Skocz do zawartości

With the first pick in the 2015 NBA draft...

Jendras

Rekomendowane odpowiedzi

Pominąłeś Chris McCullough a ten bankowo będzie w 1rnd kosztem takiego Jaiteha czy Dakari Johnsona, ktory na Draft Combine bił rekordy jeśli chodzi o wykręcanie najgorszych numerków od lat. Wiem, że tudno zrobic własny Mock bo sam próbowałem i przy 22 picku sie wkurwi*** i wyłączyłem ale mam pare uwag :

Lakersi na pewno nie wezmą w tym drafcie dwoch wysokich : Okafor , Cliff. 

R.J Hunter będzie na początku 2rnd. Kaminsky poleci szybciej niz 16 pick, a po 2 Boston nie będzie chcial drugiego Olynyka z gorszą grą ofensywną. Bardziej stawiałbym na 16 pick Bostonu : Dekker / Oubre/ Justin Anderson a z 28 Pickiem Roberta Upshawa,  :smile: Dekker w Hawks? Mysle, ze Atlanta nie chce mieć w swojej ekipie dwóch Korverów i wybiora kogoś innego :smile: Booker do Jazz? Strata takiego fajnego gracza :( bardziej bedą szukac kogos na SF może Oubre. Reszta chyba w miare OK.

Wiadomo, że mock robiony na szybko generuje pewne wady. Ale może nie wykluczałbym drugiego wysokiego w Lakers, szczególnie jakby pozbyli się Hilla. Kaminsky faktycznie może pójść np. do OKC, ale jakoś tak pasował mi do Bostonu ;) R.J. to będzie jednak late first round jak dla mnie.  Reszta to bardziej loteria...

WCS vs Porzingis? Który lepszy? Którego byście wzięli? Patrzę pod kątem Kings.

Porzingis dysponuje bardzo dobrym rzutem za 3 jak na wysokiego (45%) dlatego przy Cousinsie, ktory miałby deski ten pierwszy rozciągałby wysokich przeciwnej ekipy na obwód. Do tego jest strasznie szybki. Z drugiej strony WCS, ktory nie jest dobry ofensywnie też sprawdziłby sie koło Cousinsa zapewniając dobrą obrone, zbiórki i bloki.Dwóch chłopakow z Kentucky pod koszem ? W sumie czemu nie :smile:

Edytowane przez Wielo18

Draft odbył się jak sezon zasadniczy. Mogło się to skończyć na 3 sposoby. Wygraną i miejscem 1-2 ewentualnie 3 co bym porównał do cudu jakim było pokonanie SAS. Blowoutem i wypadnięcie poza pierwszą 5, ale skończyło się jak większość meczy w tym sezonie: o włos przegraliśmy...

Teraz dopiero zauważyłem to mrugnięcie Scotta jak ogłoszono 4 wybór dla Knicks. To c***ek złośliwy...

Sorry, ale jeśli Ty - tu przykład pierwszy z brzegu - porównujesz połamanie Baraniego (którego kontuzja każdej drużynie w tej lidze by pomogła, nie zaszkodziła) do Randle'a albo nazywasz wpychanie no nejmów z poziomu poniżej D-league uzpelnianiem składu no to nie ma o czym gadać. Bo dyskusja z kimś kto nagina fakty tak, aby pasowały pod teorię mija sie z celem.

W nadziei na odrobinę racjonalnego i obiektywnego myślenia zapytam tylko: kim mieli Lakers grać, żeby w Twoim mniemaniu nie było, że tankują?

Wiesz specjalnie bystrym nie trzeba być, żeby się zorientować, że pisałem to dla beki, żeby pokazać jak łatwo odbijać piłeczkę. Ale analizuj dalej tego posta!

Odp na pytanie masz wyżej - nikim nie mogli grać, bo już w lato po zakontraktowaniu Lina i Hilla oczywistym było, że bronią pick. Ja od początku uważam, że decyzja była słuszna bo na Lensie czy Gregu to ch.ja można zbudować, więc tank i ofensywa na rynku FA w lato 2015 i 2016. Nazywajmy jednak rzeczy po imieniu a nie niektórzy zgrywają tu dziewice orleańskie, a po kątach walą się jak domy w Czeczenii!  Ale udawajcie dalej, że Lakers są świeci to ja sobie będę pisał takie teksty o nie tankujących Knicks - bo kontuzje!

PS jak Wiggins zaprowadził Wolves na sam "szczyt" ligi, to aż strach się bać gdzie byli by LA. To tak na luzie, a propos porównywania Bargsa do Randla. ;)

Pozdrawiam!

Tak jest !!!!

Po tylu latach ogladania tej durnej ligi (chyba w tym roku stuknie 24), po tylu latach upokorzeń, w końcu bez pomocy trejdu, doczekałem siepicku nr 1 w Minnetce.

Oznacza to, że Towns is in da town..., ekh village...

...choć pomny trejdu Brandona Roya za Randy'ego Foye'a, wyboru Coreya Brewera zamiast Noaha, Jonny'ego Flynna przed Currym (nosz k****, jak to dziś wygląda), czy choćby Wesa Johnsona zamiast Cousinsa, myślę sobie, że na północ trafi niestety Okafor i Wolves staną się draftowym organizacyjnym pośmiewiskiem w stylu Sama Bowie, Kwamego, czy Darko.

Ja chcę Townsa !!!!!

Lu, Ty się lepiej módl, żeby Kaminskiego nie wybrali  :playful:

Odp na pytanie masz wyżej - nikim nie mogli grać, bo już w lato po zakontraktowaniu Lina i Hilla oczywistym było, że bronią pick.

No to wiesz coś, czego nie wiedzieli wtedy sami Lakers.

Celem było utrzymanie elastyczności finansowej w przypadku, gdyby nie udało się pozyskać gwiazdy. Nikt o zdrowych zmysłach nie nastawiałby się już latem na obronę picku, który jest top5 protected. I tak, mimo plagi kontuzji, wszyscy aż do dziś drżeli o piłeczki pingpongowe.

Gdyby Lakers tankowali, to nie pakowaliby się w Boozera, nie trzymaliby weteranów po deadline i pewnie upchnęliby paru graczy w wymianach za jakieś 2nd roundery.

WCS vs Porzingis? Który lepszy? Którego byście wzięli? Patrzę pod kątem Kings.

Mudiay. Imo WCS pójdzie z czwórką.

Edytowane przez Jendras

Kamiński to gra w Lechu Poznań i głównie dzięki niemu Legia ma jeszcze szanse na mistrzostwo...

A jaki związek ma ten Kamiński z Kaminskym?

Bo jak wytykasz  mi literówkę, to sam strzelasz sobie w stopę.. No chyba, że mi zaraz przedstawisz genealogię rodziny Kamińskich i przytoczysz ich etymologię, łącznie z emigracją do Stanów w celach zarobkowych w XIX wieku części tejże rodziny.  

To był drobny żarcik. Zluzuj :-)

Strasznie spięte to forum. Jaki związek z koszykówką ma etymologia nazwiska Kamiński? Nie mam jednak wątpliwości, że pochodzi od słowa "kamień", eng. stone

Edytowane przez Lu-

Expect the Magic, Kings, Pistons and Hornets to seriously consider trading their picks. All 4 want to accelerate rebuild.

co rok się to słyszy o conajmniej połowie drużyn z top10 lottery i co roku gówno z tego wychodzi