Skocz do zawartości

With the first pick in the 2015 NBA draft...

Jendras

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

chyba jednak Russell jest moją 1 :smile: niby to wysocy zawsze mają pierwszeństwo, ale jak  często pokazuje historia (Bowie>Jordan, Olowokandi>Pierce,Carter; Thabeet>Curry,Harden) lepiej patrzeć na skilla i potencjał, a nie tylko ślepo na size.

Russell ma wszystko żeby być w tej lidze wielką gwiazdą. 

Edytowane przez camby23

niby to wysocy zawsze mają pierwszeństwo, ale jak  często pokazuje historia (Bowie>Jordan, Olowokandi>Pierce,Carter; Thabeet>Curry,Harden) lepiej patrzeć na skilla i potencjał, a nie tylko ślepo na size.

"Lepiej patrzeć na skilla i potencjał" - no to idealnie podsumowałeś dlaczego skauci wyżej cenią Jahlila i Karla. Obaj skill wise są na szczycie tego draftu, co w dodatku z warunkami fizycznymi daje niezaprzeczalnie pozycję nr. 1 i nr. 2. Problem polega jedynie na tym, czy Okafor będzie potrafił dominować po obu stronach parkietu albo tego czy fundamentals Townsa nie ograniczają się do dobrego rzutu/team defense i jak długa czeka przed nim droga do poziomu all-star. Analogiczna sytuacja do Embiida w zeszłym roku, odejmując oczywiście kontuzję.

Edit: Jeśli obecne mocki się potwierdzą i Harrell rzeczywiście spadnie do trzeciej 10, to może być niezłym stealem.

Edytowane przez LeCrab

Jak sam zauważyłeś, przy Townsie i Okaforze jest kilka znaków zapytania. Natomiast u D'Angelo widzę skrzyżowanie Brandona Roya z Currym :) Wizja gry (niesamowita jak na 19-latka) swietnie ułożony nadgarstek, ball handling, IQ. Jest jeszcze troche nieregularny, ale to normalne w jego wieku.

Może jestem trochę nieobiektywny (zawsze miałem słabość do tego typu zawodników) ale widzę w nim największy potencjał.

Mi Russell najbardziej przypomina Hardena - SG, który umie tez rozgrywac, dobry rzut, koziol i pamietajmy, ze o Hardenie tez mowiono ze nie jest wybitnym atleta i jest za malo dynamiczny. Z tym, ze Harden juz na poczatku byl bardzo silny i to go najbardziej odroznia od Russella, ale jesli chodzi o skillset i atletyzm, to sa to bardzo podobni do siebie zawodnicy.

• 2 tygodnie później...

"Lepiej patrzeć na skilla i potencjał" - no to idealnie podsumowałeś dlaczego skauci wyżej cenią Jahlila i Karla. Obaj skill wise są na szczycie tego draftu, co w dodatku z warunkami fizycznymi daje niezaprzeczalnie pozycję nr. 1 i nr. 2. Problem polega jedynie na tym, czy Okafor będzie potrafił dominować po obu stronach parkietu albo tego czy fundamentals Townsa nie ograniczają się do dobrego rzutu/team defense i jak długa czeka przed nim droga do poziomu all-star. Analogiczna sytuacja do Embiida w zeszłym roku, odejmując oczywiście kontuzję.

Edit: Jeśli obecne mocki się potwierdzą i Harrell rzeczywiście spadnie do trzeciej 10, to może być niezłym stealem.

Ale podobnie mówiono o chociażby Bennecie, a wiadomo jak to się skończyło (okej, dopiero drugi sezon ma za sobą - ale mimo wszystko. 

Oczywiście nie kwestionuję potencjału i skilla Okafora oraz Townsa, ale mam wrażenie że wysocy to większy znak zapytania niż w tym przypadku taki D'Angelo - choć mogę się mylić.

Jaki Willie Cauley-Stein? Przecież od jakiegoś czasu to Willie Trill Cauley-Stein...

i nie, nie ma żdengo dylematu w tej kwestii... ale w sumie to Kings, wszystko by się mogło zdarzyć!

Edytowane przez obi

Jeśli chodzi o wygranie loterii stawiam na Sixers, Lakers, Knicks, a jeśli jakaś niespodzianka to Hornets albo Magic ;)

Co do Kings to teraz Vlade Divac ma najwięcej do powiedzenia w sprawie transferów, a więc Europejczyk w Kings (Porzingis, Hezonja)?