josephnba Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Białołęka frekwencja 78.45% Tak się tańczy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 Tak jeszcze w kwestii tej większości w Senacie, to żeby powołać RPO potrzebna jest zgoda Senatu, tutaj opozycja będzie mieć realny wpływ na decyzję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 8 godzin temu, Sebastian napisał: Jeszcze tylko Quevas na prezydenta... Ale w sumie PiS się cieszy, że ona weszła bo z jej cyrków teraz TVP zrobi sobie komiczny odcinek cykliczny. Ciekaw jestem czym lewica chciałaby przelicytować PiS. Już w tej chwili Polska jest najbardziej socjalistycznym krajem świata: http://inequalityindex.org/ Nie nie i jeszcze raz nie. I następny. Niskie podatki wcale nie oznaczają niższych wpływów do budżetu. Najważniejsze jest stworzenie sytuacji w której wszyscy płacą podatki. Żadnych dochodowych - tylko obrotowy. Socjalnym nie socjalistycznym, a to drobna różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 11 godzin temu, RappaR napisał: Będziesz musiał robić na zysk dla właściciela i oszczędzać na prawnika, który będzie walczył o, by ubezpieczyciel wypłacił Ci pieniądze(taniej wydać na dział prawny dla firmy prywatnej niż faktycznie płacić ubezpieczenia)/ Czyli dokładnie tak jak teraz. "zysk" "właściciel" przeznacza na ratowanie trupa emerytalnego czy inne programy dla beneficjentów socjalu. 11 godzin temu, fluber napisał: @Cardi poczytaj: https://amerykaija.pl/dziekuj-bogu-ze-masz-nfz-czyli-ubezpieczenie-zdrowotne-w-us/ No czytam: Czy jak mam ubezpieczenie zdrowotne w USA za pięćset dolarów to z głowy? Niestety nie. Choćby nie wiem co, do chorowania w USA trzeba zawsze dopłacać, mimo posiadanego ubezpieczenia. Czyli dokładnie jak u nas, dopóki kaszlesz to w sumie spoko, jak urodzi Ci się chore dziecko to mimo "darmowej" służby zdrowia i tak zaczynasz kolekcjonować plastikowe nakrętki albo latasz z puszką po marketach i festiwalach szukając ludzi dobrej woli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 9 minut temu, Cardi napisał: No czytam: Czy jak mam ubezpieczenie zdrowotne w USA za pięćset dolarów to z głowy? Niestety nie. Choćby nie wiem co, do chorowania w USA trzeba zawsze dopłacać, mimo posiadanego ubezpieczenia. Czyli dokładnie jak u nas, dopóki kaszlesz to w sumie spoko, jak urodzi Ci się chore dziecko to mimo "darmowej" służby zdrowia i tak zaczynasz kolekcjonować plastikowe nakrętki albo latasz z puszką po marketach i festiwalach szukając ludzi dobrej woli. W polsce masz 500 dolarow miesiecznie skladki zdrowotnej? I w usa jak kaszlesz to tez doplacasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 Co do fałszerstw. Rozbawiła mnie plota, że w komisjach są długopisy z tuszem sympatycznym, żeby potem poprawiać głos na PiS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 8 minut temu, fluber napisał: W polsce masz 500 dolarow miesiecznie skladki zdrowotnej? I w usa jak kaszlesz to tez doplacasz. 465zł dla 6000 brutto nie licząc ubezpieczenia chorobowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 2 minuty temu, Cardi napisał: 465zł dla 6000 brutto nie licząc ubezpieczenia chorobowego. Czyli duzo mniej i bez doplat do podstawowych uslug. Generalnie twoj poziom fanatyzmu jest przerazajacy. Pokazujemy ci ze to co mowisz nie dziala na konkretnym przykladzie. A ty twierdzisz ze dziala. Bo korwin tak mowi. Wiec fakty sa niewazne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 Teraz, fluber napisał: Czyli duzo mniej i bez doplat do podstawowych uslug. Generalnie twoj poziom fanatyzmu jest przerazajacy. Pokazujemy ci ze to co mowisz nie dziala na konkretnym przykladzie. A ty twierdzisz ze dziala. Bo korwin tak mowi. Wiec fakty sa niewazne Zbijasz tak wszystkie krytyczne uwagi na jedynie słuszną opcję Poza tym gdzie Korwin mówi, że ubezpieczenia zdrowotne w USA działają? To ty się na nie powołałeś, a teraz wkładasz mi w usta, że je zachwalam Poziom twoich manipulacji jest przerażający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 2 minuty temu, Cardi napisał: Zbijasz tak wszystkie krytyczne uwagi na jedynie słuszną opcję Poza tym gdzie Korwin mówi, że ubezpieczenia zdrowotne w USA działają? To ty się na nie powołałeś, a teraz wkładasz mi w usta, że je zachwalam Poziom twoich manipulacji jest przerażający. Chcesz wprowadzic w polsce system ktory obowiazuje w usa czy nie chcesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 2 minuty temu, fluber napisał: Chcesz wprowadzic w polsce system ktory obowiazuje w usa czy nie chcesz? Nie wiem, obecny system jest niewydajny i powinien zostać zmieniony. Nie wiem na jaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 3 minuty temu, Cardi napisał: Nie wiem, obecny system jest niewydajny i powinien zostać zmieniony. Nie wiem na jaki. No na taki w ktorym panstwo nie oplaca sluzby zdrowia. Przeciez sam to wczoraj pisales. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 4 minuty temu, fluber napisał: No na taki w ktorym panstwo nie oplaca sluzby zdrowia. Przeciez sam to wczoraj pisales. A napisałem też, że musi to być kalka systemu z USA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 12 godzin temu, Cardi napisał: W takim razie bardzo prosto można te 3,5mln zredukować. To co miales na mysli piszac wczoraj ze mozna to zrobic prosto a dzis nie wiesz jak? System z usa jest naturalna konsekwencja twoich pomyslow. Kapitalizm w czystej postaci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 Teraz, fluber napisał: To co miales na mysli piszac wczoraj ze mozna to zrobic prosto a dzis nie wiesz jak? System z usa jest naturalna konsekwencja twoich pomyslow. Kapitalizm w czystej postaci Pokaż mi gdzie napisałem, że system opieki zdrowotnej ma być w pełni prywatny? Pisałem o redukcji kosztów (w tym zatrudnienia w tym obszarze, bo to chyba tutaj odczytałeś "zredukować" jako "zlikwidować"), jak już tak odnosisz się do Korwina i korwinizmów to dlaczego odniosłeś moje słowa do USA, a nie Singapuru, na który powoływała się Konfederacja w kampanii wyborczej? Pewnie dlatego, że na przykładzie USA łatwiej doprowadzić argumenty do absurdu, wszak w USA jest drożej mimo większych nakładów na służbę zdrowia, w Singapurze dokładnie odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 54 minuty temu, Cardi napisał: 465zł dla 6000 brutto nie licząc ubezpieczenia chorobowego. 17 minut temu, Cardi napisał: to dlaczego odniosłeś moje słowa do USA, a nie Singapuru W Singapurze OBOWIĄZKOWA składka zdrowotna jest wyższa niż w Polsce. Nieopatrznie zrozumiałem, że chcesz ją obniżyć, a nie podnosić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 13 minut temu, Cardi napisał: Pokaż mi gdzie napisałem, że system opieki zdrowotnej ma być w pełni prywatny? Pisałem o redukcji kosztów (w tym zatrudnienia w tym obszarze, bo to chyba tutaj odczytałeś "zredukować" jako "zlikwidować"), jak już tak odnosisz się do Korwina i korwinizmów to dlaczego odniosłeś moje słowa do USA, a nie Singapuru, na który powoływała się Konfederacja w kampanii wyborczej? Pewnie dlatego, że na przykładzie USA łatwiej doprowadzić argumenty do absurdu, wszak w USA jest drożej mimo większych nakładów na służbę zdrowia, w Singapurze dokładnie odwrotnie. Bo Singapur jest najmniej wolnorynkowym systemem na świecie, znacznie mniej od polskiego? Popierając singapurski system przyznajesz, że kapitalizm nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 2 godziny temu, ptak napisał: Socjalnym nie socjalistycznym, a to drobna różnica. Polska pod rządami PiSu jest krajem socjalistycznym: - największy socjal na świecie - promowanie sprawiedliwości społecznej o której Kaczyński cały czas gadał w kampanii. - wykupowanie banków i zwiększanie wpływu sektora państwowego na gospodarkę To nie jest nic innego tylko socjalizm. To, że PiS nazywa się prawicą nie znaczy, że nią jest. Jak owiniesz gówno w sreberko to nie będzie cukierkiem, tylko gównem owiniętym w sreberko. No chyba, że jesteś muchą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 5 minut temu, fluber napisał: W Singapurze OBOWIĄZKOWA składka zdrowotna jest wyższa niż w Polsce. Nieopatrznie zrozumiałem, że chcesz ją obniżyć, a nie podnosić:) 6-9,5% w zależności od wieku vs. 7,77% w Polsce. Powiedziałbym że całkiem porównywalnie, wydatki z PKB są mniejsze lub co najmniej porównywalne. Utrzymanie poziomu wydatków w zamian za poprawę funkcjonowania systemu ochrony zdrowia? W sumie spoko, czy nie? 2 minuty temu, RappaR napisał: Bo Singapur jest najmniej wolnorynkowym systemem na świecie, znacznie mniej od polskiego? Popierając singapurski system przyznajesz, że kapitalizm nie działa Jak widać po Singapurze może działać w symbiozie z elementami socjalnymi, problem w tym, że tam takie połączenie działa, a u nas nie. Co teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 2 minuty temu, Sebastian napisał: - największy socjal na świecie Nie ma i jesteśmy daleko od tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi