Skocz do zawartości

Random shit 2014/2015

Chytruz

Rekomendowane odpowiedzi

Klay Thompson w tym roku w 30 minut:

27 pkt/53% za 3/70 TS%/30% USG (!)

Jimmy Butler już nie jest w tej klasie rozgrywkowej, prawda? :)

Klay stał się elitarnym scorerem i to przy dużym volume. wiedzieliśmy, że może to robić w jednym meczu, ale koleś w tym miesiącu jest  chyba najlepszy w lidze (w życiu bym w to nie uwierzył w lato). mam bardzo odmienny stosunek do tego gracz w porównaniu do zeszłego sezonu

Dać OKC za Clippers i ja jestem zadowolony z Po

A dlaczego? Patrząc na tę tabelkę, to pierwszymi do zastąpienia przez OKC są Blazers i Mavs, żeby zapewnić ciekawy poziom. Te dwa zespoły odstają w bezpośrednich pojedynkach. 

Ciekawe też, jaki bilans z pierwszą ósemką mają sami Thunder. 

VU118z5.jpg

Top8 zachodu przeciwko sobie.

dla pełniejszego obrazu warto dodać kilka innych zespołów:

RANK	TEAM	W	L	%
1	ATL	6	1	85,7
2	MEM	10	4	71,4
3	CHI	6	3	66,7
4	LAC	8	4	66,7
5	GSW	7	4	63,6
6	SAS	8	7	53,3
7	HOU	7	7	50,0
8	NOP	7	9	43,8
9	PHO	5	8	38,5
14	OKC	4	10	28,6
15	PTB	3	8	27,3
18	CLE	2	6	25,0
22	DAL	2	8	20,0

tylko jest jedno "ale" jeśli chodzi o patrzenie na tabelę vs top 8 na zachodzie - przez ostatnie dwa lata na pierwszym miejscu było miami, w 2012 SAS, a w 2011 CHI.

GSW ma:

0-1 z MEM (bez Boguta i Ezeliego)

0-1 z SAS

0-1 z PHO

1-1 z LAC (porażka bez Boguta)

1-0 z PTB

1-0 z MAVS

4-0 z HOU

oprócz tego mają jeszcze porażki z OKC (bez Boguta) i LAL (też bez Boguta)

i ciekawostka 14-0 z konferencją wschodnią (nie grali jeszcze z Atlantą, pierwszy mecz 6 lutego)

Jak widać ten duży z Australii jest dość ważny w spotkaniach z najsilniejszymi.z zachodu.

Przekotem jest ten Zach Randolph. Co chce robi z obroną Mavs. Tu z pod kosza, tam jumperek...

Misie gwałcą bez Conleya i Allena. To już jeden bardzo głośny alarm dla Carlisle, że Mavs ciągle są w czarnej dupie. Niestety Powell Nas nie zbawi, chociaż podczas ostatniego meczu przeciwko Miśkom liczyłem, że będzie bardziej wartościowy.

Trzeba dać większą ilość minut Aminu. Facet wnosi sporo energii i dobrą obronę. Jedyny który mi się dzisiaj podobał.

Parę plotek:

Dallas dalej kombinuje i tym razem chcą ponownie ściągnąć Jeta Terrego i jego onad 7 mln kontrakt za pick plus mlodziez

Spurs po 10 dniach rozstaje się z JV. Greenem

Bucks podpisują Kenyona Martina do końca sezonu

Jennings po operacji (udanej podobno)

Ciekawi mnie występ Alfabeta na slam dunc contest

Bellineli nie będzie bronił tytułu w 3 (nie zagra tez z Charlotte dzis)

Durant z bolacym palcem podejmie decyzję o grze z NYK na rozgrzewce

Parę plotek: Dallas dalej kombinuje i tym razem chcą ponownie ściągnąć Jeta Terrego i jego ponad 7 mln kontrakt za pick plus mlodziez

Proponuję dokładne zapoznanie się z plotką - Houston chce opchnąć kontrakt Jeta (btw nie ponad 7 milionów, a 5,850 za przyszły sezon), dorzucając od siebie picki i ewentualnie młodzież.

Apropo Mavs i chęci ściągnięcia do siebie Terryego, to po pierwsze nic nie znalazłem na sieci na ten temat oprócz jednego komentarza jakiegoś fana pod tym artykułem o tym, więc nie wiem skąd te wieści, a po drugie mając w składzie Rondo, Harrisa, Barreę i Monte nie widzę żadnych podstaw do tego, by ściągać go spowrotem, no chyba że Rockets wykupią jego kontrakt i podpisze z Mavs za minimum (nadal nie widzę sensu).

Rzeczywiście my bad...

Rakiety wystawily na wyprzedaż Jeta i o Dallas cisza... zlaly mi się 2 komunikaty w całość ( ten plus fakt ze Dallas dalej jest w kłopocie bo nie wygrywa z topem zachodu - porażka z Grizz w nocy) i dalej poszło zbędne połączenie tych dwóch komunikatów. a że Jet zdobył z Dallas Misia to jakość to pasowało...

Wycofuje branie do Dallas podtrzymuje ze gracz jest do wziecia

dla pełniejszego obrazu warto dodać kilka innych zespołów:

RANK	TEAM	W	L	%
1	ATL	6	1	85,7
2	MEM	10	4	71,4
3	CHI	6	3	66,7
4	LAC	8	4	66,7
5	GSW	7	4	63,6
6	SAS	8	7	53,3
7	HOU	7	7	50,0
8	NOP	7	9	43,8
9	PHO	5	8	38,5
14	OKC	4	10	28,6
15	PTB	3	8	27,3
18	CLE	2	6	25,0
22	DAL	2	8	20,0
tylko jest jedno "ale" jeśli chodzi o patrzenie na tabelę vs top 8 na zachodzie - przez ostatnie dwa lata na pierwszym miejscu było miami, w 2012 SAS, a w 2011 CHI.

I tak dodam, że Dallas 11' miało 10-16, co dałoby miejsce pod koniec pierwszej 10 :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.