fluber Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 W dniu 19.10.2019 o 12:12, ely3 napisał: Widzę ,że nagle wśród wyborców Korwina przybyło nam wielu specjalistów od Nobla Więc chciałbym abyście w 15 minut no dobra 30 bo musicie Google odpalić bo nie znacie pewnie pisarzy udowodnili jakie to poglądy zadecydowały o Noblu dla Modiano' Pamuka Vargas LLosy Coetzee Aleksiejewicz Oe Kenzaburo czy nawet Muller Wystarczyloby chociazby wspomniec o drugim tegorocznym nobliscie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 No Pamukowi to akurat poglądy bardzo pomogły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Wyjaśnione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 8 godzin temu, Koelner napisał: i to przez Elizę Michalik ..... . z niego się wyrasta ale i tak go lubię Skoro się z niego wyrasta to ja chyba jeszcze do niego nie dojrzałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 bardziej dziwi ze ktoś to obejrzał do końca ta Michalik to jest taki rak uszu ze ja pi****le Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 43 minuty temu, rahu napisał: bardziej dziwi ze ktoś to obejrzał do końca ta Michalik to jest taki rak uszu ze ja pi****le Myślę że w tym linku raka dostać można od jkma Laska punktowała go jak kownacki szpilkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MA23 Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 12 godzin temu, josephnba napisał: Deja vu ... Od kilkunastu lat to samo w wywiadach ... Pseudo dziennikarka która przerywa co drugie słowo i JKM który wypowiada swoje rację i tłumaczy co autor miał na myśli. Polska polityka to jeden wielki cyrk na kółkach. Zwiększenie minimalnej krajowej do 2600 czy 3000, rozdawnictwo 500+ czy planowana akcja 50+ dla pracujących za najniższą to jest śmiech na sali ... Wolałbym zmniejszenie podatków i likwidację dochodowego, każdemu żyłoby się lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-kontorezerwowe Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 piękna riposta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 2 godziny temu, josephnba napisał: Skoro się z niego wyrasta to ja chyba jeszcze do niego nie dojrzałem jako młody człowiek wolałeś bezpieczeństwo od ryzyka , to nic złego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 19 minut temu, Koelner napisał: jako młody człowiek wolałeś bezpieczeństwo od ryzyka , to nic złego gruba analiza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Godzinę temu, Koelner napisał: jako młody człowiek wolałeś bezpieczeństwo od ryzyka , to nic złego Ja jestem młody! Godzinę temu, Koelner napisał: jako młody człowiek wolałeś bezpieczeństwo od ryzyka , to nic złego Ja jestem młody! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 W dniu 14.10.2019 o 19:24, fluber napisał: Panstwo polskie zatrudnia 3.5 miliony osob i raczej trudno by bylo to zmniejszyc. Paradoksalnie mamy relatywnie niski udzial procentowy urzednikow w porownaniu do innych krajow ( dania ma prawie 2 razy tyle) Takie instytucje jak Powiatowe Urzędy Pracy, Straż Miejska czy Rada Mediów Narodowych są do natychmiastowego zaorania. PUP miał głównie pomagać ludziom w znalezieniu zatrudnienia, ale to miało jakiś sens w czasach wysokiego bezrobocia i niewielkiego dostępu do internetu. Inne funkcje PUP spokojnie mogą przejąć inne instytucje (w szczególności GUS i starostwa powiatowe). Do zaorania jest również Centralne Biuro Antykorupcyjne. To jest ciekawe, że ta instytucja istnieje już kilkanaście lat i nadal wszystkim się kojarzy głównie z agentem Tomkiem oraz aferą gruntową. Albo ta firma ma wyjątkowo słaby PR albo jest zwyczajne mało skuteczna i efektywna. Podejrzewam, że raczej to drugie, bo w trudno mi uwierzyć, że PiS nie chwaliłby się sukcesami swojego dziecka. Nic by się zatem nie stało gdyby ten twór zaorać i z powrotem powierzyć zwalczanie korupcji policji. Dalej - skarbówka. Od 1 marca 2017 r. działa Krajowa Administracja Skarbowa (KAS), struktura, w której połączono administrację podatkową, kontrolę skarbową i Służbę Celną. Organami KAS są: minister finansów, Szef Krajowej Administracji Skarbowej, dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, dyrektorzy izb administracji skarbowej, naczelnicy urzędów skarbowych oraz naczelnicy urzędów celno-skarbowych. Organem podatkowym właściwym w sprawach podatków i opłat lokalnych jest wójt (burmistrz, prezydent miasta). Już na pierwszy rzut oka widać, że tych organów jest w c***. Wyjebałbym też tych wszystkich Rzeczników poza oczywiście RPO (wiecie, że niedawno mieliśmy taki twór jak Rzecznik Praw Absolwentów? xD). Niepotrzebnym tworem są również Wydziały Pracy w sądach. To oczywiście wymaga zmiany prawa pracy, bo większość roszczeń wynika z nadmiernej ochrony pracownika w kodeksie. Poważnie rozważyłbym również czy potrzebny jest nam trójstopniowy podział administracyjny kraju (a przypominam, że poza organami samorządowymi mamy jeszcze rządowych wojewodów). Zastanowiłbym się też nad finansowaniem tych wszystkich niszowych sportów typu kajaki, saneczkarstwo i skoki przez kozła. A finansowanie budowy stadionów dla klubików typu Polonia Warszawa to już rozbój w biały dzień. To tak na szybko. Gdyby to tak dogłębnie przeanalizować to pewnie sporo by się tego jeszcze znalazło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 @Artlan Jakby to wszystlo przeanalizowac to nie zaoszczedzilbys polowy luki vat a wkurzylbys polowe kraju roznymi utrudnieniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 14 godzin temu, MA23 napisał: Polska polityka to jeden wielki cyrk na kółkach. Zwiększenie minimalnej krajowej do 2600 czy 3000, rozdawnictwo 500+ czy planowana akcja 50+ dla pracujących za najniższą to jest śmiech na sali ... Wolałbym zmniejszenie podatków i likwidację dochodowego, każdemu żyłoby się lepiej. Jeśli przez każdego masz na myśli mafie i korporacje, to tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Im szybciej opozycja wykopie Schetyne ze stolka nieformalnego lidera tym lepiej dla sceny politycznej Powornac Popiełuszkę ze Szczęsnym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camelus Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 PiS złożył protesty wyborcze do SN - chcą ponownego przeliczenia głosów do Senatu w dwóch okręgach (w tych w których się nie udało ofkors). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Sugerują fałszowanie wyborów? Przez osiem ostatnich lat "Polcy i Polacy"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 No ja pierd........ Co za mentalność? Każdy ma prawo złożyć protesty wyborcze. Jak sobie PO, PiS, Jan Kowalski czy Mazgułą chcą składać, to nic wam do ich demokratycznego prawa. Koniec kropka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrtio Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 W okręgu nr 100 też bym sprawdził dziwnie mała różnica i spr ile głosów niewaznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Godzinę temu, josephnba napisał: Sugerują fałszowanie wyborów? Przez osiem ostatnich lat "Polcy i Polacy"... Nie, po prostu nadzieja umiera ostatnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi