ely3 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Ja osobiście najbardziej szanuje Maradone za rok 90 bo Argentyna była koszmarna. Ok ich bramkarz i to rezerwowy bronił karne jak natchniony ale to co Maradona robił w środku pola jak uruchamiał Caniggie I wtedy miałem autentycznie ciarki tzn na pewno krzyczałem bo od zawsze wolałem Argentynę a nie Brazylie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) 15 minut temu, ely3 napisał: JA miałem szczęście na żywo oglądać wszystkie mundiale od 82 i naprawdę dzisiejsi piłkarze mogą dziękować niebiosom ,że nie przyszło im grać w tamtej dekacie. Messiego nie dość ,że by nie faszerowali to jeszcze naprawdę mógłby szybko skończyć z powodu kontuzji jest mi jakoś zwyczajnie smutno i tak szczerze jakość nie chce mi się przykładać linijki i porównywać tym bardziej że moje pierwsze świadome wspomnienie z Maradoną to MS 94 no i bramka z Grecja większość piłkarskich książek biografii/autobiografii jest nic nie warta ale biografie J.Burnsa Ręka Boga warto przeczytać choćby po to zęby skumać to już ktoś napisał dlaczego w Argentynie jest DM bogiem i dlaczego Messi nawet się nie zbliży do tego statusu Edytowane 25 Listopada 2020 przez rahu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Maradona generalnie był bardzo mocny. On nawet faulowany ,szarpany potrafił się jakoś utrzymać przy piłce. Takie rajdy przez pół boiska były dość częste w jego wykonaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Szkoda Diego. Live fast, die young. Pewnie mógł ugrać więcej ze swoim talentem, ale inna sprawa, ze gdyby nie połączenie jego boiskowych i pozaboiskowych wyczynów, to nie byłby aż taka legenda. Tak zmieniając temat, to Szachtar wygrywa z Realem, remisje z Interem, a po 3 połowach dwumeczu 0:9 z Borussia. Warto zobaczyć bramkę na 3:0, chłopaki z Borussi maja smykałkę do pięknych bramek w tym sezonie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Dodatkowo Maradona zmarł gdy mamy 15 rocznicę śmierci Besta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-kontorezerwowe Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Ludzie w szoku ze Maradona nie żyje. Ja w szoku, że dożył tak długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Ja w sumie byłem zaskoczony kilka miesięcy temu, że on żyje, jak przedostatnio (chyba) było info o tym, że trafił do szpitala. Nie powinien być stawiany za przykład żadnemu młodemu piłkarzowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Boski Diego. Jak byłem gówniarzem i grałem na trawniku pod blokiem to każdy chciał być jak on. W sensie grać jak on. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idealny Tułej Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Mnie najbardziej (oprócz słynnego meczu z Anglią) zapadło w pamięć to co powiedział o nim Platini - mówiąc, że to, co z piłką potrafił zrobić Zidane, Maradona mógłby zrobić z pomarańczą. Świetnie podsumowuje to jego piłkarskie umiejętności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 16 godzin temu, matek napisał: Nie powinien być stawiany za przykład żadnemu młodemu piłkarzow Ale sam Diego mówił ,że żył dla siebie a nie po to by być wzorcem dla innych więc nikomu nie zaleca naśladowania jego życia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 poczytałem trochę - nie za dużo, bo nie jest to temat spędzający mi sen z powiek - i myślę że spoko, że ten Maradona faktycznie jest w czołówce kandydatów na GOATa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Kiedyś Eldo w jednym pamiętnym kawałku rozwiał wątpliwości kto jest królem dla mojego pokolenia jak Diego w niebie wytrzyma bez dragów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baptizia Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 A skąd wiesz, że nie niebie nie ma dragów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gamejros Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) A kto twierdzi, że trafi do nieba? Edytowane 26 Listopada 2020 przez Gamejros Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 4 godziny temu, Baptizia napisał: A skąd wiesz, że nie niebie nie ma dragów? Oby by bo na trzeźwo anielskich śpiewów długo nie wytrzymam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbajag Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 @Lucas Jak tam piłkarsko-kibicowsko żyjesz? Trochę Lech się zaczął zamieniać w Legię z początku sezonu. Legia gra tak tragicznie, że zęby bolą, ale chociaż wygrywa w lidze ostatnio... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 4 godziny temu, Qbajag napisał: @Lucas Jak tam piłkarsko-kibicowsko żyjesz? Trochę Lech się zaczął zamieniać w Legię z początku sezonu. Legia gra tak tragicznie, że zęby bolą, ale chociaż wygrywa w lidze ostatnio... Cóż to po prostu boli, a trzy kolejne mecze i te końcówki to kryminał. No ale to wina Klimczaka i Rutkowskiego, że kadra jest tak wąska i taki Moder to ledwo oddycha od paru meczów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 3 godziny temu, Lucas napisał: No ale to wina Klimczaka i Rutkowskiego, że kadra jest tak wąska i taki Moder to ledwo oddycha od paru meczów. To raczej jest problem polskich zawodników ,że trochę intensywniejsze granie i zdychają po kilku tygodniach.. W Europie to norma takie granie i mimo wszystko nikt nie umiera tak szybko jak polscy piłkarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 6 minut temu, ely3 napisał: To raczej jest problem polskich zawodników ,że trochę intensywniejsze granie i zdychają po kilku tygodniach.. W Europie to norma takie granie i mimo wszystko nikt nie umiera tak szybko jak polscy piłkarze. No nie bardzo, to takie urban legend z tym, że polscy kopacze nie są przygotowani do gry co 3 dni, a na zachodzie to wszyscy pięknie wybiegani i świeżutcy każdego meczu. Kojarzę jakąś wypowiedź, chyba Pawłowskiego, który grał w Maladze i mówił, że na treningach fizycznie był w czubie, a po prostu piłkarsko/technicznie był za słaby i to dlatego się nie przebił (możliwe, że pomieszało mi się z Pawłowskim ale jeśli chodzi o sens wypowiedzi chodziło właśnie o to) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Ale są też wypowiedzi naszych kopaczy, że pierwsza rzecz po wyjeździe na zachód, to zdychanie na treningach, że po naszej lidze nie są gotowi na taką orkę. Któryś opowiadał całkiem niedawno, że po treningu tylko spał, bo na nic innego początkowo nie miał sił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi