Skocz do zawartości

Random shit 2014/2015

Chytruz

Rekomendowane odpowiedzi

Collison i Tyreke to dla mnie dwa podobne przypadki w tym roku, obaj mieli jakieś tam większe przebłyski w karierze, ale chyba każdy ich powoli spisywał na straty, pierwszy zdawało się, że będzie się sprawdzał tylko jako lifetime backup, a drugi może tylko nabijać staty w beznadziejnych teamach. Tymczasem obaj grają naprawdę sensowny defense i obaj bardzo dobrze uruchamiają atak. Tyreke powinien z czasem wrócić do normalenj skutecznosci spod kosza i nagle mamy dwóch bardzo sensownych grajków z typów, którzy jeszcze niedawno byli klasycznymi przypadkami, których raczej lepiej nie mieć w skłądzie jeśli aspiruje sie do bycia powaznym zespołem.

W ogóle postęp jaki zrobili Kings jest imponujący (i to co ciekawe zaczął się ten postęp mniej więcej z przybyciem Gaya), dopiero co byli teamem, którego absolutnie nie dało się oglądać, górą płonących śmieci wpadających na siebie w obronie i podających piłkę raz na trzy akcje w ataku, a teraz sensowny defense, w ataku pierwszy raz od bardzo dawna zdaża się, że dwóch lub nawet więcej graczy jednocześnie działa według tego samego planu (albo w ogóle jakiegokolwiek planu), no jestem pod wrażeniem.

W dniu 21.11.2014 o 08:26, matek napisał(a):

To organizacja nie może się zmienić na plus (lub minus)? Od początku do końca jest taka sama? 

Od zeszłego roku raczej dużych zmian w managemencie Sacto nie było, a to jeszcze kilka miesięcy temu (przy okazji draftu) słyszałem takie opinie, że jest to najbardziej chora organizacja w lidze.

Barea fajne sobie radzi, aż przypomina się 2011. Mavs mają dość niepozorną ławkę, ale sporo tam talentu i dobrych graczy (Barea właśnie, Harris, Wright, Aminu). Z tego co widziałem w statystykach to obecnie jedna z najlepszych ławek w lidze, o ile nie najlepsza nie biorąc pod uwagę tylko zdobytych punktów.

W dniu 22.11.2014 o 03:37, samekontuzj napisał(a):

OKC 3-11.

Przy założeniu, że do PO wchodzi każdy z >50, muszą wyciągnąć 47-21.

Wiadomo kiedy Westbrook i Durant wracają z Fashion Week?

47-21 to nawet nie pace na 60 winów, więc spokojnie, dadzą radę. Problemy się pojawią jeśli będzie jakoś 4-18.

W dniu 22.11.2014 o 10:04, double. napisał(a):

Isaiah Thomas to chyba główny kandydat do 6moty. Gościu robi ponad 20 punktów z ławki! Szaleństwo.

Może i jeden z głównych, ale nie robi 20 punktów, tylko nieco ponad 15, przy najgorszej skuteczności w karierze.

Patrząc na punkty to Ryan Anderson robi ich troszkę więcej i przy nieco lepszej skuteczności.

W dniu 22.11.2014 o 03:37, samekontuzj napisał(a):

OKC 3-11.

Przy założeniu, że do PO wchodzi każdy z >50, muszą wyciągnąć 47-21.

Wiadomo kiedy Westbrook i Durant wracają z Fashion Week?

W tym sezonie na zachodzie do wejścia do PO może wystarczyć troszke mniej niż 50 wins, ponieważ w zeszłym sezonie było tam 9 drużyn 50+ a potem długo długo długo nic, teraz wygląda że się to wyrównało bardziej, oprócz lakers, minnesoty oraz nuggets każdy ma wg mnie szanse być w grze o PO długi czas. wschód też lepiej sobie radzi niż w zeszłym sezonie, więc myślę że na zachodzie poza czołówką będzie spora grupa drużyn z bilansem typu 47-35 i taki wynik może wystarczyć do awansu. 

W dniu 22.11.2014 o 15:45, Ficko napisał(a):

Może i jeden z głównych, ale nie robi 20 punktów, tylko nieco ponad 15, przy najgorszej skuteczności w karierze.

Patrząc na punkty to Ryan Anderson robi ich troszkę więcej i przy nieco lepszej skuteczności.

Thomas ma o 4 lepszy %ts.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.