Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Ogólnie fajnie, ale kiedyś drużyny z obecnej UCL grały w intertoto, a jak trafi się rywal z top5 lig to zamyka sprawę awansu w pierwszym spotkaniu i z uwagi na napięty terminarz robi awans najmniejszym nakładem sił. Więc nie przystawiałbym tej samej miary. Ale progres jest i oczywiście cieszy.

Pamiętając o poziomie rywali to widać w naszych zespołach przewagę mentalną. I to nie taką jak kiedyś lekceważącą podszytą głupotą, która kończyła się wtopą ze słabiakami ale faktyczną siłę piłkarską. Sam się dziwę, że to piszę. Robi swoje doświadczenie w pucharach, do tego duże stadiony wypełnione kibicami. Przecież Tobiasz to wczoraj zeżarł tego Czecha przy karnym. 

Teraz, jack napisał(a):

Pamiętając o poziomie rywali to widać w naszych zespołach przewagę mentalną. I to nie taką jak kiedyś lekceważącą podszytą głupotą, która kończyła się wtopą ze słabiakami ale faktyczną siłę piłkarską. Sam się dziwę, że to piszę. Robi swoje doświadczenie w pucharach, do tego duże stadiony wypełnione kibicami. Przecież Tobiasz to wczoraj zeżarł tego Czecha przy karnym. 

Wczoraj tak, ale dotychczas Tobiasz sam siebie zżerał swoim mentalem. Z jednej strony fajnie mieć pewność siebie, z drugiej można skończyć jak Kozłowski.

i mecz z Czechami nie był jakiś bezproblemowy, żeby wpadać w euforię.

4 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Wczoraj tak, ale dotychczas Tobiasz sam siebie zżerał swoim mentalem. Z jednej strony fajnie mieć pewność siebie, z drugiej można skończyć jak Kozłowski.

i mecz z Czechami nie był jakiś bezproblemowy, żeby wpadać w euforię.

Mówię o Tobiaszu przy karnych.

Cały ten dwumecz z Banikiem wyglądał na niezagrożony. Mimo, że Banik strzelał gole to Legia prowadziła grę i była zespołem obiektywnie lepszym. I było widać, że jak będzie trzeba to wcisną. Oni po takich 2 sezonach w pucharach sami już to wiedzą, że mają jakość pozwalającą na spuszczenie wpierdolu jak będzie trzeba. 

Jak Lech w meczu z Lechią. Mimo, że pierdolił się w pierwszej połowie to jak trzeba było podgonić to w 20 minut zrobili jesień średniowiecza. 

2 minuty temu, jack napisał(a):

Mówię o Tobiaszu przy karnych.

Cały ten dwumecz z Banikiem wyglądał na niezagrożony. Mimo, że Banik strzelał gole to Legia prowadziła grę i była zespołem obiektywnie lepszym. I było widać, że jak będzie trzeba to wcisną. Oni po takich 2 sezonach w pucharach sami już to wiedzą, że mają jakość pozwalającą na spuszczenie wpierdolu jak będzie trzeba. 

Jak Lech w meczu z Lechią. Mimo, że pierdolił się w pierwszej połowie to jak trzeba było podgonić to w 20 minut zrobili jesień średniowiecza. 

Ja rozumiem, że Legia wyglądała jakościowo lepiej, jednak nie potrafiła doprowadzić do sytuacji, gdzie karny w ostatniej minucie nie decyduje o losach dwumeczu. Lech to samo - do kontroli wyniku brakowało sensownej obrony .l(z Lechią).

Godzinę temu, fluber napisał(a):

Niezłe losowanie Lecha, łatwiejszy rywal w 4 rundzie (pewnie Pafos) niż w 3.

Jak dla mnie to słabe losowanie. Można było trafić dużo lepiej. Poza tym uważam, że to będzie Dynamo, bo oba ukraińskie eksportowe kluby są w bardzo dobrej formie.

Ogólnie raczej słabe te losowania, ale na pewno nasze kluby nie są bez szans i całkiem realne wydaje się cała 4 w fazach grupowych.

Edytowane przez The Game 85

Takie tam gadanie. Ja to widzę definitywnie inaczej. 

Dla mnie Lech może jechać do Serbii z dwubramkową zaliczką i taki wynik byłby najlepszy bo tam raczej na remis się nie nastawiam. Jednak nawet jednobramkowe zwycięstwo będzie napawało optymizmem przed rewanżem chociaż już różne rzeczy się działy i nie można skreślać Lecha. 

Ja nawet postawiłem coś na Lecha, że wygra mecz to będzie mi się lepiej oglądało. 

No i Serbowie > potencjalni rywale Lecha więc przejście Serbów to najtrudniejsze zadanie, ale jak się uda to gramy w Europe League conajmniej. 

Edytowane przez LAF

4 minuty temu, LAF napisał(a):

Takie tam gadanie. Ja to widzę definitywnie inaczej. 

Dla mnie Lech może jechać do Serbii z dwubramkową zaliczką i taki wynik byłby najlepszy bo tam raczej na remis się nie nastawiam. Jednak nawet jednobramkowe zwycięstwo będzie napawało optymizmem przed rewanżem chociaż już różne rzeczy się działy i nie można skreślać Lecha. 

Nikt Lecha nie skreśla, i tak jest w najlepszej sytuacji - jeszcze minimum 10 meczów w europejskich pucharach w tym sezonie.

W ogóle statystycy typują 4 polskie drużyny w pucharach (Jagiellonia ma 36 procent, ale to i tak najwyżej ze wszystkich drużyn z ich czwórki) w fazie grupowej. Byłoby super 

3 godziny temu, fluber napisał(a):

W ogóle statystycy typują 4 polskie drużyny w pucharach (Jagiellonia ma 36 procent, ale to i tak najwyżej ze wszystkich drużyn z ich czwórki) w fazie grupowej. Byłoby super 

Co znaczy typują 4 polskie drużyny w pucharach? Kto? Radzę podszkolić się trochę bo podstawowa wiedzy z liceum z matematyki mocno kuleje .

Skoro Jagiellonia ma 36% szanse. A Raków - nie wiem załóżmy 60% i Legia np 85%(bo dwa razy by musiała odpaść)
To prawdopodobieństwo łatwo wyliczyć:

Drużyny w grupie     Prawdopodobieństwo
4/4 18.36%
3/4 48.12%
2/4 29.68%
1/4 3.84%

To kto typuję, że będą 4 drużyny? 3 będą sukcesem ale może się też zdarzyć, że będą tylko 2 i będą ciężary, żeby zrobić dobry ranking.

Edytowane przez mcreativo

1 godzinę temu, mcreativo napisał(a):

Co znaczy typują 4 polskie drużyny w pucharach? Kto? Radzę podszkolić się trochę bo podstawowa wiedzy z liceum z matematyki mocno kuleje .

Skoro Jagiellonia ma 36% szanse. A Raków - nie wiem załóżmy 60% i Legia np 85%(bo dwa razy by musiała odpaść)
To prawdopodobieństwo łatwo wyliczyć:

Drużyny w grupie     Prawdopodobieństwo
4/4 18.36%
3/4 48.12%
2/4 29.68%
1/4 3.84%

To kto typuję, że będą 4 drużyny? 3 będą sukcesem ale może się też zdarzyć, że będą tylko 2 i będą ciężary, żeby zrobić dobry ranking.

Następny półgłówek będzie mnie z matmy pouczał, ja pierdolę.

Jak Jagiellonia ma 36 procent, czyli więcej niż każda z 3 pozostałych drużyn w jej ścieżce i Raków ma więcej niż każda z pozostałych drużyn w jego ścieżce, to nawet jeżeli iloczyn prawdopodobienstw jest niższy niż 50 procent to w typach na skład fazy ligowej pucharów pojawiają się 4 drużyny z Polski, bo każda jest faworytem do awansu w swojej ścieżce.

Co oczywiście nie znaczy, że mamy ponad 50 procent szans na 4 drużyny w pucharach. Znaczy tylko tyle, że nie będziemy mieć 4 drużyny w pucharach tylko jeżeli Legia, Jagiellonia albo Raków przegrają ze słabszymi rywalami.

12 minut temu, fluber napisał(a):

Jak Jagiellonia ma 36 procent, czyli więcej niż każda z 3 pozostałych drużyn w jej ścieżce i Raków ma więcej niż każda z pozostałych drużyn w jego ścieżce, to nawet jeżeli iloczyn prawdopodobienstw jest niższy niż 50 procent to w typach na skład fazy ligowej pucharów pojawiają się 4 drużyny z Polski, bo każda jest faworytem do awansu w swojej ścieżce.

Co oczywiście nie znaczy, że mamy ponad 50 procent szans na 4 drużyny w pucharach. Znaczy tylko tyle, że nie będziemy mieć 4 drużyny w pucharach tylko jeżeli Legia, Jagiellonia albo Raków przegrają ze słabszymi rywalami.

Czemu mnie obrażasz?

Nie mniej niż 50% tylko dużo mniej czyli 18.36% co jest trzecim najgorszym wynikiem za opcjami 3/4 lub 2/4.

Napisanie zdanie: "W ogóle statystycy typują 4 polskie drużyny w pucharach" jest całkowicie nieprawdziwe.
Ze statystycznego punktu zdecydowanie najbardziej prawdopodobne jest, że będą 3/4 drużny z fazie ligowej, na drugim miejscu jest opcja 2/4 a dopiero na trzecim miejscu opcja 4/4.

21 minut temu, fluber napisał(a):

w typach na skład fazy ligowej pucharów pojawiają się 4 drużyny z Polski, bo każda jest faworytem do awansu w swojej ścieżce.

to jest prawda, ale to nie znaczy, że opłaca się typować, że będą 4 drużyny w fazie ligowej.

Tak czy siak wszyscy temu kibicujemy ale irytuje mnie nadmierny optymizm i gra słówek. Jak pokazałem prawdopodobieństwo, że będzie 4/4 jest niestety niskie. Ale do boju.

Teraz, RappaR napisał(a):

Problem w języku, nie w matematyce.

Zdanie jest prawidłowe lub błędne w zależności od tego w jakim kontekście wybierzemy jego odczytanie. 

Dlatego dopisałem zdanie w nawiasie, żeby było wiadomo czego dotyczy moje sformułowanie.

5 godzin temu, fluber napisał(a):

W ogóle statystycy typują 4 polskie drużyny w pucharach (Jagiellonia ma 36 procent, ale to i tak najwyżej ze wszystkich drużyn z ich czwórki) 

8 minut temu, mcreativo napisał(a):

Czemu mnie obrażasz?

Skoro uznales, że kiedy piszę o 36 procentach Jagielloni i jednocześnie o 4 polskich drużynach w pucharach mam na myśli mnożenie prawdopodobieństw to stwierdziłem fakt a nie Cię obraziłem. 

2 godziny temu, mcreativo napisał(a):

To kto typuję, że będą 4 drużyny? 

Każdy portal statystyczny bazujący na opcie.

ChatGPT
Zaloguj się

Powiedziałeś(-aś):
Jak ocenić tę wypowiedź użytkownika forum i jak ona świadczy o jego kulturze osobistej?

ChatGPT powiedział:

Chętnie pomogę, ale potrzebuję, żebyś podał treść tej wypowiedzi użytkownika forum. Dopiero na jej podstawie będę mógł ocenić, jak wypowiedź świadczy o kulturze osobistej autora i jakie może wywoływać wrażenie. Wklej proszę cytat lub przytocz sens wypowiedzi.

Powiedziałeś(-aś):

ChatGPT powiedział:

Dziękuję za cytat. Oto analiza wypowiedzi:

Ocena wypowiedzi:

Wypowiedź:

„Następny półgłówek będzie mnie z matmy pouczał, ja pierdolę.”

1. Styl i język:

• Wypowiedź jest wulgarna i obraźliwa.

• Zawiera atak personalny („półgłówek”), co jest formą ad hominem – zamiast odnosić się do argumentów drugiej osoby, autor obraża ją bez merytorycznego uzasadnienia.

• Użycie przekleństwa („ja pierdolę”) potęguje agresywny ton.

2. Kultura osobista:

• Taki język świadczy o niskiej kulturze wypowiedzi i braku szacunku do innych uczestników dyskusji.

• Autor wykazuje brak samokontroli emocjonalnej – zamiast prowadzić dyskusję w sposób rzeczowy, reaguje impulsywnie i agresywnie.

• Może to też wskazywać na poczucie zagrożenia lub kompleksy – czasem osoby czujące się niepewnie w danej dziedzinie reagują agresją wobec innych, którzy próbują coś wyjaśnić.

3. Kontekst forum:

• Jeśli jest to forum edukacyjne, techniczne, czy ogólnotematyczne, taka wypowiedź jest nieakceptowalna i łamiąca regulamin.

• W niektórych społecznościach internetowych (np. o charakterze luźnym lub satyrycznym) tolerancja wobec mocniejszego języka bywa większa, ale atak personalny nigdy nie jest dobrą praktyką.

Podsumowanie:

Ta wypowiedź świadczy o niskiej kulturze osobistej jej autora. Zamiast rzeczowej rozmowy, ucieka się on do inwektyw, co utrudnia dialog i psuje atmosferę dyskusji. Tego typu zachowania często prowadzą do banów, ostrzeżeń lub utrwalenia negatywnej reputacji w społeczności internetowej.

Jeśli chcesz, mogę pomóc sformułować kulturalną odpowiedź na taką zaczepkę albo zgłoszenie do moderatora

5 minut temu, mcreativo napisał(a):

zajebiście, dawaj, pokaż na co Cię stać.

Eh... Nie ma to znaczenia, sam zacząłeś z brakami z liceum, więc się nie obrażaj na pyskówki, kiedy sam zaczynasz. A germanofil biega za mną po każdym temacie jak komuś coś odpyskuje, żeby użyć sztucznej inteligencji, bo nie ma własnej. Szkoda czasu na takie zaśmiecanie forum opinii.

Też kibicuje temu, żeby weszły 4 drużyny, najprawdopodobniej wejdą 3, nie ma co się kłócić skoro w gruncie rzeczy się zgadzamy, wszystkiego dobrego.