fluber Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 mam w robocie znajomka ktory jst tak "wierzący" ż mówi, iz księdziu trzeba wiecej wybaczyc niz innym, bo on jest "natchniony przez Boga" ma dar którego my ni mamy i tylko z tego powodu moze wiecej zeby było ciekaweij Zyj w nieformalnym związku z babką, która ma w wczesniejszym partnerem dziecko (bez slibu) Krytykuje kolezanke rozwódkę i twierdzi że zyje w grzechu, a o sobie tweirdzi ze wszystko jest ok, bo jego partnerka nie miała slubu wiec wszystko w porządku, gdyby była po rozwodzie nigdy by z nią nie był i wcale nie ściemniam, po prostu przestałem siadać z nim przy jednym stole bo niestety w pracy walić w ryj nikogo nie mozna Twój kolega jest prędzej opętany niż wierzący. Weź mnie nie stawiaj w jednym rzędzie z takimi świrami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 jak to nie moga? jakas blokada jest? chyba chciales napisac 'nie powinni' katolicy daza do jakiegos idealu, ale z tego powodu chyba nie powinno sie mowic o nich hipokryci kiedy nie udaje im sie to w takich nieszkodliwych sytuacjach (jak ruchando bez slubu) myślę, że jak najbardziej powinno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 czemu tak myslisz, drogi kulfonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 czemu tak myslisz, drogi kulfonie? Myślę, że kulfonowi chodzi o nazywanie katolików hipokrytami w tego typu sytuacji, gdzie widzę drzazgę w cudzym oku, a nie widzą belki w swoim. Podejrzewam, że nie chodzi o sytuacje, w których ktoś zgrzeszy, ale wie, że zgrzeszył i tego żałuje, bo to z hipokryzją nie ma nic wspólnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Myślę, że kulfonowi chodzi o nazywanie katolików hipokrytami w tego typu sytuacji, gdzie widzę drzazgę w cudzym oku, a nie widzą belki w swoim. Podejrzewam, że nie chodzi o sytuacje, w których ktoś zgrzeszy, ale wie, że zgrzeszył i tego żałuje, bo to z hipokryzją nie ma nic wspólnego. ruchando bez slubu (obie osoby chca, nie maja zobowiazan itp) nie jest zadna drzazga (oczywiscie jeali robi to pojebany-katol-moralista to inna sprawa - jak w przykladzie jozefa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 ruchando bez slubu (obie osoby chca, nie maja zobowiazan itp) nie jest zadna drzazga (oczywiscie jeali robi to pojebany-katol-moralista to inna sprawa - jak w przykladzie jozefa) Z punktu widzenia katolicyzmu jest. Co to znaczy, ze nie mają zobowiązań? Ruchando bez ślubu niezależnie od stopnia zabezpieczeń zawsze grozi tym, że w konsekwencji będą jakieś zobowiązania, a te powinno się podejmować po ślubie, a nie przed. Moim zdaniem akurat to, że seks powinno się uprawiać dopiero po ślubie jest jedną z najlepszych zasad w KK i ma bardzo wiele sensu. Natomiast z punktu widzenia świeckiego państwa nie ma w tym oczywiście nic złego, ale skoro ktoś deklaruje się, jako katolik to powinien przestrzegać zasad, a każde ich złamanie będzie właśnie tą drzazgą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) jak któreś kogoś ma to faktycznie - ale napisałeś tylko 'dzieciata' - a to samo w sobie chyba nie jest jakieś złe? mi to nie przeszkadza, nie jestem zwolennikiem slubu dla samego slubu. Napisałęm o tym, bo ten idiota jest święcie przekonany ze bardziej grzeszy babka, która odchodzi od zjeba alkoholika niz on, który puka bez slubu babkę, która ma dziecko z innym mężczyzną a to tylko dlatego ze ta pierwsze wzięła rozwód a ta druga jest "panną" Druga sprawa to wspomniane pukanie bez slubu- cudzołóstwo chyba mowią na to w Kościele. Jest to jeden z najcieższych grzechów, a ten niezrównoważony debil ma czelnośc pouczać innych Edytowane 4 Sierpnia 2016 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Z punktu widzenia katolicyzmu jest. Co to znaczy, ze nie mają zobowiązań? Ruchando bez ślubu niezależnie od stopnia zabezpieczeń zawsze grozi tym, że w konsekwencji będą jakieś zobowiązania, a te powinno się podejmować po ślubie, a nie przed. no to rozliczajmy ich z tych nowych zobowiązań, kiedy one się pojawią Natomiast z punktu widzenia świeckiego państwa nie ma w tym oczywiście nic złego, ale skoro ktoś deklaruje się, jako katolik to powinien przestrzegać zasad, a każde ich złamanie będzie właśnie tą drzazgą. powinien jako słowo klucz z mojego pierwszego posta w tej sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 fluber zdobadź sie na szczerość przed samym soba i przyznaj ze pukałeś przed slubem jak to mówią mechanicy jazda próbna obowiązkowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 mi to nie przeszkadza, nie jestem zwolennikiem slubu dla samego slubu. Napisałęm o tym, bo ten idiota jest święcie przekonany ze bardziej grzeszy babka, która odchodzi od zjeba alkoholika niz on, który puka bez slubu babkę, która ma dziecko z innym mężczyzną a to tylko dlatego ze ta pierwsze wzięła rozwód a ta druga jest "panną" Druga sprawa to wspomniane pukanie bez slubu- cudzołóstwo chyba mowią na to w Kościele. Jest to jeden z najcieższych grzechów, a ten niezrównoważony debil ma czelnośc pouczać innych fluber jedziecie na tym samym wózku, obaj macie wiare nad rozsądkiem i zrozuminiem, dla was wystarczy sie pomodlić i jest załatwione sprawdziłem - i faktycznie każdy seks pozamałżeński w KK to grzech ciężki - słabooooo to przekaż to temu ziomkowi (jak rozwinąłeś o nim myśl i piszesz prawdę - to faktycznie zjeb - o well, wszędzie tacy są (i wszędzie Ci najgłośniejsi są często największymi :>) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 mi to nie przeszkadza, nie jestem zwolennikiem slubu dla samego slubu. Napisałęm o tym, bo ten idiota jest święcie przekonany ze bardziej grzeszy babka, która odchodzi od zjeba alkoholika niz on, który puka bez slubu babkę, która ma dziecko z innym mężczyzną a to tylko dlatego ze ta pierwsze wzięła rozwód a ta druga jest "panną" Druga sprawa to wspomniane pukanie bez slubu- cudzołóstwo chyba mowią na to w Kościele. Jest to jeden z najcieższych grzechów, a ten niezrównoważony debil ma czelnośc pouczać innych Cudzołóstwo akurat to seks z cudzą żoną, albo cudzym mężem, natomiast w Kościele rozróżnia się tylko grzechy lekkie i ciężkie, seks bez ślubu, czy zdrada małżeńska to grzech ciężki, więc w tym konkretnym przypadku mamy remis. Samo odejście od męża alkoholika w ogóle nie jest grzechem, więc jeżeli ta rozwódka nie jest w innym związku, to w ogóle nie ma żadnego grzechu. fluber zdobadź sie na szczerość przed samym soba i przyznaj ze pukałeś przed slubem jak to mówią mechanicy jazda próbna obowiązkowa Muszę Cię rozczarować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Muszę Cię rozczarować wrzuć sobie A.C Greena jako avatar! pls pls pls pls pls pls pls Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Wbrew pozorom tacy ludzie to nie jakaś szczególna rzadkość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 jak to mówią mechanicy jazda próbna obowiązkowa Jest wiele powodów, dla których ludzie decydują się na seks przed ślubem, ale tzw. jazda próbna jest zdecydowanie najgłupszym z nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Właściwie to kto zakazuje seksu pozamałżeńskiego, Biblia czy ktoś tak wymyślił? Pytam bo nie wiem, a nie ze chce się powyzłośliwiać. Mi tam się wydaje że skoro nie ma cudzołożenia (czyli seksu z kimś kto juz jest w usankcjonowanym związku) to wszystko jest ok, bo "kocham bliźniego swego jak siebie samego." Ewentualne konsekwencje trzeba wtedy przyjac na klatę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 nerdy faktycznie nie pukają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 nerdy faktycznie nie pukają nie wierzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) Właściwie to kto zakazuje seksu pozamałżeńskiego, Biblia czy ktoś tak wymyślił? Pytam bo nie wiem, a nie ze chce się powyzłośliwiać. Mi tam się wydaje że skoro nie ma cudzołożenia (czyli seksu z kimś kto juz jest w usankcjonowanym związku) to wszystko jest ok, bo "kocham bliźniego swego jak siebie samego." Ewentualne konsekwencje trzeba wtedy przyjac na klatę Kościół katolicki tak wymyślił. Jest to też w Biblii, ale nie zapominaj o tym, że to co jest w Biblii ustalił KK, więc nie wiem co za różnica dla Ciebie Kochasz bliźniego, jak siebie samego, a nie **chasz. Trzeba odróżniać te dwie rzeczy nerdy faktycznie nie pukają Katole to nie nerdy, a zwłaszcza młodzi katole, to ich zupełne przeciwieństwo. Chyba, że chcesz mnie przekonać, że największe spotkanie towarzyskie na świecie to Światowe Dni Nerdów Edytowane 4 Sierpnia 2016 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Kochasz bliźniego, jak siebie samego, a nie **chasz. Trzeba odróżniać te dwie rzeczy Można uprawiać seks, a można się kochać, myślę że wielu doświadczyło różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Można uprawiać seks, a można się kochać, myślę że wielu doświadczyło różnicy Zapewniam, że błędnie interpretujesz biblijny przekaz, nie ma to nic wspólnego ze współżyciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi