Skocz do zawartości

With the first pick in the 2015 NBA draft...

Jendras

Rekomendowane odpowiedzi

Orlando ma właściwie obsadzone wszystkie pozycje utalentowaną młodzieżą.

Tylko, tak jak BigManFan pisze - tam nikt nie robi różnicy.

Porzingis nie pasuje do Vucevica, bo żaden z nich nie będzie bardzo dobrym obońcą. Ogólnie Magic mają dobrych broniących na obwodzie (payton, dipo, harkless), ale z kiepskim rzutem i atakiem + wysokich, którzy średnio bronią, a są dobrzy ataku... czyli odwrotnie niżpowinno być. Oczywiście jest Gordon, ale przed nim jeszcze lata nauki.

Dla mnie Porzingis będzie troche lepszym Bargsem, z lepszą D, ale nie widzę tego gościa zwiększajacego znacząco swoją masę. Jak na Eurosa jest też cieniutki w post. Taki big strech 4 / albo strech 5 z obroną bez szału.

btw: nbadraft net po odwołaniu workoutu w philly przez Russella ma go w Lakers, Porzingisa (broń Boże) w Sixers i Okafora w Knicks. 

Coś mi się zdaje, że trzeba się nastawić na Porzingisa w Sixers.

Generalnie za dziwne rzeczy dzieją się w Philadelphii - najpierw odwołany workout Russella, informacje, że Hinkie próbuje już teraz ściągnąć Sarićia, teraz 2 tygodnie przed draftem wyciekają informacje odnośnie zdrowia Embiida? 

Wygląda to na jakiegoś rodzaju zasłonę dymną / usprawiedliwienie kontrowersyjnego wyboru w drafcie.

Generalnie wyczytałem zdanie - że zdrowie Embiida nie zmienia wiele w polityce wyboru Sixers - będzie to tak, czy tak BPA - niezależnie od pozycji.

Z Embiidem z oświadczenia Hinkiego wynika, że to nie jest tak, że zrobiła się jakaś kutasówa, ale że stopa goi się wolniej niż zakładano i Summer League wydaje się zagrożone na tą chwilę. 

Mnie Porzingis nie pasi totalnie - abstrahując od tego, że nie widzę go jako kozaka, średnio pasuje do Saricia, do Noela też nieszczególnie (obaj bardzo chudzi) aronoł, aronoł...

Szykuje się bardzo nerwowy draft night.

Taki tekst jeszcze znalazłem:

Saturday night, June 14th, news had been reported that Joel Embiid had suffered another setback on the rehabilitation of his left foot. While no official word has been sent down about the severity of the injury, here are some reasons to be optimistic. All direct quotes and information from this article have been taken from the original report on csnphilly.com.

1. "Less healing than anticipated at this point,"- Sam Hinkie.

The word being tossed around a lot with this injury is "setback," when in reality all it has been described as so far is a slow progression. Hinkie has not used the word setback once, so any belief that a second surgery will be needed is unnecessary at this point unless the injury is being understated (which I find hard to believe).

2. "According to Yahoo! Sports' Adrian Wojnarowski, Embiid hadn't felt pain in his foot after recent workouts," csnphilly.com.

It is hard to believe that any injury could be severe if the player had never even felt pain when pushing his body to the limit. The CT scan showed that Embiid's foot is not healed to the point they believed it should have been at this point in the rehabilitation process. This does not imply that further damage has been implemented on the foot.

3. The severity of Embiid's last "setback."

Last time Joel Embiid had a setback on his left foot fracture it turned out to be nothing, Embiid wore a boot for precautionary reasons. Upon further review by his Los Angeles doctor, not only was it not a setback, but he was able to take on a bigger work load following the visit. Another point to be optimistic about is that he felt pain in his foot last time, this time around Embiid hadn't felt pain and was just going for a regular rehabilitation visit. For these three reasons, I am not panicking about the recent news about Joel Embiid's rehabilitation.

This report may end up being a blessing in disguise for the 76ers organization. In a few days the 2015 NBA draft is going to take place in Brooklyn, NY, and the Sixers have the third pick. Most of Philadelphia still believes D'Angelo Russell is the best player to take at this position in the draft. But after an incredible workout, Kristaps Porzingis has risen into the top three of many mock drafts across the web (one specific example is draftexpress.com).

On the tail end of the Embiid news the Sixers could draft Porzingis, who could potentially be the best player in the draft. If the Sixers would have drafted him two days ago Philly may have gone up in flames that night. But now with the recent Embiid injury news it could be viewed as a safety net pick.

Now I realize injury or not Sam Hinkie will make whatever pick he believes will make the franchise the best it can be, but this will help keep from more people from overreacting.

My belief is that at worst Embiid will miss Utah Summer League, which starts July 6th, and be ready for the regular season.

Miejmy nadzieję, że to chuchanie na zimne, ale sporo wskazuje niestety na Porzingisa w Philly, którego póki co hejtuję! 

Chcę RUSSELLA

Generalnie ponoć Lakers są również 'in play' jeżeli chodzi o Porzingisa. Jeżeli chcą się przebudować 'fast' to absolutnie nie łykam tego...

Dla mnie to wszystko to dym. Rok temu też pisano o Wigginsie i Exumie, wzięliśmy Hansa...

Edytowane przez Julius

Lakers powinni brać Łotysza. Okafor to jest gość, który wg mnie w NBA będzie miał ciężko. Size ma i post moves ma, ale nikt na nim nie będzie budował ataku bo się i tak nie będzie opłacało. A w obronie nie ma instynktów i brakuje mu duuużo atletyzmu do ludzi typu Embiid czy KAT.

Porzingis z kolei to na razie chłopaczek i to bardzo chudy, ale:

- bardzo dobrze zbiera, lepiej niż Pau Gasol w jego wieku + ma mega instynkt do zbiórek z ataku

- słodki jumperek, spacing na 150

- mega atletyzm i handle, w nba jest dosłownie kilku wysokich którzy potrafią tak biegać/kozłować/skakać jednocześnie tutaj będzie na dzień dobry elitarny)

Dla mnie on wygląda jak przyszła gwiazda. Okafor będzie bardzo dobry jak zdrowie dopisze, ale żaden z niego franchise player.

Mnie ten Łotysz za cholerę nie przekonuje. Obawiam się, że to przypadek podobny do Wesołego Czecha, który w NBA długo miejsca nie zagrzał. Podobnie jak styczeń nie jestem jego zwolennikiem i LAL muszą wybierać kogoś z trójki Towns/Okafor/Russell. Innej opcji dla mnie nie ma. 

Co do Sixers. To jak co roku nikt nie wie, co oni zrobią. Odwołany workout o niczym nie świadczy, ale już problemy Embiida to sporego kalibru kłopot. Ne wiem czy kolejny wysoki to dobry dla nich pomysł. Sarić, Noel, Porzingis, Embiid, przynajmniej o jednego za dużo, o ile nie o dwóch, bo jak im rozdzielić 48 minut na dwóch pozycjach. Dla mnie zbieranie ciągłych assetów, to droga którą poszli Magic czy Kings i gucio z tego wyszło. Jak Sixers dalej będą się bawić w branie kolejnych graczy, to też zbudują średni team i nic więcej. 

Julius pisał gdzieś, że Hinkie uważa, że dość łatwo jest pozyskać pg z rynku FA, który będzie pasował mu pod zespół. No ja ni cholery takiego gracza za rok dla nich nie widzę a czy będą czekać do 2017 by jakąś wymianę uskutecznić. Szedłbym w DAR ewentualnie Mudiaya, jak jest lepszy, no i grał tym co mam. Za rok wpadnie pick LAL w w loterii w top10 draftu, Miami gdzieś w top20 a może i loterii, może dołożą trzech jakiś ciekawych graczy, w tym tego Simmonsa, który będzie kozakiem na SF.

No i na koniec ważna sprawa. Przed rokiem wszyscy pisali, że ten draft będzie cienki jak sik pająka. A wychodzi na to, że skala talentu będzie porównywalna do poprzedniego roku.

System koszykówki uczelnianej jak wiadomo jest bardzo dobrze zoorganizowany, świetny sztab szkoleniowy, teoretycznie wszystko gra ale... jest cos co mnie zastanawia w rozwoju i przygotowaniu zawodników a mianowicie bardzo duzo kontuzji wśród nowych pierwszoroczniaków.

Anthony Dawis, Blake Griffin, Julius Randle, Joel Embiid, Nerlens Noel, Jabari Parker tu jest tylko kilka przykładów w zasadzie samych wysokich bo głownie o nich sie rozchodzi.

Kazdy z nich na 1 roku nabawił sie kontuzji, czym to moze byc spowodowane?

Oczywiscie wiemy, że intensywnośc grania na uczelni a w lidze NBA jest ogromna

Ale może na uczelni za mała wage przywiązuje sie do odpowiedniej, umiejetnej pracy na siłowni??

Zbyt dużo pracy nad górnymi partiami a później kolana siadają?

Ale czy na tym poziomie by tak to zaniedbywali...

Powiedz mi proszę, w jaki sposób WCS dubluje się z Gordonem?

i jak wyobrażasz sobie Paytona, Gordona i WCS dostających w jednym momencie duże minuty? 

Ktoś tu napisał solidny D? Jego zalety to wzrost i długie łapska, więc jasne, że w Europie coś czasem zablokował, ale akurat on ma wielkie problemy w grze obronnej, przepychają go kolesie znacznie lżejsi od niego, ogólnie przez scouting reports jego D jest eksponowana jako bardzo słaba i to w Europie, ma fundamentalne braki. Jest też bardzo słaby na zbiórce.

powołujesz się na scouting report DraftExpressu, a zarazem nie wspominasz, że wg tego DraftExpressu w tym oficjalnym filmiku (?) jednoznacznie jest zauważone, że Porzingis ma potencjał na bycie solidnym obrońcą, zaś na ich stronie znalazłem coś takiego:

Although he's far from being a finished product on this end of the floor, Porzingis also shows interesting potential defensively, evidenced by his 1.5 steals and 2 block averages per-40 minutes. His combination of size, length and mobility gives him impressive versatility on the pick and roll, allowing him to hedge out past the 3-point line and still recover in time to make a play in the paint for example. He's also agile enough to switch and stay in front of smaller players if called upon, giving his team the type of positional flexibility every coaching staff in the NBA covets greatly these days.

On the downside, Porzingis still looks a long ways away from reaching his full potential here, starting with his body, which remains very frail and could make him susceptible to injuries if not developed carefully. He also lacks something in the ways of toughness and awareness, as he tends to avoid contact in the paint and regularly gets pushed around on the interior, not always offering up as much resistance as you might hope. The game moves a little too fast for him at times, and he doesn't appear to be the quickest thinker around, often looking a half-step slow in his reaction time. All of these things show up in his surprisingly pedestrian rebounding numbers (2.4 offensive and 5.8 defensive per-40).

http://www.draftexpress.com/#ixzz3d2OBuwEd

lub (po sezonie 13/14):

At only 18 years old, Porzingis already is one of the better individual defenders in Spain’s ACB, arguably the second-best basketball league in the world. Cajasol was an average defense team (104.5 DRtg), but the team was better when Porzingis was on the floor (101.0 DRtg).

lub:

Defense/Rebounding: As much as offensive potential Porzingis has, his defensive prowess is the part of his game making scouts salivating. His length, mobility, athleticism and terrific motor make him a special player on that end of the floor. With Porzingis on the floor, Cajasol’s defensive efficiency rating is much, much improved, going from 104,7 to 99,8 (first 12 ACB games). He shows an incredible ability as a weak side defender. He is able to cover a lot of ground in a couple of steps to use his length and timing in order to block or bother shots at the rim (5 blocks a game or 1 block every 6 minutes at the U18 championship, 2,3 blocks per 40 minutes in the ACB). He is also always willing to sacrifice his body in order to force a charge. His lateral mobility also makes him a special Pick and Roll defender, which has become a key area to any elite defender game at the NBA level. He is able to hedge and then recover extremely quickly, using his long arms to shut angle of passes. He also has the athleticism to switch onto the smaller guard, stay with him and force him into a contested jumper. His length and aggressiveness could make him the pillar of a very good zone defender as he is able to rotate and disrupt passing lanes with efficiency (2,5 steals per 40 minutes in the ACB).Rebounding-wise, Porzingis makes a steady-effort boxing-out but struggles physically against stronger players at the senior level (rebounding rate ridiculously low at 10%). He didn’t struggle in that area at the U18 level though (10 rebounds in 29 minutes a game).He has a special knack to get offensive boards even when he doesn’t have the preferential position thanks to his length and timing. The fundamentals, the effort and the tools are in place to make him a good rebounder. He now needs to add strength in order to maximize that potential.

Porzingis nie jest, jak sugeruje się tutaj, jakimś Ryanem Andersonem, czyli wolnym soft białasem bez size'u i atletyzmu, tylko jest ogromny, nie brakuje mu intenisity (patrzcie na świetną jak na wysokiego liczbę steali), ma rewelacyjne warunki do aktywnego grania w team defense (tak szybki wysoki zawodnik przecinający passing lanes - wyobrażacie sobie to?), zaś reszta została wspomniana powyżej.

i oczywiście, ma sporo mankamentów, brakuje mu podstaw (z tym, że podobno grał w bardzo przeciętnym defensywnie zespole w Hiszpanii), siły, wyjątkowo często wpadał w problemy z faulami - problem w tym, że gdyby ich nie miał, to by szezdł właśnie do Timberwolves. tyle, że nie dość, że ma rewelacyjny potencjał w ofensywie, to praktycznie każdy podkreśla jego duży potencjał w obronie. to jest zdumiewające, jak dobry może być Porzingis. koleś idzie w top4, bez dwóch zdań.

Edytowane przez BigManFan

Dla mnie to ryzyko brac go w top3 jak podaja mocki. Bardziej widze go z numerem 7-10. No ale to moje zdanie, jak udowodni, ze nie bedzie sredniakiem to odszczekam swoje slowa na jego temat. Ale gosc nie podoba mi sie tak mocno jak Gordon, Randle i Vonleh rok temu. Moze Phil dostrzeze w nim potencjal do trojkatow i zadowoli wszystkich biorac go z #4

@January - wszystko co napisałem się zgadza. Można to o nim poczytać w raportach scoutów i zobaczyć na filmiku z jego treningu.

Ale porównanie z Dirkiem jest totalnie nietrafione. Dirk to centralny punkt half court offense, który po dostaniu piłki na highpoście kreuje siebie albo kolegów. Porzingis to jest zasadniczo finisher, a kreator tylko w takim zakresie w sumie, że ma kozioł i czasem potrafi minąc przodem do kosza. Ale ogólnie świetny strzelec, bardzo dobrze gra picki, bardzo dobrze kończy, lubi biegac do kontr i z powrotem, jest aktywny na atakowanej tablicy. To z grubsza jego gra. Nie ma w niej niemal nic z Dirka.

@shevcu

Vesely nie potrafił rzucić w obręcz. Gdyby miał rzut na poziomie Porzingisa to dziś byłby jednym z wartościowszych ludzi w lidze (zakładając że by się też trochę nauczył przy tym bronić).

Z KP jedyny problem jest taki, że w sumie ciezko mi coś powiedzięc o jego obronie. Na pewno na razie jest za słaby fizycznie, ale jest mega atletyczny więc jest szansa na wytrenowanie.

BMF :

Potencjał na bycie solidnym w obronie nie brzmi wcale tak dobrze

wydaje mi się, że potencjał na solidnego to więcej, niż to co pokazywał Nowitzki w jego wieku, a sam poziom solidny to np. więcej niż defensywa Barkleya. ilu jesteś w stanie podać w obecnie lidze solidnie broniących, dobrze blokujących centrów będących w stanie rozciągać grę na regularną trójkę, mając taki size jak on? zresztą myślę, że mając taki size i szybkość - Porzingis może być dużo lepszy niż tylko solidny.

Kristaps musi się bardzo znacząco wzmocnić fizycznie (obecnie w 1v1 będzie w NBA gwałcony przy swoim unikaniu kontaktu) - a to się może skończyć (całkiem prawdopodobne) damage w jego mobilność.

chyba nie ma co przesadzać z tym 1vs1 pod koszem w obecnej lidze. zresztą, poza Townsem i Russellem każdy z zawodników ma porównywalne znaki zapytania, nie wiemy np., czy Okafor będzie dobrym obrońcą i czy poprawi rzut, jak ograniczenia ofensywne WCS gdy ten ma 22 lata, przełożą się na jego poziom gry w NBA, czy Mudiay dalej będzie tak labilny rzutowo, z kolei Winslow i Hezonja tych mankamentów nie mają, ale nie wiadomo czy mają wystarczający potencjał na wybór w top5 jak na tak mocny draft. ktoś jednak w tym top6 iść musi, co więcej, będą to właśnie te nazwiska. Porzingis może być słabym obrońcą i nie wzmocnić się fizycznie należycie, tak jak Okafor może być słabym obrońcą i nie poprawić należycie rzutu. nie widzę tu większej różnicy.

no i zależy co rozumiesz poprzez określenie bust. według mnie Porzingis nie ma żadnego potencjału na busta - co najwyżej taki, że zawodnicy o takim wzroście i motoryce lubią mieć większe problemy zdrowotne. w obecnej lidze praktycznie wszędzie rozciągający grę wysoki jest w stanie dopasować się w schematy gry, a rzutowo ma podobne, a może nawet lepsze statystyki niż np. Love w UCLA. 

wydaje mi się również, że gdyby Porzingis - ze swoimi obecnymi umiejętnościami i imponującą szybkością oraz atletyzmem - był czarny, to percepcja kibiców byłaby trochę inna. co najwyżej byłby lekko porównywany do Sampsona. jebany rasizm. ;] 

zaś co do całego draftu - to ja utrzymuję, że Myles Turner będzie świetny, a niedoceniany jest dlatego, że wysoki opierający grę na rzucie zawsze będzie miał w plecy, czy to przed draftem czy np. na samych początkach w lidze (Love). zwłaszcza gdy w marcu skończyłeś 19 lat i grałeś w słabym college'u.

i jak wyobrażasz sobie Paytona, Gordona i WCS dostających w jednym momencie duże minuty? 

WCS idący w górę to zasługa przecieków z workoutów gdzie wygląda że gość coś w tym ataku potrafi jego rzut wygląda naprawde ładnie. Jeżeli jego rzut bedzie chociażby przecietny ale nie tragiczny to w połączeniu z jego obroną jest to gość którego wolę od vucevica pod koszem. Mieli by ze 2/3 sezony na granie razem i jezeli to by nie siało można by było transferować. Natomiast jeżeli wypali to powinien on w znaczący sposób tuszować Vuca w obronie jednoczesnie nie przeszkadzajac w ataku. Sporo się mówi że potrafi znacznie więcej niż pokazywał na uniwerku bo mieli tam od gry w ataku innych graczy. To samo z trójkami Townsa Calipari twierdzi że mu nie pozwalał rzucać trojek bo najpierw musi sie nauczyc zdobywac pkt pod koszem i  z poldychy. Podobno jest w stanie naparzac zza łuku.

Orlando wierzy ze nauczy rzucac swoich grajków Oladipo już zrobił spory progres q ostatnich latach WCS wygląda że też jest na dobrej drodze (chociażby FT) Przed Paytonem i Gordonem długa droga Orlando postawiło na obrone i nadzieje ze sie chlopaki wyrobia w ataku jak bedzie przekoamy sie za pare lat.

Dodanie WCS (i nowy coach) to ogromny krok do poprawienia defensywy juz od nastepnego sezonu. W takiej sytuacji ich powinno byc top3 defense w najblizszych 2/3 sezonach. 

W kogo mają się ładować

Winslow? Na obwodzie mają Harrisa/Fourniera/Harklessa/Gordona SG/SF z obrona i atakiem można łatwiej nabyć niż Centra z potencjałem na bycie obronca roku. Patrz na ostatni sezon Utah i gre Golberta.

Porzingis? Od czasów Vasqueza w Orlando kochają utalentowanych wysokich europejczyków ;] Ale poważnie jest sporo znaków zapytania plus to kolejny grajek któremu przystosowanie do nba zajmie kolejne kilka lat do tego rózne rzeczy słysze o jego obronie ogólnie jestem przeciw.

Hezonia to tez spora niewiadoma głownie ze względu na charakter. Chociaż jak by się ostał on albo winslow nie bede płakał jakoś strasznie.

Jak dla mnie Magic powinni zaryzykować ze Steinem. Nie wypali w ataku to i tak mamy znakomitego obronce i próbować transferować Nikole.

january - wiesz, że na tej zasadzie bierzecie Ala Jeffersona? i z całym szacunkiem, ale jedyne co ma wspólnego Porzingis z Andersonem, to fakt, że jest biały i umie rzucać, a z takimi stereotypowymi skojarzeniami ciężko w ogóle polemizować. dobre porównanie to solidnie/dobrze broniący, dużo wszechstronniejszy w ofensywie Kevin Love.

no i - jeżeli Bargnani miał być Nowitzkim, Porzingis ma być Bargnanim, to może Porzingis będzie też Nowitzkim. kto wie.

ps

An incredibly talented young big man, with a phenomenal feel for scoring in the post. Gets almost half of his offense off of post ups with another large portion originating from his effort off the ball. Has outstanding hands, footwork and touch inside. Gets almost three quarters of his touches on the left block. Very good right handed baby hook that he can utilize in the most difficult of angles, which he mixes in with a steady dose of drop-steps, step-throughs, shot-fakes and turn-around jumpers. Surprisingly explosive first step.

From DraftExpress.comhttp://www.draftexpress.com/#ixzz3d3VziWcS
http://www.draftexpress.com

Swoją drogą to porównanie do Bosha jest całkiem udane. Tzn. bardziej będzie z niego Bosh, ale taki z Miami (może ciut lepszy przy sprzyjających wiatrach z uwagi na jego bieganie i atletyzm, ale zapewne gorszy pierwszy krok) niż Dirk w jakiejkolwiek formie.

Jeżeli potraficie sobie wyobrazic wybieganego i wyskakanego Bosha, który rzadko ma touches na low/high poście, ale za to więcej gra picków to w sumie kimś takim może być KP.

o Love i Porzingisie pisalem w kontekscie ofensywy, nie calosci.

problem w tym, ze to Ty rzuciles majace obowiazywac ex definitione to porownanie do Bargnaniego, wiec znowu trudno sie do tego odniesc. zeby byc Bargnanim, Porzingis musialby stracic szybkosc, w ataku ograniczyc sie do tego co juz potrafi i pogorszyc sie w obronie w porownaniu do tego co pokazywal w Hiszpanii. na tej zasadzie Towns majacy w college'u per36 chyba ponad 6 faulow i problemy z rzutem z poldystansu to dopiero bedzie bust. co wiecej, stosujac taka logike moze okazac sie, ze Okafor nie osiagnie poziomu tego nieszczesnego Jeffersona. dziwia mnie takie rozprawy, gdyz zakladanie w przypadku jednego prospekta negatywnej prognozy (sprzecznosc, prawda?) i skupianie na tym swojej retoryki zupelnie nie oddaje sensu czegos takiego jak draft w NBA.

nie wiem tez jakie znaczenie dla tej rozmowy ma moj stosunek do Okafora (raczej nigdy nie negowalem ze moje top3 to Towns, Okafor i Russell), nie jestem jakims fanem Porzingisa, niesamowicie dziwia mnie jednak komentarze ktore mowia, ze najbardziej prawdopodobne ze bedzie Ryanem Andersonem, bo one jasno wskazuja na tendencyjnosc i nieznajomosc tematu. niezrozumiale jest rowniez odnoszenie sie do raportow scoutingowych przy ignorowaniu tych z workoutow wg ktorych zgodnie Lotysz wbija w fotel. nastepnie bardzo solidna obrone, ktora mu te reporty, sprzecznie z tym co pisales, wroza, nazywasz "marzeniem absolutnego sufitu" gdy np. opinie w tych reportach o obronie Porzingisa sa dosyc podobne jak te o Okaforze, przy czym jestem przekonany, ze na poziomie NCAA Lotysz wygladalby na lepszego defensora. uwazasz bardzo dobra obrone u Okafora (juz nawet przyjmujac korzystna interpretacje i zakladajac ze w defensywie ma wiekszy potencjal niz Porzingis) za cos malo prawdopodbne? typuje, ze gdybym z drugiej strony dowodzil jak to Okafor moze byc rozczarowujacy od razu zostaloby skwitowane zbytnim przywiazywaniem sie do obecnego jego poziomu. zas jeezeli chodzi o porownanie Lovea i Porzingisa, to rzutowo np. jezeli chodzi o trojke Lotysz wypada lepiej (wiecej prob per36 z dalszej odleglosci w lepszej lidze) dokladajac do tego duza wieksza szybkosc, size i atletyzm, przy czym wg Ciebie prognozowanie ze Porzingis moze byc lepszy ofensywnie niz Love to znowu "marzenie". jestes w stanie podac przyklad zawodnika z takim sizem, skillsetem i atletyzmem, ktory okazal sie bustem na poziomie NBA?

ja jednak uwazam ze mozna w pewnym schemacie przewidywac i szacowac progres danych zawodnikow - zwlaszcza tak utalentowanych - majac na poprawke ze niektorzy rozczarowuja. sugerowanie ze progres np. w defensywie Porzingisa jest malo prawdopodobny (w koncu stosunkowo niewielu zawodnikow osiaga absolutny sufit) te proporcje strasznie odwraca. ludzie zapominaja, ze 22-Letni Olajuwon rzucal osobiste jak Okafor i tak dalej. zawodnikow o potencjalnych unikatowych umiejetnosciach Porzingisa w lidze po prostu nie ma, tak jak zreszta w przypadku Okafora. porownywanie jednego do Bargnaniego, a drugiego do Jeffersona jest absurdalne. pzdr.

Latvian big man Kristaps Porzingis is in play for for the Sixers with the third pick, and is giving the Lakers something to ponder with the second pick, and he's also in the mixfor the Knicks, who would be doing backflips in their war room if they got D'Angelo Russell, which they probably won't because he's the guy Philadelphia is targeting, and he may also have a promise that the Lakers will draft him, though if the Lakers go with a guard, they're still considering Emmanuel Mudiay, who has some voices high on himin the Knicks' front office, and is also liked by the Sixers, who wouldn't let Jahlil Okafor drop if he was available to themunless they do, in which case the Knicks may look elsewhere because they are big Justise Winslow fans, and are looking strongly at Willie Cauley-Stein, and are enamored with Trey Lyles, although the consensus is they are actively trying to trade their fourth pickbut the consensus is they ultimately won't, but if they do they could trade down for Frank Kaminsky, but anyway the Sixers won't get a chance at Okafor because the Lakers are locked in on him.

Hope that cleared things up!

looool

owszem, pisanie, że najprawdopodobniej Porzingis będzie Ryanem Andersonem/Bargnanim/Fryem jest nieznajomością tematu, bo to oznaczałoby, że po defensywnej stronie parkietu nie rozwinąłby się a do tego stracił na swoich atutach, zaś w ofensywie nie miałby swojego size/atletyzmu i/lub szybkości. chyba nie ma sensu kontynuować, każdy może sobie ocenić.

WCS idący w górę to zasługa przecieków z workoutów gdzie wygląda że gość coś w tym ataku potrafi jego rzut wygląda naprawde ładnie. Jeżeli jego rzut bedzie chociażby przecietny ale nie tragiczny to w połączeniu z jego obroną jest to gość którego wolę od vucevica pod koszem.

Jego rzut już w minionym sezonie wyglądał przyzwoicie, tylko nie miał w Kentucky za dużo okazji do pokazania się (trochę podobna sytuacja jak z Randlem rok temu).