Skocz do zawartości

Gry komputerowe

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

1 jedna z najlepszych gier ever xD jak Ci wyścig poszedł?

2 bardzo dobra.

3 zacząłem ale nie skończyłem.

Wyścig na początku wygrałem w drugiej próbie (w pierwszej się wjebalem w inne auta xD), jakoś bardzo łatwo poszło, ale gram na średnim poziomie, jestem totalnym casualem na obecnym etapie.

Ja ją z dwa tygodnie temu skończyłem, ale męczyłem z pół roku?

Jedynkę grałem mając z 12 lat? Wybitna, ale poległem na wyścigu, a potem płytka się porysowała.
Teraz? Dobry średniak, ale nie potrafiłem się wciągnąć

3 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

czekacie na PoE 2?

ja jedynkę ominąłem bo wydawała się za trudna, ale jest taki bype na ten early access, że też zacząłem się wkręcać

Chyba nigdy nie skumam fenomenu gier typu Diablo

Teraz, Kily napisał(a):

Każdy ma swój typ casual gry przy której się relaksuje. Totalnie rozumiem, że bezmyślny hack and slash i levelowanie statow swojego bohatera może spełniać taką funkcję:)

W dniu 3.12.2024 o 13:28, Kily napisał(a):

Jedynka była piękna, super przygoda. A kolejna pojawiła się, kiedy granie już mnie nudziło... Polecam też zerknąć na to -

https://blogmezczyzny.pl/czym-odtluscic-lakier-samochodowy/

Edytowane przez todo

11 minut temu, Kily napisał(a):

Diablo 2 było rewelacyjne -> a fenomen tego nie jest chyba jakiś skomplikowany, skoro arguably najpopularniejszą grową franczyzą są pokemony (zbieranie/kolekcjonowanie potrafi wiele osób wciągnąć)

jedynka jeśli chodzi o klimacik też spoko

trójka tragedia, czwórki nawet nie ruszyłem (za to w resurrected sobie popykałem powspominać czasy jak robiłem swoje pierwszy skrypty na auto-granie w dwójce i ludziom podsyłałem programiki wywalające eq na ziemię i wyłączające kompa...piękne to byli czasy! ❤️ )

15 minut temu, julekstep napisał(a):

Diablo 2 było rewelacyjne -> a fenomen tego nie jest chyba jakiś skomplikowany, skoro arguably najpopularniejszą grową franczyzą są pokemony (zbieranie/kolekcjonowanie potrafi wiele osób wciągnąć)

Kolekcjonerstwo nawet do mnie przemawia, choć sam zbieraczem raczej nie jestem. No i przenośność chyba mocno sprzyjała popularności Pokemonów. Zwłaszcza jak ta franczyza powstawała w w latach 90-tych, kiedy przenośne granie było czymś nowym.

No ale ok, chyba po prostu muszę przyjąć, że klikanie w stworki żeby zostały zabite plus patrzenie jak rosną statsy też może wciągać. Zwłaszcza jeśli komuś podpasuje mroczny klimacik gierki.

Edytowane przez Kily

5 minut temu, Kily napisał(a):

No ale ok, chyba po prostu muszę przyjąć, że klikanie w stworki żeby zostały zabite plus patrzenie jak rosną statsy też może wciągać. Zwłaszcza jeśli komuś podpasuje mroczny klimacik gierki.

staty - sraty 

w dwójce one były i tak c***a warte i end of day się dawało 0 w energy, str/dex pod itemki a reszta szła w vitality

tam chodziło o itemki a sam pomysł w którym nawet 2 tak samo nazwane 'legendarne' itemy nie były identyczne (bo w bonusach były zakresy od x do y) był genialny w swojej prostocie (poszukiwanie itemów 'perfekcyjnych')

jeszcze kwestia drzewka umiejętności (gdzie każdego bohatera można było zrobić na naście viable buildów)

ogólnie game-design dwójki to jest majstersztyk

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

staty - sraty 

w dwójce one były i tak c***a warte i end of day się dawało 0 w energy, str/dex pod itemki a reszta szła w vitality

tam chodziło o itemki a sam pomysł w którym nawet 2 tak samo nazwane 'legendarne' itemy nie były identyczne (bo w bonusach były zakresy od x do y) był genialny w swojej prostocie (poszukiwanie itemów 'perfekcyjnych')

jeszcze kwestia drzewka umiejętności (gdzie każdego bohatera można było zrobić na naście viable buildów)

ogólnie game-design dwójki to jest majstersztyk

Finalnie chodzi o staty tylko nie boostujesz statow poprzez lvl tylko poprzez itemy, ale finalny outcome jest taki sam, tylko podany w lepszej formie;)

7 minut temu, P_M napisał(a):

Finalnie chodzi o staty tylko nie boostujesz statow poprzez lvl tylko poprzez itemy, ale finalny outcome jest taki sam, tylko podany w lepszej formie;)

no nie tylko bo wiele osób kolekcjonowało np. perfect itemy w ogóle ich nie używając

albo rzeczy typu Tyrael Might -> czyli gówno zbroja, ale chyba najrzadszy legendarny item, więc każdy też to chciał mieć :P 

4 minuty temu, julekstep napisał(a):

no nie tylko bo wiele osób kolekcjonowało np. perfect itemy w ogóle ich nie używając

albo rzeczy typu Tyrael Might -> czyli gówno zbroja, ale chyba najrzadszy legendarny item, więc każdy też to chciał mieć :P 

No to mamy po prostu dodane kolekcjonerstwo ;)

i to jest dobra informacja

W dniu 3.12.2024 o 13:28, Kily napisał(a):

poziom wydawanych obecnie dużych tytułów jest w większości tak żałosny (patrz chociażby Stalker 2) że ja już wolę dawać szanse tym tytułom, które przynajmniej mają duże szanse spełnić oczekiwania, zresztą PoE 2 ma mieć w gameplay wstawione elementy rodem z soulslików, więc to nie będzie podobno typowy hack&slash jak się może z pozoru wydawać

może się odbije, może nie, zobaczymy

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

totalnie pierwsze zdanie z opisu:

Path of Exile 2 is a next generation free-to-play Action RPG

A widzisz, a ja od razu wszedłem w opis tych 3 dostępnych early accesow w tym najtańszego: https://store.steampowered.com/app/3349410/Path_of_Exile_2__Path_of_Exile_2_Early_Access_Supporter_Pack/