Skocz do zawartości

With the first pick in the 2015 NBA draft...

Jendras

Rekomendowane odpowiedzi

Magic robią dobrą pakę, biorąc pod uwagę mnóstwo super grajków na FA po sezonie którzy są do wzięcia, ich aktualny skład + 5 draft pick + FA + możliwe wymiany = koniec z tankowaniem? Czy to samo co myślimy o nich co sezon?

Edytowane przez drizzy

Jak Mina wezme Okafora, to bedzie dla niego najlepsze mozliwe rozwiazanie, cos jak Davis w Nop. Bez presji pierwsze kroki w nba i bedzie sie chlopak spokojnie ogrywal. W LA i NYK presja jest duzo wieksza. Oby poszedl z 1ka to bedzie pieknie. Towns wydaje sie mentalnie bardziej gotowy na LA i gwardziste Kobasa. Russ w Phili.. jeee buddy! Jak Qubre ostanie sie do Miami jak pokazuja Mocki to bedzie petarda sezonu.

Edytowane przez allen

Magic robią dobrą pakę, biorąc pod uwagę mnóstwo super grajków na FA po sezonie którzy są do wzięcia, ich aktualny skład + 5 draft pick + FA + możliwe wymiany = koniec z tankowaniem? Czy to samo co myślimy o nich co sezon?

Magic nie mają game changera w swoim składzie. Nr 5 to w sam raz na wybranie kolejnego, solidnego startera.

Może zostać im Winslow - bardzo fajny grajek - na 3 opcję w mocnym zespole, poza tym mają kilku SF (chyba, że puszczą Harrisa latem) Cauley-Stein - na pozycji Vucevica, mogą przyfarcić z Mudiayiem - przez kontuzje i grę w Chinach spadnie na 5kę, a potem wystrzeli - ale tu też dubel i game wise i pozycja wise z Paytonem.

Sorry Orzeł ;)

Oficjalnie z Tobą nie rozmawiam, poza tematem o quizie filmowym :( 

Zaczęło się od śmiesznego oddania Chandlera.

Którego wymienił na PG, który miał być idealny do trójkątów. Chandler już wtedy coś przebąkiwał o złej atmosferze i nie szczypmy się: nie chciał już tam grać, co widać po tym jak wszedł w sezon w Dallas. 

Przecież napisałem o wyprzedaniu zespołu. Lakers i Minny zabiły kontuzje, nie oddali wszystkiego wartościowego, żeby tylko zjechać w tabeli. A Philly była po prostu słaba, od nich nikt nie oczekiwał cudów już przed sezonem. 

Wstydu nie masz. Lakers mamy rozumieć, że Lina i jego 15 mln w lato wzięli, nie dlatego, że dostali pick od Hou i żeby zapchać salary, tylko bo widzieli w nim nowego Nasha? A może śmieszny kontrakt Hilla to była ta odbudowa potęgi?

Minny na 20 ostatnich meczów posadziła 4, momentami 6 zawodników, wszystkich nagle coś bolało - faktycznie no tanking!

Philly w lato przez przypadek (jak Lakers) zbudowali słaby team, a jeszcze w lutym za kolejne picki wyjebali MCW i McDanielsa, którym była taka podjarka, bo zobaczyli że coś im  za dobrze idzie, ale fakt...

To Knicks tankowali! Reszta same dziewice...

Wstydu nie masz!!!

Minny na 20 ostatnich meczów posadziła 4, momentami 6 zawodników, wszystkich nagle coś bolało - faktycznie no tanking!

Dokładnie. Nawet był taki mecz, w którym Kevin Martin musiał założyć strój meczowy mimo, że 'miał' kontuzję i tak nie grał.

Full tank, whole year - tylko Knicks - stąd karma i #4 w drafcie. 

lepiej robić rozsądną przebudowę jak Sixers  :highly_amused:

Miałem Ci napisać, że nie masz wstydu (hehe) ale rozumiem, że druga część wypowiedzi pokazuje Twój dystans do tej sytuacji ;)

PS 4 nie jest zła, choć nie ukrywam, że wolałbym być przed 76ers bo ja z sekcji D'Angelo - ale jak się nie ma co się lubi... itd :)

Wstydu nie masz. Lakers mamy rozumieć, że Lina i jego 15 mln w lato wzięli, nie dlatego, że dostali pick od Hou i żeby zapchać salary, tylko bo widzieli w nim nowego Nasha? A może śmieszny kontrakt Hilla to była ta odbudowa potęgi?

Philly w lato przez przypadek (jak Lakers) zbudowali słaby team, a jeszcze w lutym za kolejne picki wyjebali MCW i McDanielsa, którym była taka podjarka, bo zobaczyli że coś im  za dobrze idzie, ale fakt...

To Knicks tankowali! Reszta same dziewice...

Wstydu nie masz!!!

Co Ty pieprzysz za przeproszeniem...

Lakers bili się o Carmelo, bili się na FA. Bez skutku. Wzięli Lina w obliczu połamanego Nasha, wzięli Hilla bo nie było nikogo innego już na rynku PF/C (do tego wzięli go z fajnym kontraktem 1+1), do tego dołożyli też Boozera. Zapchali też dziury na ławce tym, co ostało się najlepsze na rynku (choć "najlepsze" śmiesznie brzmi w kontekście tych nazwisk); Ellington i Davis.

Skład BYŁ przed sezonem. To że się posypał najpierw Randle, a potem Kobe to efekt zamierzonego tankowania? Połamany Nash, Young to też pewnie zasłona dymna? Litości.

Myśl najpierw. Potem pisz.

Tak jest !!!!

Po tylu latach ogladania tej durnej ligi (chyba w tym roku stuknie 24), po tylu latach upokorzeń, w końcu bez pomocy trejdu, doczekałem siepicku nr 1 w Minnetce.

Oznacza to, że Towns is in da town..., ekh village...

...choć pomny trejdu Brandona Roya za Randy'ego Foye'a, wyboru Coreya Brewera zamiast Noaha, Jonny'ego Flynna przed Currym (nosz k****, jak to dziś wygląda), czy choćby Wesa Johnsona zamiast Cousinsa, myślę sobie, że na północ trafi niestety Okafor i Wolves staną się draftowym organizacyjnym pośmiewiskiem w stylu Sama Bowie, Kwamego, czy Darko.

Ja chcę Townsa !!!!!

Co Ty pieprzysz za przeproszeniem...

Lakers bili się o Carmelo, bili się na FA. Bez skutku. Wzięli Lina w obliczu połamanego Nasha, wzięli Hilla bo nie było nikogo innego już na rynku PF/C (do tego wzięli go z fajnym kontraktem 1+1), do tego dołożyli też Boozera. Zapchali też dziury na ławce tym, co ostało się najlepsze na rynku (choć "najlepsze" śmiesznie brzmi w kontekście tych nazwisk); Ellington i Davis.

Skład BYŁ przed sezonem. To że się posypał najpierw Randle, a potem Kobe to efekt zamierzonego tankowania? Połamany Nash, Young to też pewnie zasłona dymna? Litości.

Myśl najpierw. Potem pisz.

Z Twojego postu wiem tylko tyle, że są osoby, które wierzą w takie pie.rzenie, a które nie są w stanie przyznać wprost - Lakers tankowali! I tyle.

Ale co tam, jedziemy! Knicks wzięli Calderona w obliczu braku rozgrywającego*,  Aldricha i Jasona Smitha bo nie było nikogo innego już na rynku PF/C ( w dodatku z fajnymi, rocznymi umowami). Uzupełnili to młodymi Earlym i Wearem. Skład BYŁ przed sezonem. To, że się posypał najpierw Bargs a potem Carmelo to efekt zamierzonego tankowania? Połamany Calderon, Stat to też pewnie zasłona dymna?

*zaraz się pewnie okaże, że Felton też był całkiem spoko. Skoro JR rok temu był cancerem, zapychającym salary a Shump już tylko cieniem gościa z pierwszego sezonu a dziś to już tuzy to kto wie co tu jeszcze nie którzy spłodzą???

#LITOŚCI

Sorry, ale jeśli Ty - tu przykład pierwszy z brzegu - porównujesz połamanie Baraniego (którego kontuzja każdej drużynie w tej lidze by pomogła, nie zaszkodziła) do Randle'a albo nazywasz wpychanie no nejmów z poziomu poniżej D-league uzpelnianiem składu no to nie ma o czym gadać. Bo dyskusja z kimś kto nagina fakty tak, aby pasowały pod teorię mija sie z celem.

W nadziei na odrobinę racjonalnego i obiektywnego myślenia zapytam tylko: kim mieli Lakers grać, żeby w Twoim mniemaniu nie było, że tankują?

Mój mock: http://espn.go.com/nba/draft2015/features/draftmachine/result?picks=20129,20123,20178,20127,20134,19853,20069,20131,19973,20124,20128,20159,20130,20229,19857,20080,19856,20153,20132,19987,20152,19917,20133,20203,19697,19894,20126,19989,20183,19970

Trochę martwi, że 2 najwyższe picki idą na Zachód, ale FA jest na tyle dużo, ze można to zrównoważyć.

Cieszy oczywiście spadek NYK, wg mnie zhandlują tego picka żeby zrobic miejsce dla Rondo. :D

Co do Pistons to opcje są raczej 2: Hezonja i Johnson. Świetny byłby ofc Winslow, ale on się nie ostanie do 8 wyboru. Nie oglądam eurokosza, więc nie wiem czy Mario to RealDeal, boję się Darko pt.II.

Pominąłeś Chris McCullough a ten bankowo będzie w 1rnd kosztem takiego Jaiteha czy Dakari Johnsona, ktory na Draft Combine bił rekordy jeśli chodzi o wykręcanie najgorszych numerków od lat. Wiem, że tudno zrobic własny Mock bo sam próbowałem i przy 22 picku sie wkurwi*** i wyłączyłem ale mam pare uwag :

Lakersi na pewno nie wezmą w tym drafcie dwoch wysokich : Okafor , Cliff. 

R.J Hunter będzie na początku 2rnd. Kaminsky poleci szybciej niz 16 pick, a po 2 Boston nie będzie chcial drugiego Olynyka z gorszą grą ofensywną. Bardziej stawiałbym na 16 pick Bostonu : Dekker / Oubre/ Justin Anderson a z 28 Pickiem Roberta Upshawa,  :smile: Dekker w Hawks? Mysle, ze Atlanta nie chce mieć w swojej ekipie dwóch Korverów i wybiora kogoś innego :smile: Booker do Jazz? Strata takiego fajnego gracza :( bardziej bedą szukac kogos na SF może Oubre. Reszta chyba w miare OK.

Edytowane przez Wielo18