january Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 (edytowane) Krótkie zasady : 12 zespołów, od sezonu 98/99 włącznie do 13/14. 9 zawodników w rosterze - bierzemy graczy z 2 następujących po sobie sezonów (np Shaq 00-01 i 01-02 w skrócie Shaq 00-02). Draft po potwierdzeniu listy użytkowników - losowanie miejsc i draftujemy systemem ABBBABABA. Czyli zespół z pickiem nr 1 ma wybory : 1, 24, 36, 48, 49, 72, 73, 96, 97. Zespół z pickiem 12 ma wybory : 12, 13, 25, 37, 60, 61, 84, 85, 108. W związku z pewnymi doświadczeniami po drafcie robimy natychmiastowy opis drużyny (zawodnicy, zalety, jakiś główny system ataku, założenia minut i line-upów, ew. główne założenia defensywy, tempo etc). Drogą losowania ponownego tworzymy : do dyskusji : a) 6 par, później 3 pary i w końcu 3 finałową b ) 4 grupy 3 zespołowe b1) wchodzą po 2 zespoły i normalne ćwierćfinały etc b2) wchodzi 1 zespół i półfinały i finał. c) tabelka. Głosowanie przez pozostałych GMów na podstawie opisów drużyn (żadnych rebutali). Ewentualnie kilku zacnych innych użytkowników forum też mogłoby zagłosować. Potwierdzenie udziału here (deadline potwierdzeń na razie nie ustawiony - proponuję może środa 23:59). Pierwszeństwo ma ta 12ka, która się zgłosiła w temacie obok. Gdy ktoś zrezygnuje/nie potwierdzi do końca deadline może zostać zastąpiony. Jak się gdzieś machnąłem, albo z czymś się nie zgadzacie - pisać. Edytowane 19 Września 2014 przez january Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Wchodzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 melduję się, z tych zaproponowanych to mi pasuje najbardziej b1, ale może po prostu zrobić tabelkę - po prezentacji drużyn każdy tworzy swoją listę x (3, 5, 7?) - oczywiście nie można głosować na siebie - najlepszych drużyn i odpowiednio przyznawane będą punkty. Sumujemy wszystkie głosy (można też dodać osoby "spoza" zabawy do głosowania) i mamy tabelkę wyników. Najszybsza metoda i mamy pewność, że mocne teamy nie poodpadają za szybko tylko ze względu na pecha do losowania (mega niewygodne matchupy etc). Unikniemy też przerzucania się "argumentami" o zajebistośći i wyższości teamu x nad teamem y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 I'm in. Tez wolalbym tabele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Zaklepany optowałbym za tabelką, więcej pojedynków ciekawsza sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DedeRR Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Potwierdzam się, a jak z losowaniem kolejności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Skoro chcecie grać post-Jordan, to mnie możecie skreślić. Zawsze najlepszą zabawą było oglądanie starych meczów. Jak ma tego zabraknąć, to szkoda mi marnować czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 ja też out Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 o to nam się sypie bo 2 wypada i nie mamy skłądu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 To wracamy do pomysłu od 3-point line. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 grajcie od post Jordan, będzie ciekawiej - tak jak pisał Czekolada, niewiele się zmieniło w postrzeganiu zawodników w pół roku, a np. obsadzenie ławki rezerwowych nie będzie takie łatwe i trzeba będzie się nieźle nagłówkować to tylko moja opinia, a zrobicie co uważacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Widze że temat upadł. Jak brakuję wam jednego to z chęcią się dopisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 No ja czekam, na wznowienie tematu. Mi to obojętnie czy post-jordan czy od 3pt line. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DedeRR Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Ja również czekam. Bardziej bym wolał draft od 3pt line. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 ja nie wiem czy zmieszczę się do gry(i patrzać na cisze w tym temacie czy gra wystartuje) ale moim zdaniem ciekawsza była by gra post Jordan. 3pt line ostatnio przerabialiśmy i ciężko wyjść poza tam wyznaczone schematy. Post Jordan zmusza do większego kombinowania z racji mniejszej ilości talentu. Drużyny nie będą składały się z samych gwiazd i ważniejszy stanie się pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Przy 10 też mogłoby być ciekawie i zwiększeniu drużyn do 10 zawodników. A ile osób się zdeklarowało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Jak zaczniemy po 27.X to jestem na tak bo jutra wylatuje z kraju i na wakacjach będę miał inne rzeczy do roboty ;] A co do samej formuły to proponuje rozwiązanie pośrednie - od dnia draftu jordana, bo i tak trochę starych meczy trzeba będzie obejrzeć, a nie będziemy musili szukać 5 minutowych czarno bialych filmików nagrywanych z jakością jaką zegarkiem można teraz osiągnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 (edytowane) Panowie idzie zima i trzeba się czymś zająć. Poczytałem z nudów tematy z poprzedniego ATF i stwierdzam, że mało jest fajniejszych opcji do robienia na naszym forum. Jeśli postaracie się wymazać z pamięci moją poprzednią wtopę to ja bardzo chętnie dołączę, c*** z tym czy post Jordan czy nie. Edit:jakby ktoś miał rozterki czy mu się chcę na pokrzepienie polecam: http://www.e-nba.pl/topic/1274-e-basket-grupa-i/ Edytowane 10 Grudnia 2014 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Też wchodzę przy post Jordan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 A nie wolicie od momentu draftu jordana? Raz, że skreślamy fajny zawodnikow, dwa - to frajda jak sobie człowiek poogladą jakiś old-schoolowe pojedynki z lat 80. Ale upierać się nie będę. Jeśli zaczniemy po 26.12 to - I am in Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi