Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, The Game 85 napisał(a):

Ale dzień Augustyniaka🤩

Szef z tymi bramkami.

A chciałem sobie pobiadolić po meczu, że z innym napastnikiem niż Mileta Rajovic byśmy to zamknęli już w pierwszej połowie, a tak Nas Shakhtar docisnął.

Ale Duńczyk to jest fenomen. Pekhart to był przy Nim wirtuoz piłki. No i on te pojedynki główkowe wygrywał, chociaż akurat tutaj nie miał Mileta za wiele szans się wykazać. Co nie zmienia faktu, że nasze kontry kasował najlepiej z bloku defensywnego Ukraińców. Nie jestem pewny czy chłop miałby pierwszy plac w Arce Gdynia. 

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

Szef z tymi bramkami.

A chciałem sobie pobiadolić po meczu, że z innym napastnikiem niż Mileta Rajovic byśmy to zamknęli już w pierwszej połowie, a tak Nas Shakhtar docisnął.

Ale Duńczyk to jest fenomen. Pekhart to był przy Nim wirtuoz piłki. No i on te pojedynki główkowe wygrywał, chociaż akurat tutaj nie miał Mileta za wiele szans się wykazać. Co nie zmienia faktu, że nasze kontry kasował najlepiej z bloku defensywnego Ukraińców. Nie jestem pewny czy chłop miałby pierwszy plac w Arce Gdynia. 

Mam takie dziwne wrażenie, że para Gual-Shkurin, którą wielokrotnie krytykowałem jest przynajmniej jeden poziom wyżej niż duet Rajović-Colak.

Cztery punkty w meczach wyjazdowych 💪 i to nie będąc faworytami.

Gol Augustyniaka w doliczonym czasie na wagę ćwierć punktu w rankingu i przeskakujemy Norwegię.

Jeszcze Raków niech przywiezie cokolwiek z Ołomuńca. 

Jakiejś katastrofy w Gibraltarze w wykonaniu Lecha nawet nie chcę brać pod uwagę.

3 godziny temu, DRK napisał(a):

Jakiejś katastrofy w Gibraltarze w wykonaniu Lecha nawet nie chcę brać pod uwagę.

9e250982f15b11acf6932556ef2a1300f94dc4f9951342898f698de8dc2e79d2.png?author=Majster_2&auth=ee2031d7f7856078dd7a7590f6412b7a

Cieszy mnie, że polska piłka zawsze daje mi powody do dumy.

Znaczy dalej jestem za jej delegalizacją, ale skoro już istnieje, dobrze, że udaje jej się dokonywać epokowych, rekordowych osiągnięć. 

17 minut temu, RappaR napisał(a):

9e250982f15b11acf6932556ef2a1300f94dc4f9951342898f698de8dc2e79d2.png?author=Majster_2&auth=ee2031d7f7856078dd7a7590f6412b7a

Cieszy mnie, że polska piłka zawsze daje mi powody do dumy.

Znaczy dalej jestem za jej delegalizacją, ale skoro już istnieje, dobrze, że udaje jej się dokonywać epokowych, rekordowych osiągnięć. 

No tylko to jest klub i tam grają zagraniczni piłkarze i generalnie ten klub jest dużo silniejszy niż reprezentacja Gibraltaru.
Zakwalifikowali się do fazy ligowej, w rankingach elo to gdzieś poziom średniaka pierwszej ligi. 
Może w końcu trenerzy się nauczą, że nie wystawia się rezerw na mecze pucharowe. 

Tak czy siak sytuacja jest nadal bardzo dobra. Nadal mamy 4/4 drużyny, które dalej będą punktować.
Dzisiaj przeskoczyliśmy Norwegię i jesteśmy już na 12 miejscu.  Lepiej przegrywać z zespołami z Gibraltaru w fazie ligowej niż jak Norwedzy którzy podpadali z zespołami z Angli/Niemiec przed fazą ligową.