Skocz do zawartości

With the first pick in the 2015 NBA draft...

Jendras

Rekomendowane odpowiedzi

Boogie w LAL to byłby mega deal dla Lakers. Tylko czy ten cholerny Hindus ma trochę cierpliwości i poświęci dwa lata by zbudować ciekawy zespół? LAL dają Okafora za DMC, Detroit/Miami/Indiana za ten przyjemny dość kontrakt Gaya mogliby oddać kolejny pick w drafcie. Na dziś mieliby z młodych graczy: xxx-McLemore-Winslow/Johnson-Porzingis-Okafor. Na dzień dobry nie wygląda to jakoś oszałamiająco, ale przynajmniej nie płaciliby aż tak chorej kasy za średni zespół. A perspektywa rozwoju i zatrzymania poszczególnych graczy na pewno pewniejsza niż czekanie co będzie za trzy lata i płacz jak DMC i Gay odejdą i w zamian nic nie dostaną. 

Boogie w LAL to byłby mega deal dla Lakers. 

czy ja wiem czy taki znowu mega deal... moim zdaniem Okafor za 2-3 lata może spokojnie być na poziomie Cousinsa, ale to nawet nie o to chodzi tylko przez najbliższych parę lat masz go za 4-5mln, a Cousinsa za 14-15. Nie żebyśmy mieli być contenderem w przyszłym sezonie więc ja osobiście wolałbym żeby zostawili Okafora, a te 10mln przeznaczyli na uzupełnienie składu.

czy ja wiem czy taki znowu mega deal... moim zdaniem Okafor za 2-3 lata może spokojnie być na poziomie Cousinsa, ale to nawet nie o to chodzi tylko przez najbliższych parę lat masz go za 4-5mln, a Cousinsa za 14-15. Nie żebyśmy mieli być contenderem w przyszłym sezonie więc ja osobiście wolałbym żeby zostawili Okafora, a te 10mln przeznaczyli na uzupełnienie składu.

Za 2-3 lata będzie robił cyferki podobne do Cousinsa, a kiedy wejdzie na jego poziom (również mentalny to inna kwestia)

Dla mnie to no brainner dla obu ekip - tak jak pisałem - Lakers znacząco przyspieszaja rebuild, Kings nie płacą takiej kasy jak obecnie, a wyniki robią podobne, Wolves biorą Townsa, Sixers Russella - wszyscy zadowoleni :)

Za 2-3 lata będzie robił cyferki podobne do Cousinsa, a kiedy wejdzie na jego poziom (również mentalny to inna kwestia)

Dla mnie to no brainner dla obu ekip - tak jak pisałem - Lakers znacząco przyspieszaja rebuild, Kings nie płacą takiej kasy jak obecnie, a wyniki robią podobne, Wolves biorą Townsa, Sixers Russella - wszyscy zadowoleni :smile:

z tym poziomem mentalnym to mam nadzieję, że jednak nie we wszystkich aspektach wejdzie na jego poziom ;)

co do tego, że Lakers przyspieszyliby sobie znacząco rebuild to weź pod uwagę, że Lakers straciliby również 10mln z wolnej kasy jaką mają (no chyba, że Sacto łyka jeszcze jakiegoś Younga w pakiecie, ale nie wydaje mnie się), za które można już jakiegoś fajnego rolsa na trójke przeznaczyć (Carroll czy Danny Green) lub wykorzystać jako część maxa dla jakiegoś ważniejszego FA.

a to KG nie miał kończyć kariery po tym sezonie ? czy mowa o mentorowaniu Townsa w roli członka coaching staffu ? Niech sobie chłop już lepiej da spokój z graniem.

nie podjął jeszcze ostatecznej decyzji, ale ponoć myśli wrócić jeszcze na 1 sezon.

Podobno strasznie zapieprza,żeby kolano było zdrowe,jakiś trener powiedział że nie sądzi by KG trenował aż tak ostro,by ostatecznie nie wrócić.Przyda się,cały rok u boku KG dla takiego Wigginsa czy Townsa/Okafora jest bezcenny.Jak Wolves tego nie spieprzą np jakimś dealem typu 20 milionów dla Rubio,to przyszłość klaruje im się piękna.