Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 16.10.2018 o 21:18, DeltaCenter napisał(a):

Skoro na polski rynek spożywczy trafiają towary śmieciowe oparte na Shea i glutaminianie..., to nie byłbym zaskoczony gdyby wyszło na jaw, że firmy produkujące szczepionki rzucają na Europe Środ-Wschodnią towar drugiej kategorii.

Przyznam szczerze, że zaciekawił mnie temat. Możesz mi podać linki do jakiś artykułów, bo naprawdę mnie ciekawi czym się objawia szczepionka drugiej kategorii. 

I przy okazji zgadzam się z tym glutaminianem. Producenci żywności za bardzo nas trują dodając do żywności jakieś glutaminiany czy inne e300, e330 albo e260. 

Edytowane przez RappaR

W dniu 16.10.2018 o 21:24, RappaR napisał(a):

Przyznam szczerze, że zaciekawił mnie temat. Możesz mi podać linki do jakiś artykułów, bo naprawdę mnie ciekawi czym się objawia szczepionka drugiej kategorii. 

I przy okazji zgadzam się z tym glutaminianem. Producenci żywności za bardzo nas trują dodając do żywności jakieś glutaminiany czy inne e300, e330 albo e260. 

Całkiem przypadkiem wymieniłeś akurat te dobre składniki.. A guma arabska, olej palmowy ? Może, panie rezydencie, coś więcej o aspartamie, benzoesanie sodu czy azotanach w mięsie ?

Co do szczepionek. Trzeba szczepić ludzi i tyle. A za powikłania wypłacać odszkodowania od firm farmaceutycznych. Prosty schemat.

I na koniec taki mały "dowcip". Jaka jest różnica między lekarzem a firmą farmaceutyczną ? Taka, że lekarz chce pacjenta wyleczyć a firma farmaceutyczna leczyć. 

W dniu 15.10.2018 o 11:36, RappaR napisał(a):

Ale oni nie pomagali i nie ryzykowali.

ukrywanie Żyda za kosztowności albo pieniądze, to nie była pomoc ?

Widzisz, są różnice :smile: A mimo to działają oba w dokładnie ten sam sposób :smile:

butelkowe piwo, to to samo, co kupka liści chmielu, szklanka wody i skibka drożdży ?

Kto go uważa za najważniejszy? Ty? Ze swoją wiedzą medyczną i biologiczną? :grin:

ja bym sie nie ośmielił, dlatego dałem cytat.

poza tym, biorąc pod uwagę fakt, że podstawowe instynkty to : "samozachowawczy, przedłuzenia gatunku i liderowania", a ja nie mam obaw wdawać się w dyskusje, które moga wystawić mnie na kompromitację, nie lideruję, a wprost przeciwnie oraz nie przedlużam gatunku, wykazując się miłosierdziem, żeby nie narażać świata na pojawienie się kolejnych generacji vasquezów - oczekuję, ze nazwiesz mnie człowiekiem o "wysokiej inteligencji, który potrafi działać przeciwko instynktom biologicznym".

I mam drugą nadzieję, ze nie będziesz mnie w tym elitarnym gronie zaszczycał swoim towarzystwem.

W dniu 17.10.2018 o 10:33, vasquez napisał(a):

nie przedlużam gatunku, wykazując się miłosierdziem, żeby nie narażać świata na pojawienie się kolejnych generacji vasquezów

Dziekujemy! (choc domyslam sie, ze tutaj w gre moga wchodzic tez instynkty kobiet, nakazujace unikac vasquezow jako potencjalnych partnerow :) )

W dniu 16.10.2018 o 23:43, Sebastian napisał(a):

I na koniec taki mały "dowcip". Jaka jest różnica między lekarzem a firmą farmaceutyczną ? Taka, że lekarz chce pacjenta wyleczyć a firma farmaceutyczna leczyć.

czyli klasyk jak z Kleru, nie chodzi o to żeby zebrać ale zbierać :)

ale PIS się wykłada na finiszu tej kampanii : najpierw szantażuje, ze rząd nie da kasy, jak ludzie wybiorą inaczej niż powinni; potem ta niedojda nagrana na taśmach u Sowy i mętne tłumaczenia jego kompromitacji; potem groża Łodzianom, że jak wybiorą obecną prezydent, to ich głosy pójdą na marnację - we wszystkich miastach i miasteczkach ludzie odebrali ten przekaz i doznali niezłego wk...; teraz wkracza minister niesprawiedliwości i prowokuje podejrzenia o Polexit [i to w momencie, gdy sondaż pokazuje 75 % chęc pozostania w UE i tylko 11 % ochotę do wyjścia], a od początku do końca idiotycznie grają na super-mobilizację rodziny PSLowskiej, co da negatywny dla PIS efekt w wyborach do sejmików.

nie pomogą "sondaże" rządowego CBOS, propaganda najgorzej w historii oglądanych i słuchanych publicznych mediów - PIS z kretesem te wybory przegra, co przypieczętuje albo porażkę w parlamentarnych albo fałszerstwo skutkujące jakąś formą rewolty. Oba scenariusze są dla PIS  nokautujące..

tak kończą nieudacznicy, którzy fartem dorwali się do władzy, o której mądrym sprawowaniu nie mają zielonego pojęcia.

Edytowane przez vasquez

W dniu 17.10.2018 o 12:12, julekstep napisał(a):

Dziekujemy! (choc domyslam sie, ze tutaj w gre moga wchodzic tez instynkty kobiet, nakazujace unikac vasquezow jako potencjalnych partnerow :smile: )

sugerujesz, że kobiety najchętniej wybierają mężczyzn brzydkich, surowych i pozbawionych uroku osobistego ?

W dniu 21.10.2018 o 19:09, antek napisał(a):

Pis jedynie ma "szanse" na Krakow i Gdansk z duzych miast. Czyli nic sie nie zmienilo, wies i bieda wybiera pis, duze miasta nie chca pisu.

Btw czyli klasycznie przedenci pisu to pewnie Radom i Zamosc

Tez raczej przegrają. Z tego co widziałem to w szczecinie pis moze wygrać.

Spora czesc glosow przejeli bezpartyjni samorzadowcy ale patrzac na exit poll to od 2015 nic sie praktycznie nie zmienilo w rozkladzie glosow.

W dniu 21.10.2018 o 19:09, MarcusCamby napisał(a):

Warszawa jest nie do odbicia przez następne 100 lat.

To jest po prostu państwo w państwie.

Kandydat pis tez nie byl najlepszy. Nawet ja bym na jakiego nie zaglosowal.

W dniu 21.10.2018 o 19:15, fluber napisał(a):

Kandydat pis tez nie byl najlepszy. Nawet ja bym na jakiego nie zaglosowal.

Jaki był twarzą komisji od afery reprywatyzacyjnej, nie było lepszego kandydata. Trzaskowski człowiekiem HGW, mimo wycinania zdjęć i odcinania się od działań HGW przez Schetynę.

To tak jakby w 90 wybory prezydenckie wygrał Jaruzelski, taka analogia.

W dniu 21.10.2018 o 19:20, MarcusCamby napisał(a):

Jaki był twarzą komisji od afery reprywatyzacyjnej, nie było lepszego kandydata. Trzaskowski człowiekiem HGW, mimo wycinania zdjęć i odcinania się od działań HGW przez Schetynę.

To tak jakby w 90 wybory prezydenckie wygrał Jaruzelski, taka analogia.

Nie wiem czy ktos by to z trzaskowskim wygral.

W 2015 pis mual 37procent a po plus nowoczesna plus nowacka 32.

Teraz pis ma 32 a ko 24 wiec w sumie roznica sie jeszcze poglebila. Ko wziela duze miasta ale przez 3 lata nawet stracili dystans do pis.

Zobacz ze prawie wszedzie glosuje sie na tych samych ludzi lub na ludzi tych samych ludzi. Kraj sie rozwija a prezydenci konsumuja ten rozwoj i zostaja na stolkach.

W dniu 21.10.2018 o 19:28, fluber napisał(a):

Nie wiem czy ktos by to z trzaskowskim wygral.

W 2015 pis mual 37procent a po plus nowoczesna plus nowacka 32.

Teraz pis ma 32 a ko 24 wiec w sumie roznica sie jeszcze poglebila. Ko wziela duze miasta ale przez 3 lata nawet stracili dystans do pis.

Zobacz ze prawie wszedzie glosuje sie na tych samych ludzi lub na ludzi tych samych ludzi. Kraj sie rozwija a prezydenci konsumuja ten rozwoj i zostaja na stolkach.

Porownujesz gruszki z jabłkami. Specyfika wyborów samorządowych jest inna niż krajowych. Porównaj 2014 z 2018tym i to miałoby większy sens.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.