Skocz do zawarto艣ci

Post-Jordan ATF. Temat organizacyjny.

january

Rekomendowane odpowiedzi

Kr贸tkie zasady :聽

12 zespo艂贸w, od sezonu 98/99 w艂膮cznie do 13/14. 9 zawodnik贸w w rosterze - bierzemy graczy z 2 nast臋puj膮cych po sobie sezon贸w (np Shaq 00-01 i 01-02 w skr贸cie Shaq 00-02). Draft po potwierdzeniu listy u偶ytkownik贸w - losowanie miejsc i draftujemy systemem ABBBABABA. Czyli zesp贸艂 z pickiem nr 1 ma wybory : 1, 24, 36, 48, 49, 72, 73, 96, 97. Zesp贸艂 z pickiem 12 ma wybory : 12, 13, 25, 37, 60, 61, 84, 85, 108.

W zwi膮zku z pewnymi do艣wiadczeniami po drafcie robimy natychmiastowy opis dru偶yny (zawodnicy, zalety, jaki艣 g艂贸wny system ataku, za艂o偶enia minut i line-up贸w, ew. g艂贸wne za艂o偶enia defensywy, tempo etc). Drog膮 losowania ponownego tworzymy : 聽do dyskusji :聽

a) 6 par, p贸藕niej 3 pary i w ko艅cu 3 fina艂ow膮

b ) 4 grupy 3 zespo艂owe

b1) wchodz膮 po 2 zespo艂y i normalne 膰wier膰fina艂y etc

b2) wchodzi 1 zesp贸艂 i p贸艂fina艂y i fina艂.

c) tabelka.

G艂osowanie przez pozosta艂ych GM贸w na podstawie opis贸w dru偶yn (偶adnych rebutali). Ewentualnie kilku zacnych innych u偶ytkownik贸w forum te偶 mog艂oby zag艂osowa膰.

Potwierdzenie udzia艂u here (deadline potwierdze艅 na razie nie ustawiony - proponuj臋 mo偶e 艣roda 23:59). Pierwsze艅stwo ma ta 12ka, kt贸ra si臋 zg艂osi艂a w temacie obok. Gdy kto艣 zrezygnuje/nie potwierdzi do ko艅ca deadline mo偶e zosta膰 zast膮piony.

Jak si臋 gdzie艣 machn膮艂em, albo z czym艣 si臋 nie zgadzacie - pisa膰.

Edytowane przez january
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

melduj臋 si臋,

z tych zaproponowanych to mi pasuje najbardziej b1, ale mo偶e po prostu zrobi膰 tabelk臋 - po prezentacji dru偶yn ka偶dy tworzy swoj膮 list臋 聽x (3, 5, 7?) - oczywi艣cie nie mo偶na g艂osowa膰 na siebie - najlepszych dru偶yn i odpowiednio przyznawane b臋d膮 punkty. Sumujemy wszystkie g艂osy (mo偶na te偶 doda膰 osoby "spoza" zabawy do g艂osowania) i mamy tabelk臋 wynik贸w. Najszybsza metoda i mamy pewno艣膰, 偶e mocne teamy nie poodpadaj膮 za szybko tylko ze wzgl臋du na pecha do losowania (mega niewygodne matchupy etc). Unikniemy te偶 przerzucania si臋 "argumentami" o zajebisto艣膰i i wy偶szo艣ci teamu x nad teamem y

Odno艣nik do komentarza

grajcie od post Jordan, b臋dzie ciekawiej - tak jak pisa艂 Czekolada, niewiele si臋 zmieni艂o w postrzeganiu zawodnik贸w w p贸艂 roku, a np. obsadzenie 艂awki rezerwowych nie b臋dzie takie 艂atwe i trzeba b臋dzie si臋 nie藕le nag艂贸wkowa膰

to tylko moja opinia, a zrobicie co uwa偶acie ;)

Odno艣nik do komentarza

• 3 tygodnie p贸藕niej...

ja nie wiem czy zmieszcz臋 si臋 do gry(i patrza膰 na cisze w tym temacie czy gra wystartuje) ale moim zdaniem ciekawsza by艂a by gra post Jordan. 3pt line ostatnio przerabiali艣my i ci臋偶ko wyj艣膰 poza tam wyznaczone schematy. Post Jordan zmusza do wi臋kszego kombinowania z racji聽 mniejszej ilo艣ci talentu. Dru偶yny nie b臋d膮 sk艂ada艂y si臋 z samych gwiazd i wa偶niejszy stanie si臋 pomys艂.

Odno艣nik do komentarza

Jak zaczniemy po 27.X to jestem na tak bo jutra wylatuje z kraju i na wakacjach b臋d臋 mia艂 inne rzeczy do roboty ;]

A co do samej formu艂y to proponuje rozwi膮zanie po艣rednie - od dnia draftu jordana, bo i tak troch臋 starych meczy trzeba b臋dzie obejrze膰, a nie b臋dziemy musili szuka膰 5 minutowych czarno bialych filmik贸w nagrywanych z jako艣ci膮 jak膮 zegarkiem mo偶na teraz osi膮gn膮膰

Odno艣nik do komentarza

• 1 miesi膮c temu...

Panowie idzie zima i trzeba si臋 czym艣 zaj膮膰. Poczyta艂em z nud贸w tematy z poprzedniego ATF i stwierdzam, 偶e ma艂o jest fajniejszych opcji do robienia na naszym forum. Je艣li postaracie si臋 wymaza膰 z pami臋ci moj膮 poprzedni膮 wtop臋 to ja bardzo ch臋tnie do艂膮cz臋, c*** z tym czy post Jordan czy nie.

Edit:jakby kto艣 mia艂 rozterki czy mu si臋 chc臋 na pokrzepienie polecam:

http://www.e-nba.pl/topic/1274-e-basket-grupa-i/

Edytowane przez LeweBiodroSmoka
Odno艣nik do komentarza

• wiLQ zablokowa艂(a) ten temat
Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.