Skocz do zawartości

With the first pick in the 2015 NBA draft...

Jendras

Rekomendowane odpowiedzi

wysocy wysokimi, ale gra od zawsze wychodzi z obwodu i D'Angelo Russell jest dla mnie no brainerem - legit playmaker z bball IQ tej klasy zdarza się kilka razy w dekadzie.

Okafor i Porzingis mimo wad pewnie znajdą w lidze swoją niszę - ale branie ich w top3 to wybór mało odważny - jest z przynajmniej pięciu gości z większym upsidem.

Zawsze jarali mnie goście pokroju Hezonji i mam nadzieję, że trafi na lepszy start niż Fournier. Hezonja i Winslow mogą po najwięcej zyskać w odpowiednich teamach.

Turner, Lyles, Looney wszyscy nie-wiadomo-co-to

Oubre sleeper (OKC?)

S.Johnson to świetny pick 7-9

Towns Russell Mudiay top3

Czoklet, widze po bandzie lecisz.

Dla mnie to niewyobrażalne, aby ktoś mając do wyboru PF/C, który będzie siekał 20ppg brał Guarda. 

Tak naprawdę czołówka tego draftu jest mocno wyrównana... naaawet w top5-6. 

Oczywiście Towns ma relatywnie najlepsze papiery na 2-way payera, ale jest jeszcze mocno surowy - upside upsidem, ale ten koleś potrzebuje dobrych paru lat gry i dobrego developmentu. 

Okafor z miejsca powinien być kozakiem w ataku i w takich Sixers rok temu mogłby z miejsca trzaskać 20ppg. Atletyzm i szybkośc nie są jego mocnymi stronami, ale odpowiednio rozwinięty spokojnie może być lepszy od Townsa, który na swój sposób jest większym znakiem zapytania i 'zwrot inwestycji' w niego może przyjść dopiero za 5-6lat. 

Russell ma wg mnie najważniejsze - głowę. Koleś wchodzi do NCAA i trzaska 20ppg, trafiając 41% trójek, ale też atletycznie będzie miał w NBA ciężko bo to jednak zupełnie inny lvl. 

Mudiay może być bustem, kopią Tyreke Evansa, a może być 1-st pass Russellem Westbrookiem / silniejszym i większym Wallem 

Stanley Johonson - Kwahi Leonard type, Justise Winslow poor man's Harden, nawet WCSa można gdzieś tutaj wrzucić bo fizycznie i mentalnie ma niesamowite papiery na grę, wydaje się mieć też równo pod sufitem - szybki na nogach , broniący, atletyczny C to coś, czego potrzebuje każdy team w NBA.

Nie chce mi się wierzyć, że Wolves mogą odpuścić wysokiego na rzecz niskiego, ale karty w drafcie rozdawać będą Lakers - najrosądniejszym wydaje się być dla nich Towns, czy nawet Okafor. Z drugiej strony Mich mowi, że nie ma czasu na budowę przez draft, więc kto wie, czy juz w noc draftu tego wyboru nie zdealują. Okafor mimo wszystko jest dużo bardziej NBA ready niż Towns i juz za 2-3 lata może być gościem na 18/8-20/10.

Nie kumam ludzi na tym forum. Vucevic gra jak gra i pol forum spuszcza sie na jego cyferki. Teraz przychodzi lepszy ofensywnie center, ktory moze byc lepszy od niego w obronie i zaczelo sie wybrzydzanie. Okafor idzie w top3 no chyba ze sie rozwali. Za duzo ekip moze chciec takiego grajka jak on na przyszlosc

na miejscu Wolves zdecydowanie wolałbym Townsa, na miejscu Lakers chyba Okafora. Towns idealnie pasuje do tego, co mogą grać Wilki, co potrzebują Wilki i co na parkiecie prezentuje Wiggins, Okafor wygląda na zawodnika z potencjałem na elitarny scoring, a ktoś taki, dobrze obudowany, może w niedługim czasaie być podstawą bardzo dobrego zespołu, a chyba kogoś takiego właśnie brakuje Lakers. co do obrony, Davis miał być drugim KG który będzie potrzebował trochę czasu zanim ogarnie o co chodzi w ofensywie na poziomie NBA, a Kosta Koufos - obecnie naprawdę świetny obrońca - był uważany za dużo lepszego w ofensywie - wszystko rozbija się o to, jaki masz etos pracy i do jakiego zespołu trafisz, w przyjaznym środowisku Okafor ma warunki żeby być naprawdę dobrym obrońcą. piłka będzie po stronie Minny/Lakers.

Russell jest zajebisty.

co do Mudiaya, to nie wiem jak można chcieć drugiego Tyreke'a Evansa rzucającego ft na 57% przed Okaforem, który na swojej pozycji może być po jednej stronie parkietu najlepszym graczem w lidze. nieważne. wg mnie Mudiay w żadnym wypadku nie jest prospektem na poziomie Walla/Rose'a, bo nie ma tej eksplozywności, ma chyba większe problemy z rzutem - w takim wypadku szkoda na niego picku w top3 zwłaszcza gdy mowa o najlepszej jeżeli chodzi o głębię pozycji w NBA. porównanie do Evansa jest nawet zasadne, może być bardzo wartościowym graczem, na pewno będzie kręcić ciekawy statline, ale raczej nie jestem zwolennikiem przeceniania reboundingu jeżeli chodzi o rozgrywającego. top5 pick.

Johnson nie pójdzie w top8 tego draftu, chyba, że ktoś się zniechęci do Porziginsa. Winslow może być fajnym two way playerem, na miejscu Orlando brałbym Porzingisa, bo chyba żaden zespół w tym drafcie nie potrzebuje tak upside'u jak właśnie Magic.

Edytowane przez BigManFan

Z drugiej strony Mich mowi, że nie ma czasu na budowę przez draft, więc kto wie, czy juz w noc draftu tego wyboru nie zdealują.

nie ma szansa, on tu miał na myśli raczej to, że nie mają czasu na budowanie się tylko poprzez draft w sensie, że będą też na FA równocześnie starali się kogos poważnego upolować i nie będą czekali tylko na rozwój młodych.

Ty to trzymaj kciuki żeby Russell nie błysnął za bardzo na workoutach w Lakers i nie zobaczyli w nim następcy Bryanta bo kto wie czy sprzątną go jednak Sixers, u których wydaje się być w tej chwili brakującym ogniwem :)

Tak jak pisze Van - "nie odbudowujemy się przez draft" nie oznacza powielania wariantu Nets. Kupchak ma na myśli to, że nie będzie teraz latami tankował, tylko atakował FA.

Okafor i Porzingis mimo wad pewnie znajdą w lidze swoją niszę - ale branie ich w top3 to wybór mało odważny - jest z przynajmniej pięciu gości z większym upsidem.

Franchise player to niski upside?

Turner, Lyles, Looney wszyscy nie-wiadomo-co-to

Co masz do Lylesa? Będzie konkret pf.

Towns Russell Mudiay top3

Czemu Mudiay tak wysoko?

Chłopaki, no jak znam życie, to ktoś nam zajebie Russella... i pewnie będą to Lakers, bo za mało hejtu ostatnio mam dla nich.

Wszystko po prostu za ładnie nam się układa :(

mam pytanie, jest jakies podobienstwo miedzy Porzingisem a Veselym?

obaj są eurosami i obraj są biali

Philly troche na gwozdziach bedzie siedziec. 

Dlaczego? Jeśli Lakersi zwiną im Russella, to biorą tego z dwójki Okafor/Towns, który się ostał i tradują nim lub Embiidem. Chętnych nie powinno braknąć i możliwe, że dostaliby coś fajniejszego, niż D'Angelo. Wg mnie Sixers z #3 mają bardzo wygodną sytuację.

Dlaczego? Jeśli Lakersi zwiną im Russella, to biorą tego z dwójki Okafor/Towns, który się ostał i tradują nim lub Embiidem. Chętnych nie powinno braknąć i możliwe, że dostaliby coś fajniejszego, niż D'Angelo. Wg mnie Sixers z #3 mają bardzo wygodną sytuację.

a ilu obecnie widzisz zawodników na obwodzie z upsidem i umiejętnościami Russella? zresztą, nie wykluczone, że wtedy Philla wzięłaby Mudiaya, bo są plotki (przy czym przed workoutami), że wcale top3 nie jest tak bezrefleksyjnie jasne. a już mając zamiast Russella - Mudiaya, to kilka następnych lat na gwoździach możemy siedzieć...

Takiego Lawsona z solidnymi dodatkami by nie wyciągnęli za Okafora/Embiida? 

Nie jestem aż tak dobrze zaznajomiony z umiejętnościami tegorocznych rookies to be, ale zawsze upside to tylko upside i różnie może być (kontuzje, psychika). 

A to pół Denver ma za nich przyjść? Poczekajmy do tych workoutów i tego co zrobi Sota. Jeżeli oni wezmą Okafora to wszyscy będą zadowoleni, inaczej może być różnie.

28-letni Lawson? za top3 pick? do tak budowanego zespołu jak Philadelphia? jest aż tak źle, jak zwiną Russella? damn.

Russell/Okafor/Towns nawet jak nie rozwiną się w stu procentach, to i tak powinni być graczami na regularne All NBA teams grając w mocnych drużynach, gdy budujesz zespół tak jak Sixers, to znalezienie kogoś takiego na dwójce, w wymianie, będzie bardzo trudne, jeżeli nie niemożliwe. bo kto? nie mam pojęcia, co zrobią Lakers, ale np. mając do wyboru Okafora, a Russella, przy Randle'u, nie jest dla mnie jednoznaczne wzięcie tego pierwszego.

Edytowane przez BigManFan

Hinkie uważa, że PG jest relatywnie najłatwiej zdobyć w lidze, bo jest urodzaj na pozycji - to raz, a dwa, we współczesnej koszykówce większość mocnych teamów nie ma kozak PG, często wręcz jakichś fillerów - na papierze najsłabszych w S5. 

Dlatego też tak łatwo i chętnie pozbył się MCW. 

Tak przynajmniej myślę :)

Embiid/Okafor/Noel za Lawsona wygląda jak kiepski dżołk. 

Nie wydaje mi się, żeby Sam szukał na siłę PG - jeżeli lubi Russella i będzie przy naszym wyborze to pewnie go wciągnie - z tym, ze Russ to bardziej SG mimo wszystko koleś w typie Manu, Hardena, niż CP3. 

Widzę kilka scenariuszy, które mogą być w głowie Hinkiego

a) Russell nam się ostaje i Hinkie go lubi - > więc bierze go

B) woli Mudiaya i w niego celuje

c) czeka na to co zostanie i jeśli to bigman to trejduje kims z trójki Noel/Embiid/Okafor - najpewniej Okaforem, bo to jednak najsłabszy fit

d) w top2 rozchodzi się to co go interesuje, robi trade down i bierze Europejski upside - Porzginsa / Hezonję

e) robi trade down po swingmana - Winslow/Johnson

czyli ogólnie nic nie jest wiadome i Hinkie może zrobić wszystko 

a i tak pewnie połowa będzei zaskoczona :P 

chciałbym by ktoś z top3 draftu się ostał do wyboru NYK ale to raczej marzenia jak nie to niech go pakują i wysyłają po Lawsona 

A ja, w razie wybrania z #2 Russella przez Lakers, widzę tutaj wzięcie Okafora (zakładam, że on by został), a następnie jego trade, zależnie od tego, którym numerem pójdzie Winslow lub inny upatrzony skrzydłowy. Najlepiej z Denver, ich pick razem z Lawsonem za Okafora/Embiida. Lawson ma jeszcze 2 kolejne sezony umowy, a kimś trzeba te salary nabić. 

Należy też pamiętać, że Philly wybrali rok temu Saricia. Nie chce mi się wierzyć, żeby kolejny wysoki pick przeznaczyli na eurosa. 

Lawson jest dobrą opcją dla Knicks, Lakers, ale przede wszystkim Kings, którzy chcą uptempo (inna sprawa, że oni nie powinni grać uptempo), szczególnie, że Kings nie mają szczęscia do draftow/player developmentu.

Boogie-Gay-Lawson powinno im dać PO, a Lawson IMO wart jest 5-12picku.

Boogie jest coraz lepszy, gdyby nie wymienili trenera  juz w tym roku mieliby szanse powalczyć.

Lawson byłby konkretnym upgradem. 

Inna kwestia - gdyby nie to, że Kings są tak c***owi w draftach to powinni wziąć od Lakers #2 za Cousinsa. Lakers mieliby FA magnet i nieźle pasujący młody front Boogie-Randle + Clarcksona na PG i jeszcze troche hajsu w Sallary, a cały projekt pchneliby pare lat do przodu.

A Kings 2 wybory w top10, bezposredniego sukcesora Boogiego w postaci Okafora i Winslowa do zastąpienia Gaya. 

Edytowane przez Julius