MA23 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ciekaw jestem jakby wyglądał ranking top10 po nagrodę MVP gdyby Durant był od początku sezonu zdrowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mameluk Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Wall gra mega sezon Wall robi 17/10 na kiepskim 53 TS% a Wizz dostają po dupie od każdej silnej drużyny Może to jest mega sezon jak na możliwości Walla, ale na pewno nie sezon na miarę MVP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Nazwa tematu? A czytałeś mój post, czy się nie udało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Wall robi 17/10 na kiepskim 53 TS% a Wizz dostają po dupie od każdej silnej drużyny Może to jest mega sezon jak na możliwości Walla, ale na pewno nie sezon na miarę MVP. Wallowi spadły cyferki w porównaniu do wcześniejszych rozgrywek bo ograniczył swoje hero ball kosztem kreowania, oddaje znacznie mniej rzutów, podejmuje mniej głupich decyzji co jest z korzyścia dla zespołu. Na tym tle te 53 TS nie wygląda jakoś karygodnie. Szkoda, że Wizards złapali zadyszki, oby szybko się ogarneli. A teraz najlepsze. Wiem, że Wall nie zostanie MVP! Szok, no nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Skoro podejmuje mniej głupich decyzji, to powinien mu skoczyć wskaźnik TS%. Generalnie oglądałem wczoraj cały mecz WAS@OKC i trzeba przyznać, że Wall zagrał kilka solidnych minut w drugiej połowie, podczas których trafił dwie ważne trójki i dodał parę fajnych asyst, ale generalnie nie ma się raczej póki co zbytnio zachwycać. W obronie jest szybki (przydaje się to przy obronie fast-breaków), ale generalnie bardzo często się gubił wczoraj. Skoro jesteśmy już przy wczorajszym meczu, to Gortata totalnie Perk z Ibaką zamknęli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Dlaczego powinien mu skoczyć ts? Ts to szeroko rozumiana umiejetnosc zdobywania punktow i on może skoczyć w górę jak poprawisz rzut czy decyzje o tym kiedy rzucasz. Wall poprawił decision making głownie jeśli chodzi o tempo, kreuje kolegów natomiast on scorerem nigdy nie byl i raczej nie będzie. Fakt ze gra dużo lepiej niż rok temu ale cały czas mnie osobiście nie przekonuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Poprawił mu się przecież TS nieznacznie, ale jednak. Wg BBref poprawił się w prawie wszystkich zaawansowanych statsach i dodatkowo widocznie obniżył mu się usg. Fajnie barcalover, że znowu jeden mecz widziałeś i wyciągasz wnioski odnośnie całego sezonu. Rzetelny z Ciebie analityk "póki co". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Widziałem więcej meczów Wizards, bo w C+ ich katują od początku sezonu i nadal twierdzę, że hype jest na Walla o wiele za wysoki w stosunku do faktycznych umiejętności. Ale luzik, jak najbardziej możesz mieć swoje zdanie na jego temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 A co w tym złego, że ludzie doceniają jego metamorfozę? Butler też jest przehajpowany? To dopiero pierwszy sezon jak Wall zaczął grać first pass PG, pierwsze dwa miesiące zaledwie z ostatecznymi ocenami trzeba poczekać na PO a i one mogą nie dać wiarygodnego obrazu jak Janek może za parę sezonów wyglądać. Postęp jest i trzeba to doceniać, a nie kręcić nosem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Masz rację, postęp jest i jak najbardziej trzeba go doceniać. Po prostu miałem wrażenie, że uważasz jego grę za poziom MVP, tymczasem na samym wschodzie jest dobrych kilku graczy, którzy nie dość, że grają lepiej indywidualnie, to jeszcze ich drużyny są wyżej od Wizards. Z ostatnim Twoim postem się zgadzam i mam bardzo podobne zdanie co do Walla. Butler był "przehajpowany" i to bardzo. W tym sezonie zaczął grać na miarę oczekiwań, aczkolwiek wszystkie te staty robi w 40 minut na mecz, więc też jakby troszkę sami się w Chicago proszą o kłopoty w przyszłości. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez barcalover Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Na początku rzeczywiście myślałem, że Wall jest realnym kandydatem dlatego słusznie odniosłeś takie wrażenie. Teraz natomiast widzę, że jeszcze nie jest na to pora i trzeba poczekać, kto wie być może w następnym sezonie? Jak przyjdzie Durant to może być ciężko, ale specjalnie z tego powodu płakać nie będę Zobaczymy jak rozłożą się głosy. Każda wysoka pozycja będzie dla niego sporym wyróżnieniem i potwierdzeniem, że zmierza ze swoją grą we właściwym kierunku. Pamiętajmy, że on przyszedł do NBA niecałe 5 lat temu, ma jeszcze sporo kariery przed sobą, bardzo liczę na jego dalszy progres, jak i całych Wizz oczywiście również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 ja pisałem ze Wizz moga wyjazd na zachod zrobic 1:4 PRZY rownoczesnym odkochaniu sie z Walla ktory kreci staty na slabszym wschodzie !!! i teraz to na razie obserwuje po cichu... 13/12 przy 5 stratach i 40%FG dalo jeszcze wygrana z Rakietami potem porazki i slabsza gra a na pewno nie rowna.... 11/8 i 3 straty w Dallas oraz 14/12/1 st na 38%FG z gorsza obroną na Westbrooku niz staruszek Miller oraz przegrana jest chyba blizsza prawdy niz rozmowa o MVP. lubie Wizz, fajnie sie ich oglada ale nie popadajmy ze skrajnosci (hejty Walla 2 lata temu przy jego 80M kontrakcie) w skrajnosc ( jaki on dobry) poprawa oczywiscie jest ale to moze byc wplyw starszych kolegow PP Miller oraz Gortat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Odświeżam temat. Harden wygląda tutaj dość zabójczo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 A Davis nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Oczywiście, że tak. Ale mimo wszystko mając Tyreke, Jrue, Ryana i Asika powinien robić lepszy bilans, by być brany pod uwagę w dyskusji o MVP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Oczywiście, że tak. Ale mimo wszystko mając Tyreke, Jrue, Ryana i Asika powinien robić lepszy bilans, by być brany pod uwagę w dyskusji o MVP. Lepszy to jaki? Howard, Ariza, Beverley, Smith z czym do ludzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Lepszy to jaki? Mają .522, czyli np. .530 albo .540 albo .600 Howard, Ariza, Beverley, Smith z czym do ludzi? Wiesz jaki Houston mają bilans? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Nie chcę nic mówić, ale Pelicans są przed Oklahomą obecnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Nie wiem co to ma do rzeczy, przecież nie wymieniam Westbrooka w gronie faworytów do MVP. Jeśli Pelikany wywalczą PO, to wg mnie Davis powinien być brany pod uwagę oprócz Currego i Hardena. Jeśli nie, to nie ma szans – wystarczy spojrzeć na poprzednie kilkanaście lat i zwycięzców MVP. Z tego co kojarzę, niemal zawsze wygrywał zawodnik z ekipy, mającej najlepszy lub drugi najlepszy bilans w lidze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Mają .522, czyli np. .530 albo .540 albo .600 Mhm. NO walczy o max 8 seed, na bank powinni mieć .600 Wiesz jaki Houston mają bilans? Adekwatny do swojego potencjału, a może nawet ciut gorszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi