Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, P_M napisał(a):

@jack twoja odpowiedź to jakby streszczenie https://junior.weszlo.com/2020/01/14/dorosle-pilkarki-przegraly-z-juniorami-06/

Generalnie tych meczów było już sporo tego typu i zawsze kobiety przegrywały z tymi dzieciakami i to raczej się nie zmieni. 

Żaden szok, większym jest kaliber zarobków których te ogrywane przez dzieciaki piłkarki się spodziewają...

Edytowane przez agresywnychomik

Pamietam, ze jak miałem z 14 lat to moja drużyna kadetów u15 ojebała ekstraligowa druzyne kobiecej koszykówki na sparingu i to dość srogo po z +20-30. A ziomki co miały po 180cm robiły sobie block party na dziewczynie, która miała ksywkę Yao Ming, bo mierzyła z 205-208 cm. Bylismy wtedy podekscytowani takim zwycięstwem ale ja pamietam ze nasz trener nas jeszcze opieprzał ze za dużo pkt straciliśmy, czyli chyba się takiego wyniku mocno spodziewał. 

Edytowane przez RonnieArtestics

24 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Żaden szok, większym jest kaliber zarobków których te ogrywane przez dzieciaki piłkarki się spodziewają...

Z tego co pamiętam Amerykanki chciały być tak samo wynagradzane za grę w reprezentacji i mieć takie same warunki jak faceci z ich reprezentacji, których osiągnięcia w zdobywaniu medali dla swojego kraju są nieporównywalnie mniejsze. To tak jakby Anita Włodarczyk dostawała mniej kasy na przygotowania i mniejsza premie za medal niż jakiś przeciętny Polski młociaż tylko dlatego, że Anita jest słabsza od juniorów.

A ci co nie rozumieją, że kluby piłkarskie są jak firmy płacące swoim pracownikom za wpływy jakie generują to zupełnie inna para kaloszy. Ale akurat piłkarki raczej rozumieją na czym ten biznes polega.

Godzinę temu, jack napisał(a):

A ci co nie rozumieją, że kluby piłkarskie są jak firmy płacące swoim pracownikom za wpływy jakie generują to zupełnie inna para kaloszy. Ale akurat piłkarki raczej rozumieją na czym ten biznes polega.

Czasem słucham BBC 2 jak już mam podcasty odhaczone i nie jestem pewien czy działaczki to rozumieją.

5 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Czasem słucham BBC 2 jak już mam podcasty odhaczone i nie jestem pewien czy działaczki to rozumieją.

Świry znajdą się wszędzie. Ale wiekszość rozumie, że trzeba pracować nad rozwojem dyscypliny i jej wartością by zarabiać więcej. Nie ma drogi na skróty. 

6 godzin temu, jack napisał(a):

Świry znajdą się wszędzie. Ale wiekszość rozumie, że trzeba pracować nad rozwojem dyscypliny i jej wartością by zarabiać więcej. Nie ma drogi na skróty. 

Alisha Lehmann: "After training, I often tell my
boyfriend (Douglas Luiz) that it's unfair. We do the same job, but he earns a hundred thousand times more than me."
"I'm not a star, l'm a normal person. I go home, I cook, I do the same thing as everyone else," Lehmann told the Italian publication La Repubblica.
"After training, I often tell Douglas that it's unfair. We do the same job, but he earns 100,000 times more than me."

3 minuty temu, RappaR napisał(a):
Alisha Lehmann: "After training, I often tell my
boyfriend (Douglas Luiz) that it's unfair. We do the same job, but he earns a hundred thousand times more than me."
"I'm not a star, l'm a normal person. I go home, I cook, I do the same thing as everyone else," Lehmann told the Italian publication La Repubblica.
"After training, I often tell Douglas that it's unfair. We do the same job, but he earns 100,000 times more than me."

Ja też zarabiam kilkukrotnie mniej niż Niemiec na moim stanowisku. Uważam, że to niesprawiedliwe mimo, że wiem że on generuje przychód w euro a ja w złotówkach 😘

3 minuty temu, jack napisał(a):

Ja też zarabiam kilkukrotnie mniej niż Niemiec na moim stanowisku. Uważam, że to niesprawiedliwe mimo, że wiem że on generuje przychód w euro a ja w złotówkach 😘

Efekt rasizmu niemieckiego i bezprawnego odebrania naszych ziem zaodrzańskich i eksploatacji z nich surowców i niewolników.

Niestety my Słowianie jesteśmy ofiarami ponad tysiąca lat niemieckiego kolonializmu. 

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Efekt rasizmu niemieckiego i bezprawnego odebrania naszych ziem zaodrzańskich i eksploatacji z nich surowców i niewolników.

Niestety my Słowianie jesteśmy ofiarami ponad tysiąca lat niemieckiego kolonializmu. 

Jesteś poczwórną ofiarą: jako Słowianin, jako biały, jako mężczyzna, jako bogaty. W sumie to pewnie jest tego więcej, ale piszę z pamięci.

8 minut temu, RappaR napisał(a):

https://www.gazetakongresy.pl/krotka-historia-dyskryminacji-kobiet-w-pilce-noznej/

2 minuty temu, jack napisał(a):

Dlatego powinna być jedna kategoria. Przecież u mnie w szpitalu nie dzieli się na osobno lekarzy damskich i lekarzy męskich, tylko wszyscy działamy wedle tych samych zasad, stawek etc

Tak samo powinno być w piłce nożnej i rozwiązałoby to wszystkie podziały

45 minut temu, RappaR napisał(a):

Dlatego powinna być jedna kategoria. Przecież u mnie w szpitalu nie dzieli się na osobno lekarzy damskich i lekarzy męskich, tylko wszyscy działamy wedle tych samych zasad, stawek etc

Tak samo powinno być w piłce nożnej i rozwiązałoby to wszystkie podziały

Zaraz, zaraz, a kto pisał, że nie zna się na in vitro? Jak te same zasady to na wszystko nie.

Zresztą ciekawe stwierdzenie od osoby z zawodu gdzie jest kilka czy tam kilkanaście specjalizacji.

Tak wracając do piłki, to drugi raz w ostatnim czasie Lewandowski siedzi na ławce i drugi raz Barcelona gromi rywala w lidze. Gdzie w tym czasie z Lewym w składzie w 7 meczach zdobyła 3 punkty w sumie 😂

Edytowane przez The Game 85

9 minut temu, The Game 85 napisał(a):

Zaraz, zaraz, a kto pisał, że nie zna się na in vitro? Jak te same zasady to na wszystko nie.

Zresztą ciekawe stwierdzenie od osoby z zawodu gdzie jest kilka czy tam kilkanaście specjalizacji.

Biorąc pod uwagę jakie fikołki (nie)logiczne robisz, nie dziwię się, że nie jesteśmy w stanie się porozumieć 

37 minut temu, Tecu napisał(a):

No i nie zapominajmy oczywiście o graczach z trzeciej ligi polskiej, też powinni zarabiać tyle samo co w najwyższej lidze, wykonują taką samą pracę przecież.

I powinni wszyscy grać w jednej lidze z Mekambe, babami i juniorami 

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Biorąc pod uwagę jakie fikołki (nie)logiczne robisz, nie dziwię się, że nie jesteśmy w stanie się porozumieć 

Sorry ale z tobą nie da się porozumieć i tyle. Nie dość że robisz jakieś głupie porównania, to na prawie każdy temat ( na szczęście nie czytam wszystkich twoich wypocin) właśnie stosujesz fikołki, wciskasz komuś poglądy i ubzdurujesz sobie jakieś idiotyczne teorie.