Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 22.04.2016 o 17:00, josephnba napisał(a):

Mnie akurat rozwalenia ruchu pseudopatriotow cieszy, bo całe to onrowsko wszechpolskie towarzystwo za bardzo mi przypomina formacje niemieckie z lat 30tych

Jeszcze tylko niech rozwalą drugi równie skrajny i niebezpieczny ruch: Razem i będę zadowolony. 

Wszystko spoko, ale razem nie chce mieć legalnego dostępu do broni i "bronić granic" za pieniądze podatników

Rapciu trochę oleju w głowie lekarz mieć powinien, nie porównuj bełkoczących, niegroźnych hipsterów i już teraz niebezpiecznych bojówek, które tylko czekają żeby "zrobić porządek", a wtedy to nie islamiści będą naszym problemem

Zandberg w niedawno wrzuconym wywiadzie powiedział jak wygląda lewicowy świat, idylla, nirwana, eden, pola elizejskie w jednym! Zero broni, przemocy, kolorowe wstążki, uśmiechnięci ludzie, uczciwi pracodawcy, socjal 1000+ i darmowa maryśka, a do tego nagie feministki, które tylko czekają żeby je przelecieć, bo maja zamówioną kolejkę w klinice aborcyjnej

A tak serio to jeśli PiS poważnie rozważa włączenie ONRu do Obrony Terytorialnej to chyba trzeba spierda*ać

Przecież większość tych ludzi to narodowi szowiniści, wszędzie widzący lewackie spiski, w najlepszym razie ksenofobi, żeby nie napisać rasiści i zbóje

Ktoś wierzy, że oni tej broni używaliby w rozsądny sposób? To że SSman marian sie "uczłowieczył" na potrzeby polityki, a te najbardziej skrajne łby zostały pochowane w kątach nie znaczy, że przestali istnieć w przestrzeni publicznej

Przecież wszystko co sie teraz dzieje jest żywcem zjechane z historii

Jeszcze tylko broni im potrzeba!

Edytowane przez josephnba

dostęp do broni jak najbardziej tak i juz to kiedyś pisałem

ale dawanie broni ludziom pokroju kowalskiego to proszenie sie o powtórke z rozrywki, tylko ze tym razem przez naszych a nie niemieckich bohaterów, serio chciałbyś żyć w świecie, gdzie macierewicz daje broń i uprawnienia ONRowi?

Swoją drogą to co temu Antkowi sie pod kopulą porobiło? Próbuje stworzyć prywatną armię? Co w połączeniu z tym o czym niedawno pisałem (formacje mogace pacyfikować tłum przy uzyciu broni palnej) naprawdę zaczyna bardzo niepokojąco wygladać

W dniu 22.04.2016 o 17:00, josephnba napisał(a):

Mnie akurat rozwalenia ruchu pseudopatriotow cieszy, bo całe to onrowsko wszechpolskie towarzystwo za bardzo mi przypomina formacje niemieckie z lat 30

od 17 lat ciężko było znaleźć im wroga w jednolitej kulturowo Polsce, teraz znaleźli sobie ciapatych którzy do nas jeszcze nie dotarli ;]

a co byłoby jakby w Polsce jak przed 39' było więcej mniejszości? jeszcze w dodatku do tego miesza się kościół ,który niby powinien być z założenia unwersalny no ja pi****le

dla mnie narodowcy to agenci ruskich aby robić tu dym , Kościoła teczki z komuny pewnie gdzieś leżą  w archiwach w Moskwie

Joseph jak sobie wyobrażasz wyłączenie ludzi należących do ONR z obrony terytorialnej? Skoro mogą oni być żołnierzami i policjantami (na czas służby czynnej chyba trzeba się tylko wypisać) to dlaczego nie mogliby należeć do OT? Czy to że ktoś należy/należał to jakiejś organizacji jest powodem żeby odbierać mu prawa obywatelskie?

Chyba, że piszesz o tym co wymyśliła GW że Macierewicz chce przekształcić ONR w OT. Przyzwyczaiłem się że to medium potrafi dopi*****ić jakąś głupotę, ale po co rozpuszczać plotki które rodzą się w chorych, ogarniętych niedorzecznym strachem głowach?

NArodowcy to są tak naprawdę zwykli tchórze --- pamiętam jak robili marsze treningi jak to będą nas bronić przed zalewem Ukraińców....Dziś mamy już nieoficjalnie ponad milion Ukraińców u nas.... W Poznaniu każda praktycznie duża firma zatrudnia Ukraińców....I co.... Jakoś nie widać tej obrony...

NArodowcy jak zwykle będą walczyć wewnętrznie atakować ludzi których im się wydaje że powinni ... W czasie marszów niepodległości atakują głównie policję i squaty lewicowe

P.S. Z całym szacunkiem ale jak może ktokolwiek uważać że dostęp do broni jest dobry??? W USA z powodu przypadkowych postrzeleń ginie wiecej dzieci niż w wypadkach samochodowych... Co roku w wyniku masakr ginie więcej obywateli niż islamiści zabili w atakach terrorystycznych w Europie w ostatnich 10 latach

Jak jakiś lek zabije 5 osób to firma faramceutyczna płaci ogromne pieniądze a Smith&Wesson zabija rok w rok setki i nie ma to żadnej konsekwencji

Chciałbym by ktoś realnie wymienił plusy posiadania broni poparte faktami ( w USA posiadanie broni jakoś nie ogranicza ilość włamań czy morderstw a nawet jest wręcz przeciwnie)

W dniu 23.04.2016 o 06:40, Koelner napisał(a):

od 17 lat ciężko było znaleźć im wroga w jednolitej kulturowo Polsce, teraz znaleźli sobie ciapatych którzy do nas jeszcze nie dotarli ;]

a co byłoby jakby w Polsce jak przed 39' było więcej mniejszości? jeszcze w dodatku do tego miesza się kościół ,który niby powinien być z założenia unwersalny no ja pi****le

dla mnie narodowcy to agenci ruskich aby robić tu dym , Kościoła teczki z komuny pewnie gdzieś leżą  w archiwach w Moskwie

Ja nie pamiętam, ale mniejszości narodowe mojej rodzinie skutecznie uniemożliwiły pamiętanie czegokolwiek 73 lat temu i choćby dlatego chcę, by Polska pozostała jednolita kulturowo. 

W dniu 23.04.2016 o 07:24, ely3 napisał(a):

NArodowcy to są tak naprawdę zwykli tchórze --- pamiętam jak robili marsze treningi jak to będą nas bronić przed zalewem Ukraińców....Dziś mamy już nieoficjalnie ponad milion Ukraińców u nas.... W Poznaniu każda praktycznie duża firma zatrudnia Ukraińców....I co.... Jakoś nie widać tej obrony...

NArodowcy jak zwykle będą walczyć wewnętrznie atakować ludzi których im się wydaje że powinni ... W czasie marszów niepodległości atakują głównie policję i squaty lewicowe

w grupie jest siła !

W dniu 23.04.2016 o 07:24, ely3 napisał(a):

P.S. Z całym szacunkiem ale jak może ktokolwiek uważać że dostęp do broni jest dobry??? W USA z powodu przypadkowych postrzeleń ginie wiecej dzieci niż w wypadkach samochodowych... Co roku w wyniku masakr ginie więcej obywateli niż islamiści zabili w atakach terrorystycznych w Europie w ostatnich 10 latach

Jak jakiś lek zabije 5 osób to firma faramceutyczna płaci ogromne pieniądze a Smith&Wesson zabija rok w rok setki i nie ma to żadnej konsekwencji

Chciałbym by ktoś realnie wymienił plusy posiadania broni poparte faktami ( w USA posiadanie broni jakoś nie ogranicza ilość włamań czy morderstw a nawet jest wręcz przeciwnie)

USA nie ma prawie ŻADNYCH regulacji dotyczących broni (na poziomie federalnym). Każdy świr, były przestępca itd. może wejść do sklepu i kupić broń jak bułki. Dodaj do tego napięcia rasowe/etniczne/religine/przestępcze w Stanach i masz wynik. 

Liberalizować dostęp do broni bez wątpienia trzeba, bo obecnie jesteśmy traktowani jak niedorozwinięte dzieci, ale z głową. Model czeski wydaje się być idealny w tym kontekście. 

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.