Skocz do zawartości

Gry komputerowe

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, ignazz napisał(a):

Ależ oczywiście. Po prostu h3 zaczynała ( razem ze mną) od single mode i kampanii a potem powoli się rozrastała. Renesans gry wraz z niezależnymi dodatkami to jedno ale już nie grając w H3 przeoczyłem że nagle przerobili grę na PvP i  to w takim stopniu że PvE praktycznie nie istnieje. A to już całkowicie wymusiło zmianę warsztatu gry. Co ważne dodano do tego opcję gadżetów tylko pod pvp jak licznik ruchu, podświetlenia zasięgów przeciwnika, szybsze przerzucanie wojsk i podkręcono licznik limitu ruchu ale i wymuszono przyspieszenie wyścigu do topy czy kluczowych miejsc na mapie. Jasne że to normalne założenia każdej takiej rozgrywki. Tylko że h3 była inna. I stąd mój szok jak to z paroletnim opóźnieniem odkryłem. Żyjąc w single mode po prostu. 

Były czasy że grałem w żywego przeciwnika ale to tak towarzysko przy winku na jednym kompie gdy przełączany był gracz Turowo. 

Z pewną blondynką zagrywałem się sporo. Zawsze był to dobry powód na zaproszenie na chatę. I wino. 

jak można grać w hirołsy w kampanię?

przecież ta gra miała jedyny sens w pvp hot seat

Lol w ogole teraz zobaczylem ze ta gra zostala wydana ROK po Starcrafcie

Tym bardziej nie czaje az takiego fenomenu tej gry

Edytowane przez julekstep

12 minut temu, julekstep napisał(a):

@ignazz

co teraz uzywa sie do gry, standardowo kazda wersja z kazda wersja kompatybilna?

trzebaby moze zagrac cos enba online! Jak ktos moze postawic serwa

W dniu 15.11.2024 o 17:31, julekstep napisał(a):

Ja pyknalem sobie kampanię z AB dotyczącą Dracona i w sumie spoko mi się grało. Ostatnio nawet chciałem spróbować przejść na szybko wszystkie kampanię ale jednak Hota trochę "rozmieściła" z szybkimi walkami przekazywaniu armii itp i nie mogłem się przemóc. 

Uniwersalność w rozgrywce czyli możesz zagrać solo kampanię, bardziej wymagający scenariusz zrobiony przez fana czy kończąc na "gorących pośladkach" sprawiało że gra nie miała tylko jednego sensu w pvp. Podobnie można przecież podejść do SC który wymieniłeś ( dokładnie się nie wypowiem bo akurat moi znajomi grali a mnie gra nie porwała) czy W3.

H3 zrobiło chyba furorę tylko w Polsce i Rosji. Coś jak Gothic w PL. Chociaż z początku chyba fenomenem gra nie była skoro 3DO upadło.

3 godziny temu, Kraso napisał(a):

Wiadomo, że Sony rucha klientów aż boli, ale ten arkadikus to jest naczelny hejter wszystkiego. Im więcej rozdmuchanych kontrowersji tym więcej wyświetleń, więc wcale mnie to nie dziwi. Takie czasy.

możesz podać jakieś przykłady gdzie jego krytyka była bezpodstawna i nastawiona jedynie na zarobek z wyświetleń? 

19 minut temu, Kraso napisał(a):

A czy kupienie PS Pro za 3500 zł tylko po to, żeby nagrać materiał w 100% nastawiony na hejtowanie tego sprzętu, to nie jest wystarczający przykład?
Wejdź sobie na jego kanał i zobacz jaki procent materiałów opiera się na nienawiści.

Z dzisiejszych breaking newsów

Recenzent kupuje sprzęt do oceny.

1 godzinę temu, Kraso napisał(a):

A czy kupienie PS Pro za 3500 zł tylko po to, żeby nagrać materiał w 100% nastawiony na hejtowanie tego sprzętu, to nie jest wystarczający przykład?
Wejdź sobie na jego kanał i zobacz jaki procent materiałów opiera się na nienawiści.

oglądam jego kanał regularnie, tak naprawdę był on pierwszym tego typu jupiterem na którego natrafiłem, oglądałem jak jebał po Diablo 4, Stafieldzie, Lords of the Fallen, Dragon's Dogma, SW Outlaws czy teraz po nowym Dragon Age, widziałem też jak chwalił Baldura 3, Silent Hill 2 Remake, Lies of P, ciśnie też regularnie po Ubi, Blizzardzie, EA czy Bethesdzie, a takie Larians czy Warhorses stawia jako wzór. Wszystkie te przykłady pokrywają się z opiniami trzeźwo myślących graczy, a nie tych, którzy wydadzą 500 złotych na Dioblo 4 z dodatkami i będzie powtarzać "mi się podoba" głownie dlatego aby przed samym sobą nie przyznać się, że dali się wydymać developerowi. Dlatego takie teksty o jakiejś mowie nienawiści kierowałbym bym bardziej w inną stronę, bo to właśnie developerzy c***owych tytułów, co chwilę wyciągają karte ofiary i płaczą jak to bardzo niedoceniana jest ich piekielnie ciężka robota i jak trudno się robi grę w dzisiejszych czasach i  potem takie Baldurs Gate 3 nazywają "anomalią" choć koszt produkcji BG3 vs Dragon Age Veilguard to 100 vs 250 milionów dolców

3 godziny temu, Kraso napisał(a):

Dobra, wszystko jasne. Jesteś ludologiem z drużyny kiszaka i arkadikusa. Temat zamknięty z mojej strony, ja jestem tylko dadgamerem.

Tak się kończy zwykle ta dyskusja, wychodzisz z jakimś absurdalnym wnioskiem, a pod argumentami podkluasz ogon i przy okazji próbujesz innym umniejszyć. Nikt Tobie nie zabrania cieszyć się wspaniałym PS5 Pro, tym bardziej jeśli sam wiesz o tym jak to Sony dyma klientów.

to, że zacząłem sluchać bardziej ambitnych treści nie zmieni mnie nagle w eksperta, jedynie w bardziej świadomego konsumenta

Edytowane przez LeweBiodroSmoka