Skocz do zawartości

Atlanta Hawks 2014/15

barcalover

Rekomendowane odpowiedzi

Ale mecz w Atlancie.Po tym jak Blake rzucił za 3 na koniec połowy to myślałem że mi się to przyśniło bo ten rzut był nierealny. Ale to co Hawks zrobili w 4 kwarcie to było jeszcze bardziej nierealne. Blazers całkiem dobrze grali w obronie. Atlanta miała długie momenty kiedy nie mogła zdobywać gładko punktów. I wydawało się że nie mają żadnego obroncy na LMA i nagle przychodzi taki moment że rzucają na 70%.

Krover(  tribute to Kucio) trafia wszystko nawet z 2 obrońcami na sobie. Teague nagle wjeżdża pod kosz i właściwie Hawks wyglądają jak młodsza szybsza wersja zeszłorocznych Spurs

Dzisiejszy wieczór sponsoruje liczba 18

Fajnie Hawksy grają, ale nie wiele brakowało i byłby dzisiaj fuckup z Sixers.

Podoba mi się Teague, któremu rzut nie siedział dzisiaj, ale fajnie potrafi zmienić tempo, albo np. cofa się na szczycie i próbuje dryblingiem/szybkoscia minąc obroncę. Bardzo fajny grajek - bez jakichś fajerwerków, ale fajny.

Horford jest prze kozakiem, powinen zostać następcą Duncana w Spurs - Pop brałby go z pocałowaniem ręki. Kompletny PF/C. 

Inna sprawa, że Wilkins jako komentator jest niesamowicie DENNY. Cały mecz pierdolił jak to Sixers mają fatalną obronę, wytykał, że nie potrafią grać, że nie mają zagrywek, po pudłach twierdził że pozycja była nieprzygotowana (przy prawie wide openach) - sprostowanie ode mnie - 1Q była totalnie beznadziejna - nic nie wpadało, masa strat, kiepska obrona - taka sytuacja wiecie... shit happens własciwie bez większej interwencji rywala.

Ale jak zaczęło nam wychodzić w 3/4Q to miałem wrażenie, że jego mózg nie ogarnia, bo koleś był przekonani, że 10 strat w 1Q i 20% z gry + i 70% Hawks to taka różnica w klasie zespołów, a nie wolnego startu Philly. 

Edytowane przez Julius

nadszedł słabszy dzien, swoją drogą kiedy juz trzeba było gonic wynik,to ich najwiekszy atut,zespołowość gdzies sie rozsypał, i grali zupełnie nie jak Atlanta win. Ale w sumie presja juz tez rosła, trzeba było w koncu poluźnic, swoją drogą PEL mieli dzien konia, na dodatek cała czołówka wschodu dzisiaj niespodziewanie poległa,dziwne

Edytowane przez Tombou

nadszedł słabszy dzien, swoją drogą kiedy juz trzeba było gonic wynik,to ich najwiekszy atut,zespołowość gdzies sie rozsypał, i grali zupełnie nie jak Atlanta win. Ale w sumie presja juz tez rosła, trzeba było w koncu poluźnic, swoją drogą PEL mieli dzien konia, na dodatek cała czołówka wschodu dzisiaj niespodziewanie poległa,dziwne

Cavs do przodu.

Takie wrażenie mam po tym meczu, że na Atlantę dobrym sposobem jest taktyka "na dwie wieże". Wyłączyli trochę Big Ala. Pytanie tylko kto na wschodzie dysponuje jeszcze taką 4 i 5 aby dać sobie radę z Hawks. Chicago w formie? Duet Gortat i Nene?

Szkoda, że nie udało się z podpisaniem Denga, aby w PO było coś więcej niż Carroll grający po 30+ minut. Hawks nieco męczyli się z Nets, Blazers, ale się udało wygrać. Coś czułem, że Pels mogą przerwać dzisiaj serię, ale też brakuje Thabo, Macka.

Liczę na kolejny streak, może nie tak długi, ale te 8-10win mogliby mieć :)