Skocz do zawartości

With the first pick in the 2015 NBA draft...

Jendras

Rekomendowane odpowiedzi

Stanley dopiero na 12

PS. Czekam aż Sam Presti zrobi w noc draftu taki ruch, że Stanley wyląduje w OKC....

A ja przestałem się nim podniecać już jakiś czas temu. Wcześniej myślałem o nim, jako o piątym picku do Lakers, gdy jeszcze liczyłem byle go utrzymać, ale z czasem tracił w moich oczach. Moim zdaniem właśnie miejsce 10-12 jest odpowiednie dla niego w tym drafcie. 

A ja przestałem się nim podniecać już jakiś czas temu. Wcześniej myślałem o nim, jako o piątym picku do Lakers, gdy jeszcze liczyłem byle go utrzymać, ale z czasem tracił w moich oczach. Moim zdaniem właśnie miejsce 10-12 jest odpowiednie dla niego w tym drafcie. 

Jest two way playerem i pójście w top5 byłoby zbyt wysoko, ale spadanie pod koniec loterii to też dla mnie przesada w druga stronę. W NBA powinien grać jako sg więc może być atletycznie lepiej niż się spodziewamy. Mimo wszystko Miami lub OKC wybierając go dorzuca do rotacji gracza perspektywicznego, taniego i w niedalekiej przyszłości gotowego do gry w s-5. Może to moje i tak nad wyraz życzenia, bo to jeden z trzech graczy, któremu w tym drafcie kibicuje najbardziej.

Russell nie tyle co przerwał workout z Sixers, on go odwołał. Sugeruje to obietnicę wyboru od kogoś wyżej (Wolves/Lakers).

Scenariusz, że Wolves biorą Russella zamiast Townsa mi się nie widzi. Raczej Lakersi upewnili się ze Towns do nich nie spadnie i dali znać Russellowi, żeby sobie dał spokój. Najwyrażniej słabe strony Okafora  (broken jumper, FTs, rim protection, obrona p&r) skłaniają Mitcha i reszte do wyboru potencjalnej hybrydy Hardena i Curry'ego.

Edytowane przez Muslii

Russell nie tyle co przerwał workout z Sixers, on go odwołał. Sugeruje to obietnicę wyboru od kogoś wyżej (Wolves/Lakers).

Scenariusz, że Wolves biorą Russella zamiast Townsa mi się nie widzi. Raczej Lakersi upewnili się ze Towns do nich nie spadnie i dali znać Russellowi, żeby sobie dał spokój. Najwyrażniej słabe strony Okafora  (broken jumper, FTs, rim protection, obrona p&r) skłaniają Mitcha i reszte do wyboru potencjalnej hybrydy Hardena i Curry'ego.

Kiedy z LA dochodzą głosy, że Lakers właśnie najbardziej chcą Okafora.

Pytanie, co zrobi Phila gdy Russell pójdzie z 2? Wezmą Okafora i będą myśleć nad trejdem (prawdopodobnie to) czy wystrzelą z jakimś Porzingisem (trejd też możliwy, a może Noela wytransferują).

Odwołanie workoutu może też oznaczać chorobę bądź kontuzję. We'll see.

Edytowane przez Muslii

Pytanie, co zrobi Phila gdy Russell pójdzie z 2? Wezmą Okafora i będą myśleć nad trejdem (prawdopodobnie to) czy wystrzelą z jakimś Porzingisem (trejd też możliwy, a może Noela wytransferują).

Odwołanie workoutu może też oznaczać chorobę bądź kontuzję. We'll see.

Wezmą tego, który zostanie i zostawią trójkę podkoszową. Najsłabiej rokującego wymienią za jakiegoś Lawsona i będą mieli paczkę gotową do walki o PO. Nawet jak ktoś im zwinie Russella to tragedii nie ma. Tylko nie ma co panikować i robić debilnych ruchów.