Skocz do zawartości

With the first pick in the 2015 NBA draft...

Jendras

Rekomendowane odpowiedzi

@BigManFan

a skąd ta pewność, że to wszystko u Porzingisa przełoży się również na NBA? Trafianie na pusty kosz i robienie zwodów na niewidzialnym obrońcy pokazuje pewną dawkę techniki, ale nie pokazuje jak zawodnik zachowałby się, gdyby przed sobą miał obronę na poziomie NBA. A tu u Porzingisa jest ponoć problem - bo ball handling na razie kuleje, post up kuleje, a shot creation przodem do kosza też bez rewelacji.

Siłą Porzingisa może być połaczenie 7ft z rim protection i stretch5 w ofensywie. Na razie wszystko jest na etapie "może być".

Kris Humphries ponoć ostatnio na treningu walnął jakoś 40/50 za 3, a w NBA nie może odnaleźć swoich minut.

a Bargnani to borderline 20 ppg scorer w warunkach NBA. Nie róbmy z niego Jana Vesely'ego

Edytowane przez BiałaCzekolada

@BigManFan

a skąd ta pewność, że to wszystko u Porzingisa przełoży się również na NBA?

Też mnie to ciekawi, szczególnie przy jednoczesnym punktowaniu rzekomych pewnych wad Okafora i pewności, jak to on nie wypali. 

Ogólnie też wstrzymałbym się z porównywaniem Okafora do Big Ala, bo przede wszystkim już na starcie bije go na łeb samymi warunkami. Porównań szukać trzeba gdzieś indziej. 

Poza tym zaskakuje mnie co roku pewna zależność - jak jest w drafcie jakiś wysoki z większą wagą i wątpliwościami, czy da radę w obronie, to z miejsca robiony jest z niego kolejny Jefferson. Ciekawe. 

zanim się do reszty odniose, to muszę spytać - w ktorym momencie piszę o jego progresie jako pewniku, i w którym inaczej odnoszę się do Okafora, a inaczej do Porzingisa? ja po prostu wychodzę z założenia, że to wielki talent, a w normalnym otoczeniu i warunkach (zdrowie!) większość zawodników tj. Okafor czy Porzingis rozwija się mniej więcej na miarę potencjału tudzież osiąga bardzo dobry poziom. nie wiem czy tak będzie, ale wolę rozmowę 'co będzie, gdy...' niż 'co będzie gdy nie...'. zas te kategoryczne opinie to ocena samego potencjału, a takowych nie muszę warunkować.

Edytowane przez BigManFan

Na razie problemu nie ma w Miami. Byłby gdyby Wade rzeczywiście odszedł, w co nie wierzę.

Tylko ten Johnson nie do końca mnie przekonuje. Być może będzie Jimmym Butlerem albo kimś jego pokroju, ale wcale bym się nie zdziwił gdyby się okazało, że bardziej będzie przypominał jakiegoś Chandlera/Marvina Willimasa czy Aminu.

Marzy mi się Winslow. ;]

Na Winslowa z 10 nie ma szans.

Ponoć w Charlotte bardzo spodobał się RJ Hunter i możliwe, że będą chcieli przesunąć się w dół. Głównym kandydatem do dealu są Celtics. 16 i 28(ew. jakiś future pick)za S.Johnsona/M.Turnera wygląda ok dla Celtics.

Zapiszcie w notesiku LeBryan Nash - jak go ktoś weźmie to będzie nowy pitbull w obronie - który wg. mnie jest mega podobny do Artesta :grin:

Jordan weźmie bo mu się imię i nazwisko spodoba :) A tak na poważnie kogoś byś widział w Hornets z 2 rundy ?

Tak trochę bez echa - wycofali się m.in. Vezenkov i De Paula, którzy mogli być ciekawymi pickami 25-40 na dalszą przyszłość.

Jeszcze gracze z Francji Alpha Kaba i Timothe Luwawu co też wydawali się pewniakami do 2 rundy tym bardziej ten drugi.

R.J. Hunter poleci w 1 rundzie (SAS, Bulls, Cavs) mogą wziąć, a Kaba spoko, ale się wycofał. Ja jestem fanem Terrana Pettewaya, który był na workaoutach w Charlotte (maybe Jared Dudley 2.0). Wracając do Francuzów to Muhammodu Jaiteh czy jakoś tak też niezły pick w miejsce Bismacka.

No właśnie o Jaiteha mi chodzi. Koleś może być bardzo ciekawym grajkiem. Ogólnie Hornets jest zachwycone tym Hunterem i myślę, że będą kombinować, aby wysłać swój 2nd rounder plus coś za niego. Jeśli nie to - Ponitka ; D. No, ale fakt ten Petteway wygląda spoko - tak jak Norman Powell. Jak nie to Józek Young, albo Andrzej Harrison. Chociaż przydałoby się zatrzymać Bismacka, bo ma sporą wartość jako rim protector - wtedy nie byłoby problemu, aby kogoś na obwód dorzucić. W ostateczności przydałby się Cliff Alexander, a wyrzucić Codiego Zellera : (

Hendo + 2 round to Toronto za 20pick wtedy brać Huntera ? Ciekawe czyby na takie coś poszli :)

Co do guardów liczę na lepszy sezon Hairstona, a co do Zellera miałem do niego wielkie nadzieje. Może gdzieś indziej się odnajdzie.

Za Nicka Younga dziękuje, niech zostaje tam gdzie jest :)

Ogólnie jakby wszystko cacy wyszło to może coś by udało się zdrobić z tego zespołu.

Kemba - -

Booker, RJH, Hairston

MKG, Hendo Williams

Hawes, Vonleh, eh Zeller

Al i Bismack

Niech handlują Kembą dopóki ma jeszcze jakąś wartość. Jak na raize to tym składem, z takim liderem utkną na kilka lat gdzieś pomiędzy 6, a 10 nr draftu.

A i ten kontrakt + minuty dla młodych zabierane przez Hawesa... Knicks, Kings i Nets mają mocnych rywali do miana najgorzej zarządzanej drużyny!

Edytowane przez LeCrab

Ford to pajac, Dekker z #8 to chyba żart....

Russell odbył pokazowy trening dla 76ers i obie strony były po nim dość mocno zadowolone.

KAT coraz pewniejszy wyboru z #1.

Jedyne co martwi to ten pokazowy trening Łotysza dla LAL w poniedziałek, ale Mitch niech nie udziwnia.