lorak Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 w końcu. mam nadzieję, że do innych też się kiedyś dobiorą, bo że na większość z nich są teczki to chyba nie ma wątpliwości. https://www.youtube.com/watch?v=Cg_1fhymOAo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Newsweek zawsze znajdzie sposób, żeby powiązać wszystko z Kaczyńskim http://polska.newsweek.pl/lech-walesa-to-tw-bolek-dokumenty-z-teczek-czeslawa-kiszczaka,artykuly,380010,1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 najpopularniejszy polak na świecie konfidentem przypomina mi się skecz Neo-nówki gdzie było o niebie i piekle. "kto doniósł?" "co zrobić? taki naród" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Dziś Wałęsa się zarzeka po raz kolejny, że nigdy żadnych pieniędzy nie brał. Pasuje tutaj w takim razie fragment książki, której z braku czasu jeszcze nie skończyłem: To jest tak głupie, że aż śmieszne Pisze też w dzisiejszej wrzutce, że w czasie internowania nie wypił ani trochę alkoholu, że te wszystkie butle były tylko na niego brane (a był tego ogrom, w dodatku oficerowie zeznawali, że LW bardzo często chodził wypity, nabranie sporych kilogramów w czasie kilku miesięcy internowania też pewnie wynikało z fatalnych warunków...). Szkoda tylko, że zapomina o taśmie, którą nagrał podczas wizyty jego brat (!), na której kompletnie pijani opowiadają głupoty komentują wydarzenia. Tzn. Lech komentuje, Stanisław występował w roli zadającego pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) Polecam, naprawdę polecam poczytać co Kurski w wyborczej pisze o Bolku. Wersje Bolka i jego obrońców obecnie już tak bardzo się rozjechały (narracja Bolka - nie donosiłem, nie dostawałem pieniędzy, to wszystko podróbki); narracja wyborczej/Tuska - no przecież już dawno było wiadomo, że to prawda, sam się przyznawał, nienawistni katolicy (to akurat Balcerunio) tylko się podniecają a nie ma czym), że powoli cała sytuacja przeradza się w żałosny kabaret. A Ty matek, wyciągając takie rzeczy jesteś kolejnym małym, nienawistnym człowiekiem! Edytowane 19 Lutego 2016 przez Luki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRTW Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Co to za książka? Człowiek z teczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Co to za książka? Człowiek z teczki? Tak, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 To jak to było? Kiszczakowa Ci powie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 http://polska.newsweek.pl/twitter-i-sprawa-sedziego-laczewskiego-czy-kariera-sedziego-jest-skonczona-,artykuly,380163,1.html Cała sprawa z Lechem wciąż czeka na potwierdzenie, aczkolwiek po reakcji Wałęsa widać, że niezależnie czy dokumenty są prawdziwe, czy nie, to wiemy dlaczego padł rząd Olszewskiego, a w Polsce nigdy nie nastąpiła dekomunizacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkozi Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Nic nowego. Kto oglądał Nocną zmianę od razu wiedział o co chodzi. To jak Wałęsa jest tam posrany wyjaśnia wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Nic nowego. Kto oglądał Nocną zmianę od razu wiedział o co chodzi. To jak Wałęsa jest tam posrany wyjaśnia wszystko. policzmy głosy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Wczoraj Kolenda w TVN miała wywiad z Wałęsą. Jak usłyszałem, jak to Walentynowicz na kolanach Lecha błagała, żeby stanął na czele strajku, to wyłączyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuPalnik Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Ja tam zaczekam aż grafolodzy zbadają dokumenty. Nie raz nie dwa SB coś podrabiała. Wtedy ocenie w swoim sumieniu co myślę o Wałęsie. Na razie to stos papierów które na oczy widziało raptem pare osób. Śmieszy mnie jedynie IPN i to, że udostępnia materiały przed ich dogłębną analizą( np. Właśnie grafologiczną) i gada, że jest presja społeczna. Ludzie w większości uważają to za odgrzewany kotlet, bo ta sprawa co chwile wraca. Nawet po ilości stron na forum ( małej w porównaniu z np. Trybunałem) widać średnie tym zainteresowanie. Cóż niektórym jednak widać zależy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halfoat Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Wałęsa nie ułatwia obrońcom zadania http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Walesa-60-proc-bezpieki-to-byli-patrioci-Czuli-ze-chronia-Polske-przed-niszczessciem,wid,18174600,wiadomosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Wczoraj Kolenda w TVN miała wywiad z Wałęsą. Jak usłyszałem, jak to Walentynowicz na kolanach Lecha błagała, żeby stanął na czele strajku, to wyłączyłem. Ja pi****le, wkurwił mnie teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcao Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Wałęsa nie ułatwia obrońcom zadania http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Walesa-60-proc-bezpieki-to-byli-patrioci-Czuli-ze-chronia-Polske-przed-niszczessciem,wid,18174600,wiadomosc.html Walesa to juz sie osmiesza tylko, najlepszy jest czlowiek sprawca :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Akurat w to iż w oststnich latach wśród ludzi bezpieki byli tscy, którzy mniej lub bardziej otwarcie popierali zmiany i S jestem w stanie uwierzyć Pamiętajmy, że Ci ludzie, wielu z oficerów młodego pokolenia chciało po prostu mieć prace i robić karierę, ale niekoniecznie byli wszyscy złymi komuchami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Mnie się wydaje, że nawet obrońcy Wałęsy zdają sobie sprawę, że donosił i był bardziej kablem niż elektrykiem. Tu nie ma o czym gadać. Mimo wszystko facet jest też symbolem zmian w naszym regionie. Noblistą. Najbardziej, obok JP2, rozpoznawalnym polakiem. A teraz jak sobie wejdziecie na BBC to można przeczytać "szokujące doniesienia", że Lechu jednak nie grał do jednej bramki. Czyli przestaje być symbolem. Właściwy punkt sporu jest IMHO taki: 1. czy chcemy bronić symbolu, podtrzymywać mit herosa, za którym poszły tłumy i obaliły komunę? 2. czy też, nawet kosztem strat wizerunkowych Polski, chcemy rozpowszechnić prawdę o Lechu, zniszczyć jego symbol? Zupełnie osobna kwestia jest taka, że Lechu mocno kreował naszą rzeczywistość, krył swoich komunistycznych dobrodziejów, którzy w mniejszym lub większym stopniu wpłynęli na kształt współczesnej Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Mnie się wydaje, że nawet obrońcy Wałęsy zdają sobie sprawę, że donosił i był bardziej kablem niż elektrykiem. Tu nie ma o czym gadać. Mimo wszystko facet jest też symbolem zmian w naszym regionie. Noblistą. Najbardziej, obok JP2, rozpoznawalnym polakiem. A teraz jak sobie wejdziecie na BBC to można przeczytać "szokujące doniesienia", że Lechu jednak nie grał do jednej bramki. Czyli przestaje być symbolem. Właściwy punkt sporu jest IMHO taki: 1. czy chcemy bronić symbolu, podtrzymywać mit herosa, za którym poszły tłumy i obaliły komunę? 2. czy też, nawet kosztem strat wizerunkowych Polski, chcemy rozpowszechnić prawdę o Lechu, zniszczyć jego symbol? Zupełnie osobna kwestia jest taka, że Lechu mocno kreował naszą rzeczywistość, krył swoich komunistycznych dobrodziejów, którzy w mniejszym lub większym stopniu wpłynęli na kształt współczesnej Polski. To zależy, w pierwszej kolejności trzeba poznać prawdę, która może być następująca: 1) Wszystko co twierdzi Wałęsa to prawda i jest czysty jak łza - teza wątpliwa 2) Wałęsa współpracował w latach 70-76 i donosił, potem się "nawrócił" i obalił komunizm - wtedy powinniśmy bronić dobrego imienia Wałęsy 3) Wałęsa współpracował w latach 70-76 i donosił, a potem był sterowany przez komunistów w celu utrzymania układu przy korycie, wtedy jestem za zniszczeniem symbolu Ewentualnie 4) Wałęsa nie współpracował, ale był marionetką, bo bał się, ze SB pokaże sfałszowane dowody na niego i jego fame zmaleje. Przy okazji, Wyborcza, Newsweek i TVN przyjmują narrację, że aktualnie sądom, dowodom itd. nie można ufać, więc i tak społeczeństwo nigdy prawdy nie pozna. Tak samo będzie pewnie z bulwersującą sprawą sędziego Łączewskiego, który wydał wyrok na szefa CBA Kamińskiego, a potem wyszła sprawa Twittera... Prowokatorzy mają jego zdjęcie w trakcie pisania, przyszedł na wskazane miejsce spotkania, ale oczywiście to za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi