steve Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 11 godzin temu, eF. napisał: PS z tymi kartkami nie wiem ocb, w latach 60-tych były czerwone przeca Ja znalazłem coś takiego: W 1968 roku, w turnieju piłkarskim podczas Igrzysk Olimpijskich w Meksyku, testowano system kartkowy. Pomysł okazał się strzałem w dziesiątkę i po raz pierwszy na mundialu w 1970 roku wprowadzono żółte i czerwone kartoniki. i wcześniej oczywiście też można było wylecieć z boiska, ale za już naprawdę ostre przegięcie i chyba przed 68 nie było kartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 14 godzin temu, eF. napisał: Coś w tym jest, choć jego indywidualne osiągnięcia są konkretne: drugi strzelec w historii MŚ (19m/15g), ponad 400 goli w karierze, wysokie ratio (0,68) i trzy złote piłki. A to wszystko mimo tych feralnych kontuzji, które niejednego mogłyby załamać, a taki Ronaldo nie grał prawie dwa lata i pyk, wrócił, został sobie mistrzem świata i królem strzelców. Gdyby nie kontuzje, to być może pisalibyśmy o nim per GOAT, ale już nie ma co gdybać. Dla mnie jego liczby w LM to jedyna duża rysa, bo ogólnie to był niesamowity gracz. Z tym, że był niesamowity zgadzam się jak najbardziej. Karierę reprezentacyjną miał też mega, natomiast dla mnie za mało wygrał/dał za mały impact w piłce klubowej, żeby w rankingu all time znaleźć się w TOP10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 10 godzin temu, Kołczu33 napisał: To trzeba sprawdzić kto zyskał więcej obserwujących na IG A sukces sportowy się określa poprzez ilość fanów na IG? O to nie znałem 44 minuty temu, steve napisał: i wcześniej oczywiście też można było wylecieć z boiska, ale za już naprawdę ostre przegięcie i chyba przed 68 nie było kartek PRaktycznie nie można było wylecieć. Polecam obejrzeć sobie finał RFN_- Węgry i skandal . Tam przecież Węgrzy byli tak brutalnie faulowali przez Niemców, że kończyli mecz w 9. Pomijam już skandal z dopingiem prawie pewnym i tak naprawdę ten tytuł powinien być zabrany Niemcom a oddany Węgrom. Ale faule tam były grube. Nogi urywało. Zreszta nawet wprowadzenie kartek niewiele zmieniło bo kiedy SZumachar ciosem karate skasował napastnika francji w połfinale w 82 to dostał żółtą a Francuz pojechał na noszach do szpitala Lata 80te to był koszmarny czas w futbolu. Taki Messi grający w tamtych czasach mógłby niestety zakończyć swoją karierę po dwóch latach . Dobrze ,że ktoś poszedł po rozum do głowy i zaczął chronić zawodników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 3 godziny temu, airmax napisał: Z tym, że był niesamowity zgadzam się jak najbardziej. Karierę reprezentacyjną miał też mega, natomiast dla mnie za mało wygrał/dał za mały impact w piłce klubowej, żeby w rankingu all time znaleźć się w TOP10. Nie piszesz o Maradonie, a wydaje się że jednak tak. Ciasteczko. Za pizzę to gra, bo mafii się boi, a w kadrze to nie. Wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scottie Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 3 godziny temu, ely3 napisał: Lata 80te to był koszmarny czas w futbolu. Taki Messi grający w tamtych czasach mógłby niestety zakończyć swoją karierę po dwóch latach . Dobrze ,że ktoś poszedł po rozum do głowy i zaczął chronić zawodników W Polsce był koszmarem przez pijaństwo. Kowalczyk chyba opowiadał kiedyś anegdotę, że trening Legii zaczynał się od siadania na piłce, kto utrzymał równowagę to trenował dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 4 godziny temu, ely3 napisał: A sukces sportowy się określa poprzez ilość fanów na IG? O to nie znałem PRaktycznie nie można było wylecieć. Polecam obejrzeć sobie finał RFN_- Węgry i skandal . Tam przecież Węgrzy byli tak brutalnie faulowali przez Niemców, że kończyli mecz w 9. Pomijam już skandal z dopingiem prawie pewnym i tak naprawdę ten tytuł powinien być zabrany Niemcom a oddany Węgrom. Ale faule tam były grube. Nogi urywało. Zreszta nawet wprowadzenie kartek niewiele zmieniło bo kiedy SZumachar ciosem karate skasował napastnika francji w połfinale w 82 to dostał żółtą a Francuz pojechał na noszach do szpitala Lata 80te to był koszmarny czas w futbolu. Taki Messi grający w tamtych czasach mógłby niestety zakończyć swoją karierę po dwóch latach . Dobrze ,że ktoś poszedł po rozum do głowy i zaczął chronić zawodników No to tymbardziej props dla Pelego. Kiedyś niekwestionowany nr. 1, teraz ludzie wymyślają że nie jest top 5. Wegry za Puskasa, a potem to już w ogóle była najlepsza reprezentacja, być może w historii mimo, że nigdy nie zdobyli MŚ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 2 godziny temu, steve napisał: Wegry za Puskasa, a potem to już w ogóle była najlepsza reprezentacja, być może w historii mimo, że nigdy nie zdobyli MŚ. Coś jak Minneapolis Lakers, tak dawno, że aż śmiesznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Wy już wiecie kto, co i do kogo i że tego nie zrobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-kontorezerwowe Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Teraz, Sewer napisał: Wy już wiecie kto, co i do kogo i że tego nie zrobił Szybki masz ten Internet Explorer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Lech okradziony z karnego. Po co ten VAR jest skoro nie sprawdzili czy nie było ręki ? Wiadomo nie oznacza to z automatu gola, ale jednak powinien być. Ogólnie w tym dwumeczu lepiej się zaprezentowali lechici tylko ta kontra. Wiedziałem, że Amaral zjebie i zjebal koncertowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-kontorezerwowe Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 29 minut temu, LAF napisał: Po co ten VAR jest skoro nie sprawdzili czy nie było ręki ? Nie ma VAR-u w tych rozgrywkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 15 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Ależ mi się podoba jak Lechia rozgrywa piłkę we własnym polu karnym Co się stało z tą drużyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Jak ta Barca jest bezproduktywna to aż zęby bolą, mistrzowie kółeczek o dryblingów w miejscu. A Real wręcz odwrotnie, pyk, pyk i strzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Czy Barcelona miała jakiś rzut karny w tym sezonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Barca nabrała dźwigni, zadłuża się jeszcze bardziej i nic z tego nie ma. Mówiłem, że Laporta to kretyn i powinien wziąć sezon na ustabilizowanie sytuacji zrobić a tak to smród w lecie będzie duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzec Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 23 minuty temu, fluber napisał: Czy Barcelona miała jakiś rzut karny w tym sezonie? Nie bo lewy przecież nie strzelał jeszcze karnego w barcie. Szkoda że nie strzelili tego na 2:2 , remis byłby sprawiedliwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Słabo ten Raphinha wygląda, za to co Barcelona zapłaciła to chyba mogli iść po Sterlinga A Real kolejny raz to samo, tak samo jak w meczu z Atletico, zamiast dobić rywala przy 2:0 to zaczynają dreptac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 2 minuty temu, marzec napisał: Nie bo lewy przecież nie strzelał jeszcze karnego w barcie. Szkoda że nie strzelili tego na 2:2 , remis byłby sprawiedliwy Real był lepszy w tym meczu przez 3/4 spotkania, więc raczej nie, ale nie wiem który to już karny nie został zagwizdany dla Barcelony w tym sezonie i to już się robi trochę żenujące w czasach var. 4 minuty temu, the_secret napisał: Słabo ten Raphinha wygląda, za to co Barcelona zapłaciła to chyba mogli iść po Sterlinga Raphinha był królem preseason, ale on i Dembele to chyba mają jakieś kwity na xaviego ( bo Pique i Garcia to z musu sabotuja ten team ostatnio) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eF. Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Carlo Ancelotti zmiażdżył amatora jakby ten był czipsami na podłodze, a to było raczej do przewidzenia. Real zasłużenie wygrał, i choć mam wyjebane na obie drużyny, tak porażka Barcelony mnie nawet cieszy, bo jakby tak popatrzeć na fanbase, to ten Barcelony ma zdecydowanie bardziej punchable face niż jakikolwiek inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 10 minut temu, eF. napisał: Carlo Ancelotti zmiażdżył amatora jakby ten był czipsami na podłodze, a to było raczej do przewidzenia. Nie wiem czyja to opinia, ale mecz wcześniej to Xavi zmiażdżył Ancelottiego więc czy to akurat było do przewidzenia, to nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi