i w tych samych miejscach co kiedys zarabiam wiecej ale ceny wzrosly sporo szybciej niz moja pensja.

Co do ochroniarzy - to byl tylko przyklad takich grup jest pewnie wiecej. Niektorzy pojda robic co innego ale nie oszukujmy sie wiekszosc jest ochroniarzami nie dlatego ze ma posture van damme sile pudziana i ruchy connora tylko do niczego sie nie nadaje innego. Nie przebranzowisz ich w informatykow prawnikow i ekonomistow

W dniu 30.11.2019 o 21:19, Sebastian napisał(a):

Rozwiń  

Zależy od miasta. I wiesz - dobra pozycjonowane rosną zawsze w tempie zarobków. Inaczej się nie da.

W dniu 1.12.2019 o 01:20, blackmagic napisał(a):

Nie chodzi mi o porownanie jak bylo 10 lat temu tylko ile kosztuje zycie w porownaniu do tego co bylo rok czy 2 temu. Jem to samo i w tych samych miejscach co kiedys zarabiam wiecej ale ceny wzrosly sporo szybciej niz moja pensja

Rozwiń  

Możesz to udowodnić na jakiś twardych danych? Bo te z eurostatu rozumiem, że zmanipulowane przez PiS, podobnie jak te z trzymanego przez nich w kieszeni międzynarodowego funduszu walut?

Czy też jesteś jedynym człowiekiem na ziemi, którego nie dotyczy błąd poznawczy?

W dniu 1.12.2019 o 01:20, blackmagic napisał(a):

Co do ochroniarzy - to byl tylko przyklad takich grup jest pewnie wiecej. Niektorzy pojda robic co innego ale nie oszukujmy sie wiekszosc jest ochroniarzami nie dlatego ze ma posture van damme sile pudziana i ruchy connora tylko do niczego sie nie nadaje innego. Nie przebranzowisz ich w informatykow prawnikow i ekonomistow

Rozwiń  

Ale pójdą może na produkcję na przykład. Albo na magazyn. Albo na kierowców.

W dniu 1.12.2019 o 09:46, RappaR napisał(a):

Zależy od miasta. I wiesz - dobra pozycjonowane rosną zawsze w tempie zarobków. Inaczej się nie da.

Możesz to udowodnić na jakiś twardych danych? Bo te z eurostatu rozumiem, że zmanipulowane przez PiS, podobnie jak te z trzymanego przez nich w kieszeni międzynarodowego funduszu walut?

Czy też jesteś jedynym człowiekiem na ziemi, którego nie dotyczy błąd poznawczy?

Ale pójdą może na produkcję na przykład. Albo na magazyn. Albo na kierowców.

Rozwiń  

https://www.rp.pl/article/20190731/EKO/190739874

https://www.google.com/amp/s/forsal.pl/amp/1417822,skokowy-wzrost-cen-zywnosci-w-polsce-warzywa-drozeja-nawet-o-ponad-250-proc.html

Wzrosly ceny gazu pradu paliw.

Rosna ceny w restauracjach (mam porownanie Wroclaw, Jelenia Gora, Opole) ok 10% od zeszlego roku

Co do drugiej kwestii - zeby zostac zawodowym kierowca trzeba przejsc pscychotesty i temu juz wielu z ochroniarzy nie podola.

Zeby pracowac na magazynie to trzeba w wiekszosci miec uprawniena na wozki widlowe etc.

Produkcja - niby ok ale nie wiem czy jest az takie zapotrzebowanie zeby to przejac.

Poza tym zawody ktore podajesz sa nastepne w kolejce do likwidacji wiec to takie z deszczu pod rynne

Zmiana-w-średniej-ceny-transakcyjnej-m2-nieruchomości-na-rynku-pierwotnym.webpPobieranie informacji ...

W dniu 1.12.2019 o 14:45, blackmagic napisał(a):

https://www.rp.pl/article/20190731/EKO/190739874

https://www.google.com/amp/s/forsal.pl/amp/1417822,skokowy-wzrost-cen-zywnosci-w-polsce-warzywa-drozeja-nawet-o-ponad-250-proc.html

Wzrosly ceny gazu pradu paliw.

Rosna ceny w restauracjach (mam porownanie Wroclaw, Jelenia Gora, Opole) ok 10% od zeszlego roku

Co do drugiej kwestii - zeby zostac zawodowym kierowca trzeba przejsc pscychotesty i temu juz wielu z ochroniarzy nie podola.

Zeby pracowac na magazynie to trzeba w wiekszosci miec uprawniena na wozki widlowe etc.

Produkcja - niby ok ale nie wiem czy jest az takie zapotrzebowanie zeby to przejac.

Poza tym zawody ktore podajesz sa nastepne w kolejce do likwidacji wiec to takie z deszczu pod rynne

Zmiana-w-średniej-ceny-transakcyjnej-m2-nieruchomości-na-rynku-pierwotnym.webp 6 kB · 0 pobrań

Rozwiń  

Czyli inflacja jest 2,9%, wzrost wynagrodzeń 7,4%.

Co dalej?

I będą przechodzić dalej. Taki los niskowykwalifikowanych pracowników. Na razie mamy 3 najniższe bezrobocie w UE, spadającą liczbę osób w wieku produkcyjny, więc jak ktoś szuka pracy, to znajdzie. 

W dniu 30.11.2019 o 15:24, Koelner napisał(a):

Rozwiń  

Pewnie się okaże, że ten Polak to jakiś lewak, który kocha muzułmańskich imigrantów i zrobią z nim jeszcze jakiś wywiad, w którym opowie o tym, że to tylko incydent, a poza tym ta grupa jest spoko. Inaczej trudno taki news na portalu Michnika wyjaśnić:)

W dniu 1.12.2019 o 16:52, fluber napisał(a):

Pewnie się okaże, że ten Polak to jakiś lewak, który kocha muzułmańskich imigrantów i zrobią z nim jeszcze jakiś wywiad, w którym opowie o tym, że to tylko incydent, a poza tym ta grupa jest spoko. Inaczej trudno taki news na portalu Michnika wyjaśnić:)

Rozwiń  

jakby był lewakiem i gejem to zawstydziły prawdziwych patriotów , prawda ? :)

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.