andy13 Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 (edytowane) Na pytanie co robić odpowiedziałem, czego moim zdaniem NIE robić, bo tylko pogorszy sprawę. A to już coś Jak chcesz znać moje zdanie "co robić" to chciałbym, żeby przeprowadzono u nas mega zmiany w prawie pracy i podatkowym w kierunku bardzo liberalnym. UE nakazuje nam mieć VAT, ale fajnie byłoby znacząco obniżyć dochodowy. Znieść terror ZUSu i od przyszłego roku zapowiedzieć, że płacą ci, co chcą (ci co płacili oczywiście muszą dostawać, więc to zmiana nie na teraz). Mówiąc sloganem, to jeżeli na umowie masz 3 koła, a dostajesz z tego 2, a pracodawce kosztujesz 3,5, to nic dziwnego, że jest ciulowo i człowiek albo goni za "groszem" albo ma wywalone. Ja zawsze kiedy mogłem prosiłem o umowę "śmieciową" bo wolę samemu odkładać na emeryturę, a te dranie chcą teraz zabrać nawet ten przywilej (najpierw nadając mu max czarną barwę). Także upraszczając - chciałbym, żeby rząd robił coś odwrotnego niż to, co robi Ewentualnie jak nie może, to niech rzuci okiem na Węgry, bo są chyba obecnie mądrzejsi niż Zachód Europy. Edytowane 1 Września 2015 przez andy13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 jak się zapatrujecie na imigrantów, uchodźców? Nowych (poza jakimiś wybitnymi jednostkami ale one raczej nie trafiają do Europy na pontonach) nie wpuszczać, obecnych starać się mocno asymilować, do gett wjebać tabuny policjantów, agresywnie zwalczać wszelkie pro-szariatowe i fundamentalistyczne zapędy. Do tego promowanie asymilacji zamiast multikulturalizmu + tępienie ruchów nacjonalistycznych, czystości białej rasy i te sprawy bo nie tu leży problem i takie gówna więcej nasmrodzą niż z nich pożytku Jeśli ta polityka przyniesie efekty to można zacząć w oparciu o zdobyte doświadczenia zastanawiać się czy nie wpuszczać kolejnych zwykłych imigrantów a jeśli tak to w jaki sposób. OK, pomaga to na demografię bo arabusy mnożą się jak kurczaki (bez urazy dla kogokolwiek) i przyrost jest u nich niesamowity Dość mocno przejaskrawiany argument, różnice w dzietności są mniejsze niż większości się może wydawać. Nie chcę powtarzać dowcipów o tym, czy ktoś widział pracującego cygana Też ciekawa w sumie rzecz, bo pracując w jednym z krakowskich centrów outsourcingowych miałem koleżankę która była Romką - w sumie brunetką z nieco ciemniejszą cerą niż typowa Polka - i gdyby mi nie powiedziała że jest Romką to bym o tym nie wiedział. Ubierała się zwyczajnie, akordeonu do biura nie przynosiła. Tak czasem jest, że zasymilowanych muslimów typu Zinedine Zidane czy Dardan Berisha byśmy minęli na ulicy bez zwrócenia uwagi a tych pasujących do danego stereotypu wyłowić z tłumu dużo łatwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Kazde mieszanie kultur jest ryzykowne. Nie tylko ekonomicznie, ale tak po ludzku. Dużych odmiennosci jakoś nie jesteśmy w stanie tolerować mówiac ogólnie. Ale jak mieszanina odbywa się powoli i dobrowolnie - jakieś wyjazdy za pracą i zapoznawanie odmiennych płci ze sobą oraz płodzenie mieszanki potomstwa. Tego uniknąć się nie da i za ilestam lat nasza planeta bedzie inaczej wyglądać tym bardziej, że szybciej można się po Niej przemieszczać. A jeśli chodzi o masowe przemieszczania to zawsze to bedzie drazliwe bo przypływ innych zaburza niejako naszą tożsamość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 ckmy, miny, druty kolczaste. Bez przesady. Wystarczy siatka lapac na plazy i odsylac do afryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 a dzisiaj w pracy mialem rano klotnie o przywitanie Dudy a tutaj kolejny raz tym razem PO pokazują nam , że to jeden c*** czy rządzić będzie Dorn, Napieralski, Sikorski, Arłukowicz, Kamiński, Giertych bo to jedna banda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Potwierdzilo sie ze PO jest "partia dla kazdego" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Wałęsa dziś rano zniszczył w zetce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Wszyscy grają na zwycięstwo PiS. Po tym co odwala PO to chyba nikt już nie traktuje ich serio. Kukiz się skończył zanim tak naprawdę się zaczął. Opuścili go chyba wszyscy tzw. antysystemowcy. PSL pewnie jak zawsze wejdzie do koalicji i chyba rosną szansę KORWiN'y. BTW, za parę dni referendum. Zero atmosfery podniosłego święta demokracji czy to ja mam pecha i nic takiego nie zauważam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Wszyscy grają na zwycięstwo PiS. Po tym co odwala PO to chyba nikt już nie traktuje ich serio. Kukiz się skończył zanim tak naprawdę się zaczął. Opuścili go chyba wszyscy tzw. antysystemowcy. PSL pewnie jak zawsze wejdzie do koalicji i chyba rosną szansę KORWiN'y. BTW, za parę dni referendum. Zero atmosfery podniosłego święta demokracji czy to ja mam pecha i nic takiego nie zauważam? teoria spiskowa Michalkiewicza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 To moga byc najbardziej jednostronne wybory w historii I najkrótsza kadencja sejmu w tym tysiacleciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drtoudi Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 PiS jeżeli tylko nie będzie spełniało obietnic gospodarczych, nie będzie Macierewiczów i im podobnych na pierwszym froncie to ma gwarantowane minimum 8 lat rządów jeżeli pójdą w te nieszczęsne 500 zł, kwotę wolną i wiek emerytalny to dość szybko za to zapłacimy wszyscy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 500 zl - ok wiek emerytalny - wzgledne ok ale co jest zlego w podniesieniu kwoty wolnej od podatku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 niech zmniejsza VAT do 15 % to te 500 zl mogliby sobie sami wziac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drtoudi Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 podniesienie kwoty wolnej nie jest złe ale trzeba to robić z umiarem każde podniesienie kwoty wolnej to strata budżetu i jst propozycja PiS 8 tys rozwaliłaby budżet - po prostu zbyt radykalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 podniesienie kwoty wolnej nie jest złe ale trzeba to robić z umiarem każde podniesienie kwoty wolnej to strata budżetu i jst propozycja PiS 8 tys rozwaliłaby budżet - po prostu zbyt radykalna Wcielenie Piotra Szumlewicza na forum widzę mamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halfoat Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Czyli w porządku jest to, że państwo polskie opodatkowuje ludzi żyjących na granicy (i poniżej) skrajnego ubóstwa. Przypominam, że minimum egzystencji wynosi zależnie od wielkości gospodarstwa domowego jakieś 450-550 zł. Rozmowa o kwocie wolnej powinna się więc zaczynać w okolicach 5500-6500, zwłaszcza jeśli porównamy wielkość tej kwoty z innymi krajami. Im się jakoś budżet nie wali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 tym bardziej, że mówimy o ludziach biednych którzy są solę tej ziemi i napędzają gospodarkę krajową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi