fluber Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Malo luda. Za szybko. Za 2 godziny bedzie ok http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba/5241/mock_waiting?mlid=2052962&lobby=auction# MImo wszystko spróbujmy zapełnić - start 21:15, może się zbierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) Niestety chyba znowu za mało osób, przeskakujemy o pół godziny ? http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba/5241/mock_waiting?mlid=2052996&lobby=auction# Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 przeskakujemy... niema sensu w mniej niz polowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba/mock_waiting?mlid=2053047&lobby=auction# jest nas 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Podejmujemy kolejną próbę http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba/5241/mock_waiting?mlid=2053047&lobby=auction# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
washko Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Yahoo ruszylo juz z fantasy NBA, wiec pierwsza rzecza jaka maniacy moga zrobic to pobawic sie w mocki... http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba/mock_lobby?lobby=auction Wykorzystajcie ten watek do wspolnego umawiania sie i omawiania wynikow. Tym bardziej warto potestowac, ze jest nowa wersja aplikacji Yahoo - glowne zmiany sa wizualne czyli trzeba sie bedzie przyzwyczaic. Te mocki to oczywiscie tylko symulacje draftów i nie ma znaczenia kogo tam kupisz i za ile, ale istotne jest by na prawdziwym drafcie wiedziec gdzie sa wszystkie opcje, co one oznaczaja i co naciskac by osiagnac planowany cel.... bo decyzje trzeba bedzie podejmowac w kilkanascie czy kilkadziesiat sekund. Przy czym pamietajcie, że w tych mockach często jest wielu automatycznych GMów co nie dosc, ze mocno spowalnia proces i czyni go mniej ciekawym to jeszcze pensje sa bliskie domyslnym ustawieniom Yahoo [ktore sa inne niz nasze!]. Dlatego wlasnie warto umawiac sie z innymi i testowac razem w wiekszej grupie. Z kolei inicjatywa z grupowym wezykowym mockiem tez powinna niebawem ruszyc - http://www.e-nba.pl/topic/3567-a-mo%C5%BCe-by-tak-mock-forumowy-uruchomi%C4%87/ A tak swoją drogą, to co się wg Ciebie wilq zmieniło wizualnie, bo raz odpaliłem i wydaje mi się, że wszystko jest po staremu. Z lewej lista graczy, z prawej chat i lista wyborów. Na górze menedżerowie i gracz licytowany pod spodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 A tak swoją drogą, to co się wg Ciebie wilq zmieniło wizualnie, bo raz odpaliłem i wydaje mi się, że wszystko jest po staremu. Z lewej lista graczy, z prawej chat i lista wyborów. Na górze menedżerowie i gracz licytowany pod spodem.Gdzies przeczytalem, ze bedzie nowa aplikacja draftowa, wiec... testowalem na footballu ;-) I wygladalo to zupelnie inaczej, ale moze to dotyczylo tylko footballu i/lub po reakcjach wrocili do starej koncepcji dla kosza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Proponuję dzisiaj mock 14-osobowy o godzinie 22:45. O 22 wrzucę w tym wątku linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Proponuję dzisiaj mock 14-osobowy o godzinie 22:45. O 22 wrzucę w tym wątku linka. wchodze.... Hello, Thank you for participating in our Live Mock Auction Draft. Mock draft results for Flagrant Foul - H2H are listed by round below. Note: we do not store mock draft results. If you would like to refer to these picks again please save this email. Ready to create or join a league? Create or join a Fantasy Basketball league and manage your team with live scoring, stats, scouting reports, news and expert advice. Sign up Now - The Yahoo Sports Fantasy team Your Team 1. Kevin Durant (OKC - SF,PF) $83 2. Dwight Howard (Hou - PF,C) $25 3. Marc Gasol (Mem - C) $21 4. Klay Thompson (GS - SG,SF) $19 5. Tony Parker (SA - PG) $17 6. Jeff Teague (Atl - PG) $16 7. Derrick Favors (Uta - PF,C) $13 8. Dante Exum (Uta - PG) $1 9. Jared Sullinger (Bos - PF,C) $1 10. Samuel Dalembert (NY - C) $1 11. Jodie Meeks (Det - SG) $1 12. Evan Turner (Ind - SG,SF) $1 13. Harrison Barnes (GS - SF,PF) $1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Ten skład lepszy niż ten wcześniej, ale w normalnym drafcie wątpię, aby Exum dotrwał do wyborów 1$. Gość za 3-6 $ spokojnie, a i do 10$ będzie czasami dochodził. No i cancer Turner to też średni pomysł imo. Sam mam za sobą aukcyjny, jakieś opinie panowie? 1. Joakim Noah (Chi - PF,C) $34 2. Dwight Howard (Hou - PF,C) $27 3. Chris Bosh (Mia - PF,C) $35 4. Ryan Anderson (NO - PF,C) $24 5. Michael Carter-Williams (Phi - PG) $19 6. Jimmy Butler (Chi - SG,SF) $14 7. Jabari Parker (Mil - SF) $16 8. Tony Parker (SA - PG) $19 9. Manu Ginobili (SA - SG,SF) $7 10. Channing Frye (Orl - PF,C) $2 11. Jordan Hill (LAL - PF,C) $1 12. Marco Belinelli (SA - SG,SF) $1 13. Ben McLemore (Sac - SG) $1 Tutaj przepłaciłem MCW i Butlera i już nie licytowałem 1$ więc sam z siebie nie miałbym w składzie Hilla i McLemore'a, dostępni byli wtedy Randle i Mason Plumlee i pewnie ich bym brał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adison Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) 1. LeBron James (Cle - SF,PF) $82 2. Anthony Davis (NO - PF,C) $76 3. Tony Parker (SA - PG) $17 4. Andrew Wiggins (Min - SF) $15 5. Nene Hilario (Was - PF,C) $2 6. Alec Burks (Uta - PG,SG) $1 7. Terrence Jones (Hou - SF,PF) $1 8. Jodie Meeks (Det - SG) $1 9. Tony Wroten (Phi - PG) $1 10. Amar'e Stoudemire (NY - PF,C) $1 11. Nik Stauskas (Sac - SG) $1 12. Iman Shumpert (NY - SG,SF) $1 13. Nikola Mirotic (Chi - SF,PF) $1 Wiem ,że wygląda to fatalnie ,ale pierwszy mock poświeciłem tylko i wyłącznie na to aby poznać jak to wszystko pracuje, na co trzeba zwrócić uwagę,na czym można się wyłożyć i jaka jest wartość zawodników (mniej więcej). Chciałem także przekonać się czy można zbudować skład tracąc sporo kasy na dwóch zawodników, odpowiedź jest taka,że tak nie można robić Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez Adison Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Ciekawe, że wszyscy macie straszną biedę na pozycji numer 2. Wygląda na to, żę ceny za najlepszych SG w lidze będą na draftach stosunkowo wysokie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Ciekawe, że wszyscy macie straszną biedę na pozycji numer 2. Wygląda na to, żę ceny za najlepszych SG w lidze będą na draftach stosunkowo wysokie. Fluber a tak naprawdę to kogo z SG można kupić w miarę niedrogo? Kobe i Wade to niepewna inwestycja, Harden, Curry, Irving są cholernie drodzy, taki Leonard poszedł np. za 50 $ w drafcie, w którym wziąłem udział i ten Hiszpan cieszył się jak dziecko, jak go kupił. Dragic ze swoimi statami może zjechać ostro w dół...a Klay Thompson, powtarzam Klay Thompson u mnie w drafcie poszedł za 23 $.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Fluber a tak naprawdę to kogo z SG można kupić w miarę niedrogo? Kobe i Wade to niepewna inwestycja, Harden, Curry, Irving są cholernie drodzy, taki Leonard poszedł np. za 50 $ w drafcie, w którym wziąłem udział i ten Hiszpan cieszył się jak dziecko, jak go kupił. Dragic ze swoimi statami może zjechać ostro w dół...a Klay Thompson, powtarzam Klay Thompson u mnie w drafcie poszedł za 23 $.... Jest jeszcze kiku interesujących. Batum, Hayward, czy nawet Bledsoe. DeRozan niestety to wciąż punkty i niewiele więcej. DO tego Oladipo, czy Stephenson oraz Ellis. No i kilku specjalistów tylko od trójek, ale rzeczywiście, nie ma z kogo wybierać. Mam wrażenie, że Gianis i jego 6 punktów i 4 zbiórki w zeszłym sezonie pójdą za dwucyfrową liczbę dolarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adison Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Jest jeszcze kiku interesujących. Batum, Hayward, czy nawet Bledsoe. DeRozan niestety to wciąż punkty i niewiele więcej. DO tego Oladipo, czy Stephenson oraz Ellis. No i kilku specjalistów tylko od trójek, ale rzeczywiście, nie ma z kogo wybierać. Mam wrażenie, że Gianis i jego 6 punktów i 4 zbiórki w zeszłym sezonie pójdą za dwucyfrową liczbę dolarów. Poszli po 20 z groszem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Jeżeli dyskusja już poszła w kierunku innych graczy, to możemy podyskutować na bazie tego draftu, w którym brałem udział. Będziemy mieli porównanie poszczególnych opinii na temat niektórych graczy. Wrzucam samych SG: (3) Johnny - Stephen Curry (GS - PG,SG) - $66 (9) Johnny - James Harden (Hou - SG,SF) - $63 W obu przypadkach nie jestem zwolennikiem płacenia tak dużej kasy za graczy, którzy mogą za chwile wylecieć. Curry to trójki, asysty, punkty, ale dla mnie nadal gracz z niepewnym zdrowiem i dawanie na niego 1/3 budżetu to dla mnie zbyt dużo. Harden ze swoim stylem gry też w końcu wpieprzy się pod kosz i nabawi kontuzji. Daje sporo fajnych cyferek, ale strach przed tym że się rozbije o kogoś w moim przypadku jest zbyt duży. Dlatego też sam nigdy nie biorę pod uwagę Westbrooka w swoich ekipach. (14) Chris - Klay Thompson (GS - SG,SF) - $23 Miałem go rok temu za 10 $ mniej w ekipie lub coś w granicach 15$, nie wiemy jak będzie wyglądało nowe GSW, czy Klay będzie szedł do przodu, dla mnie 23 to było za dużo i spasowałem na poziomie 18. (18) Mike P - Kyrie Irving (Cle - PG,SG) - $49 Tego gracz nigdy bym nie chciał mieć w swojej ekipie, a teraz po przyjściu LBJ i Love'a to cyferki polecą mu na łeb na szyje, także 1/4 budżetu na takiego gracza. No way. (22) nashisgod13 - Goran Dragic (Pho - PG,SG) - $39 Dragić czy Tragić o to jest pytanie. Co będzie jak Słoweńcowi staty zjadą? Co będzie jak w Suns zostaną z możliwości gry Bledsoe, Thomas, Dragić i z ławki ten Green. Dla mnie przepłacony. (25) Santiago - Kawhi Leonard (SA - SG,SF) - $50 Trzymam za gościa kciuki, ale dla mnie jest wart maksymalnie 40 dolców, może w którymś drafcie go kupię, ale szybciej zagra u mnie po drafcie standardowym niż aukcyjnym. (29) Kulwinder D - Nicolas Batum (Por - SG,SF) - $31 25 - 28 cena odpowiednia na moje oko, nie jestem jego fanem, ale zawsze coś tam daje ekipom którego go mają. Wszystko to kwestia ceny za tego gracza. (33) Dani - Eric Bledsoe (Pho - PG,SG) - $24 (34) Ruben - Kobe Bryant (LAL - PG,SG) - $25 Z góry odpuściłem walkę o nich. po prostu ryzyko zdrowotne lub wiek zbyt mnie odpychają niż możliwość wykręcenia dobrych cyferek. Do tego z Bledsoe masz niepewność, że mogą mu w Suns zrobić kuku i grać nim z ławki wiedząc, że tam będzie efektywniejszy jako lider z ławki oraz szkoda grać gościem, który zaraz da nogę z Phoenix. No i najważniejsze, obaj panowie zagrają pół sezonu, czy z 75 %, bo przy pierwszej opcji to szkoda na nich kasy. Sam miałem Bledsoe pod koniec ubiegłego sezonu w trzeciej lidze ale zgarnąłem go za 1$ z FA i czekałem aż zagra w końcówce te kilka spotkań, co mi się opłaciło. (42) Chris - Lance Stephenson (Cha - SG,SF) - $16 Nowy team, nowa rola, czy głowa wytrzyma. Jeżeli bedzie dawał takie staty jak przed rokiem i nie będzie chciał pokazać, że jest lepszy niż mu się wydaje, to za taką cenę bym go bral. (46) Mike P - Dwyane Wade (Mia - PG,SG) - $26 To samo co Kobe, zbyt duże ryzyko. (50) Shevcu - Jimmy Butler (Chi - SG,SF) - $14 Przepłaciłem, tak wiem, ale on już chyba wchodzi w cy więc liczylbym, że pokaże coś więcej. (54) nashisgod13 - Monta Ellis (Dal - PG,SG) - $23 Przepłacony jak Thompson, za 5$ mniej do wzięcia, a tak może już nie być drugą opcją w ataku albo nią będzie ale staty i tak pójda mu w dół. (67) Dave - Wesley Matthews (Por - SG,SF) - $12 Lance za 16, Wesley za 12. Sami odpowiedzcie co bralibyście bradziej. (69) Dave - Bradley Beal (Was - SG) - $13 Tu dałem dupy jednym słowem, bo Beal za taką cenę to gracz lepszy do Fanatsy niż Butler. Dobre staty w tym sezonie, to po takim drafcie obok Lance byłby steal. (70) Johnny - Jeff Green (Bos - SG,SF) - $10 To nie ejst moja bajka (71) alberto - Kyle Korver (Atl - SG,SF) - $14 Lubie go za to jak sieka trójki, ile zdobywa punktów, ale czasami martwią mnie jego "ciche dni" z 1 trójką i skutecznością 1/7, w tamtym sezonie po kilku dobrych meczach szybko go opchnałem za Gortata co wyszło mi na zdrowie. (72) Johnny - Victor Oladipo (Orl - PG,SG) - $12 Cena spora, ale Oladipo może być liderem nowych Magic. Trzeci po Bealu, Lancie, którego mogę powiedzieć przespałem, ale na tym etapie, już kasy nie było na niego. (73) Dave - Dante Exum (Uta - PG) - $9 Ignazz miał go za dolara, tu poszedł za 9 i dla mnie to gracz bardziej w granicach 5-10 dolców niż ponżej piątki, także trzeba czekać i liczyć na to że pójdzie późno w drafcie. (74) Félix José - Jameer Nelson (Dal - PG) - $4 (77) Mike P - Gerald Green (Pho - SG,SF) - $7 (78) Johnny - Corey Brewer (Min - SG,SF) - $6 Nie moja bajka i ich nie licytuje, poza Brewerem praktycznie starterzy, ale mnie nie przekonują. (90) Kulwinder D - George Hill (Ind - PG,SG) - $10 (91) Félix José - Jamal Crawford (LAC - PG,SG) - $10 Tutaj mamy dobre porównanie. Brałbym Crawforda z takiej dwójki i mamy dobry przykład przepłacenia Hilla wierząc, że przy kontuzji PG będzie robił dobre staty. Crawford trafia jako nr 4 na listę moich niedocenionych. (93) Keltxa - Tyreke Evans (NO - SG,SF) - $7 Jak zdrowie? Jaka rola? Evans podpowiedz. Z NOP dla mnie tylko wysokich. (96) nashisgod13 - Trevor Ariza (Hou - SG,SF) - $10 3 opcja, po cy, nie dziękuje, postoję z boku Trevorku. (99) Jesus - Andre Iguodala (GS - SG,SF) - $8 102) Chris - Joe Johnson (Bkn - SG,SF) - $8 Kolejne porównanko, za taką samą cenę, chyba malo kto weźmie do Fanasty Iggiego. (104) Keltxa - J.J. Redick (LAC - SG) - $7 (106) Shevcu - Manu Ginobili (SA - SG,SF) - $7 Przyspałem Reddicka, bo wolałbym go bardziej niż Manu, ale Manu tez spoko opcja. (107) Chris - Eric Gordon (NO - SG) - $5 Za wiecej niz dolca go nie biorę. (110) Dave - Patrick Beverley (Hou - PG,SG) - $4 Patrz wyżej. (111) Dave - Giannis Antetokounmpo (Mil - SG,SF) - $4 Byl już za drogi dla mnie, ale na pewno ciekawa opcja, tylko kim będzie w rotacji Kidda? (116) Dani - J.R. Smith (NY - SG,SF) - $2 (118) nashisgod13 - Brandon Knight (Mil - PG,SG) - $3 Nie moja bajka. (120) nashisgod13 - Jeremy Lin (LAL - PG,SG) - $3 (123) Jesus - Danny Green (SA - SG,SF) - $3 Sam nie wiem co o nich myśleć, bo coś tam będą dawac w statach, ale mogą miec takie mecze, że bez boxscore'a nie stwierdzisz, że zagrali w ataku. (124) Félix José - Nick Young (LAL - SG,SF) - $1 (125) Chris - Wilson Chandler (Den - SG,SF) - $1 (126) Dani - Jodie Meeks (Det - SG) - $3 (131) Kulwinder D - Randy Foye (Den - PG,SG) - $2 (132) Mike P - Dion Waiters (Cle - SG) - $2 (133) Santiago - Raymond Felton (Dal - PG,SG) - $2 (135) Mike P - O.J. Mayo (Mil - PG,SG) - $1 (139) Ruben - Alec Burks (Uta - PG,SG) - $2 (141) alberto - Mike Dunleavy (Chi - SG,SF) - $1 (148) Félix José - Avery Bradley (Bos - PG,SG) - $1 (150) Keltxa - Rodney Stuckey (Ind - PG,SG) - $2 Stop. Brałbym tylko Chandlera, ale nie licytowałem już 1$ więc nie będę oceniał aż tak bardzo reszty. Dla mnie przy tych graczach zbyt dużo znaków zapytania. (152) Shevcu - Marco Belinelli (SA - SG,SF) - $1 (154) Johnny - Wesley Johnson (LAL - SG,SF) - $1 (155) Santiago - Vince Carter (Mem - SG,SF) - $1 W tej trójce Marco i tak mi się trafił najlepiej, jeżeli Carter w Mem będzie grał, to za dolca bardzo dobra inwestycja. (157) Mike P - Paul George (Ind - SG,SF) - $1 (159) Jesus - Reggie Jackson (OKC - PG,SG) - $1 Potencjalny steal. (160) alberto - Marcus Thornton (Bos - SG) - $1 (161) Shevcu - Ben McLemore (Sac - SG) - $1 (164) Santiago - Terrence Ross (Tor - SG,SF) - $1 (166) Mike P - Jarrett Jack (Bkn - PG,SG) - $1 (170) Kulwinder D - Devin Harris (Dal - PG,SG) - $1 (171) Johnny - Shaun Livingston (GS - PG,SG) - $1 (174) Mike P - Mo Williams (Min - PG,SG) - $1 (175) Félix José - Jeremy Lamb (OKC - SG,SF) - $1 (176) Jesus - P.J. Tucker (Pho - SG,SF) - $1 Kolejna grupka ze zbyt wieloma znakami zapytania. Chyba nie ma nazwiska które by mnie urzekło, do tego już zamykał mi się roster. Ogólnie na SG wydałem 24 $. Przy tych cenach, jaki były to lepiej kasę mogłem wykorzystać kupując Beala, Exuma/Oladipo/Giannisa i Jacksona oraz Cartera. Ale ogólnie ta pozycja jest w NBA słabo obsadzona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adison Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Jak wyglądały ceny pierwszej 10 draftu w zeszłym sezonie ? Komputer komputerem ,ale jeśli daje 14$ za #1 to mocno przesadzony ruch czy niekoniecznie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Jak wyglądały ceny pierwszej 10 draftu w zeszłym sezonie ? Komputer komputerem ,ale jeśli daje 14$ za #1 to mocno przesadzony ruch czy niekoniecznie ? Tutaj wiLQ wrzucił linki do lig z poprzednich lat, więc możesz poprzeglądać - jest tam zakładka draft. http://www.e-nba.pl/topic/3035-wszelakie-dyskusje-miedzyligowe/ Generalnie ceny są zbliżone do tych, które sugeruje yahoo. Zmieniają się w zależności od tego, ile drużyn gra w danej lidze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawekmroz Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Proponuję dzisiaj mock 14-osobowy o godzinie 22:45. O 22 wrzucę w tym wątku linka. Postaram się być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi