Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

A tymczasem w naszej futsalowej ekstraklapie takie rzeczy ... https://www.facebook.com/watch?v=1054067740064055 😬😬😬 Ja pierdzielę, dobrze, że typ z Warszawy w ogóle wstał.

P.S. Właśnie teraz zauważyłem, że zdarzenie już sprzed jakiegoś czasu. Ale nie śledzę futsalu, Wy może też nie, więc wklejka poszła ;) 

Edytowane przez SpursNation

3 godziny temu, josephnba napisał(a):

Gdzieś czytałem wczoraj że Barca może szukać opcji dla De Jonga żeby latem uderzyć po Musiale 

Uwielbiam Frenkiego ale jak możesz mieć Jamala to się nie zastanawiasz, tym bardziej że holender i tak nie gra u flicka

Musiala jest wyceniany na 140 baniek, nie wiem co ma jeszcze FCB do opi****lenia jako prawa do marki, ale takie coś, to ja sobie też mogę napisać, że Pogoń poluje na Kownackiego, tylko co z tego skoro ich obecnie nie stać nawet na Perkharta?

8 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Musiala jest wyceniany na 140 baniek, nie wiem co ma jeszcze FCB do opi****lenia jako prawa do marki, ale takie coś, to ja sobie też mogę napisać, że Pogoń poluje na Kownackiego, tylko co z tego skoro ich obecnie nie stać nawet na Perkharta?

Tez mi się to nie spina finansowo ale takie coś czytałem a że nie śledzę jakoś mocno tych rynkowych spraw to pytam 

18 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Musiali kończy się kontrakt w czerwcu 2026, tylko i wyłącznie z tego powodu są jakiekolwiek plotki. Jeśli miałby przyjść to jako wolny agent - sytuacja Davisa pokazuje, że Bayern negocjował nie będzie z potencjalnym kupcem nawet w obliczu 6 miesięcznego kontraktu. Spina się to o tyle, że Frenkiemu też kończy się kontrakt w 26 i z listy płac spada gigantyczny kontrakt. No i w 26 są wybory prezydenckie, więc plotki będą jeszcze podkręcane przez środowisko Laporty

9 minut temu, josephnba napisał(a):

Tez mi się to nie spina finansowo ale takie coś czytałem a że nie śledzę jakoś mocno tych rynkowych spraw to pytam 

Barcelona niedawno wróciła do zasady 1:1 jeśli chodzi o finanse/transfery - co oznacza, że finansowo jest całkiem całkiem. Od przyszłego sezonu zapewne wrócą na Camp Nou więc to też pozytywnie wpłynie na budżet. Finansowo to by się może i dało skleić, tylko imo to Bayern nadpłaci, przepłaci, przebije byle tylko Musiala u nich został

Edytowane przez airmax

28 minut temu, airmax napisał(a):

. Finansowo to by się może i dało skleić, tylko imo to Bayern nadpłaci, przepłaci, przebije byle tylko Musiala u nich został

Obus się mylił bo perspektywa Musiali w Barcelonie działa na wyobraźnię 

Zresztą w f24 mam go na skrzydle w Barcy ;)

takie mało ogłoszonko sobie pozwolę dać

jest ktoś kto gra w fantasy ekstraklasa? od kilku lat mamy lokalną ligę z ludźmi z mojego miasta Gryfina k. Szczecina i okolic, ale też gra z nami Patryk Lipski, Szczecinianin znany z występów między innym w Ruchu teraz aktualnie gra na Cyprze i ufundował nawet koszulkę dla zwycięzcy rundy jesiennej

wpisowe ok 70 złotych, gwarantuje pełną transparentność, zresztą mamy grupę na mesendżerze gdzie na bieżąco dyskutujemy, więc do niej możecie też spokojnie dołączyć

zgłoszenia tu lub na PW do mnie - zapraszam serdecznie

6 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

takie mało ogłoszonko sobie pozwolę dać

jest ktoś kto gra w fantasy ekstraklasa? od kilku lat mamy lokalną ligę z ludźmi z mojego miasta Gryfina k. Szczecina i okolic, ale też gra z nami Patryk Lipski, Szczecinianin znany z występów między innym w Ruchu teraz aktualnie gra na Cyprze i ufundował nawet koszulkę dla zwycięzcy rundy jesiennej

wpisowe ok 70 złotych, gwarantuje pełną transparentność, zresztą mamy grupę na mesendżerze gdzie na bieżąco dyskutujemy, więc do niej możecie też spokojnie dołączyć

zgłoszenia tu lub na PW do mnie - zapraszam serdecznie

A Stanowski gra?

8 godzin temu, RappaR napisał(a):

Może nie szok ale niespodzianka bo na obecnym poziomie reprezentantki kraju powinny sobie poradzić z jakąś tam druzyną 15 latków. 

Zdażyło mi się oglądać kilka sparingów drużyny ekstraligi kobiet z chłopakami z CLJ u15. Takie sparingi są fajne dla kobiet bo mogą pograć pod wyższą niż w kobiecym futbolu presją i intensywnością. Chłopaki w tym wieku są już szybsi od większości kobiet stąd gra z nimi wymaga szybkiego operowania piłką w ataku i szybkiej reakcji i doskoku w defensywie. I po to się te sparingi organizuje. Niestety problem się pojawia, gdy chłopaki zaczynają po przejęciu piłka grać lagą za linię obrony. W pojedynku biegowy ramię w ramię kobiety nie mają szans i dochodzi w większości przypadków do wyjścia sam na sam z bramkarką. Chłopaki mogą być słabsi piłkarsko, gorsi technicznie ale na lagę nic nie poradzisz bo fizyczność robi swoje. Oczywiście można zostawać w obronie ale sparingów nie organizuje się dla wyniku tylko dla przeciwczenia różnych elementów gry. I potem idzie taki wynik w świat i wielki szok.