Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

To więcej niż Lech dostał za grę w pucharach w zeszłym roku. Tak naprawdę nie opłaca się w Polsce walczyć o puchary, inwestować w akademie i szkolić młodych. Najlepszy biznes to wyszukać takiego Bobceka, dać mu grać a potem sprzedać.

Tak to jest wszędzie. Tylko nie każdy potrafi znaleść perełkę. 

Lech regularnie zgarnia kasę za prawa telewizyjne, puchary, sprzedaż wychowanków i graczy zagranicznych, a Lechia miała jeden strzał w skali swojego istnienia. 

Gdzie są jedni a gdzie drudzy?

Plus samo stwierdzenie to truizm na maksa. Przez Ekstraklasę przewijają się tabuny obcokrajowców z nadzieją na strzał w dziesiątkę, ale ułamek daje jakikolwiek zysk. Dlatego wolę Wielkopolską solidność i regularność.

36 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

To więcej niż Lech dostał za grę w pucharach w zeszłym roku. Tak naprawdę nie opłaca się w Polsce walczyć o puchary, inwestować w akademie i szkolić młodych. Najlepszy biznes to wyszukać takiego Bobceka, dać mu grać a potem sprzedać.

Brawo dla Žyliny zatem, uczmy się od nich.

Edytowane przez agresywnychomik

2 godziny temu, fluber napisał(a):

Ale się zestarzało... Zdziwię się jak jutro będzie jeszcze pracował w Rakowie 

Ale o co chodzi? Bardzo dobrze się zestarzało.
Napisałem, że czuję, że Raków pyknie Hammarby po remisie u siebie 0:0, zapytałeś skąd biorę optymizm, napisałem, że w Dawidzie Kroczku. No i pyknęli Hammarby. 

Było widać w dogrywce jaki skład ma Raków...
A przejście trzech rund LKE to za każdym razem wielki sukces i nierzadko olbrzymia dramaturgia. Legi się udawało Austria Wiedeń, Midtjialnd, Broendby, Hibernian. Dzisiaj się nie udało.
Szkoda, żeby obronić 12 miejsce trzeba będzie dobrych wyników w lidze europy np przydałoby się, żeby Lech powtórzył wyniki jak Midtjyland w zeszłym roku.

Edytowane przez mcreativo

7 godzin temu, DLT_Braddock napisał(a):

Nie ma czegoś takiego jak wielkopolska solidność, regularność i gospodarność. Umarła razem z endekami w lochach gestapo i UB.

Lechia za dwa lata będzie punktować w pucharach, bo znaleziono prosty sposób na budowę potęgi - znajdować co sezonie Bobceka albo dwóch i sprzedawać. Ja rzucam pracę, bo lepiej grać raz na kilka lat w lotto. Że też nikt na to nie wpadł wcześniej.

18 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Lechia za dwa lata będzie punktować w pucharach, bo znaleziono prosty sposób na budowę potęgi - znajdować co sezonie Bobceka albo dwóch i sprzedawać. Ja rzucam pracę, bo lepiej grać raz na kilka lat w lotto. Że też nikt na to nie wpadł wcześniej.

Ja natomiast zostaje GM w NBA. Kompetencje mam: biegła obsługa pakietu Microsoft Word, angielski w stopniu komunikatywnym oraz to że co roku trzeba w drafcie wybierać Wembyego lub ElBrona Jamesa !!! :)

2 godziny temu, Pablo81 napisał(a):

Urfer jedzie po bandzie i niestety traktuje Polskę jak kraj trzeciego świata myśląc, że może sobie do woli naciągać bezkarnie przepisy. W wielu aspektach organizacja całego klubu, nie tylko drużyny, była do tej pory napięta do granic możliwości. Ostatecznie brak 2-3 wartościowych rezerwowych cofnął drużynę o 3 lata w rozwoju. Ale, że skauting zagraniczny ma na najwyższym poziomie to Lechia lada moment znacznie wygrywać. 

1 minutę temu, jack napisał(a):

Urfer jedzie po bandzie i niestety traktuje Polskę jak kraj trzeciego świata myśląc, że może sobie do woli naciągać bezkarnie przepisy. W wielu aspektach organizacja całego klubu, nie tylko drużyny, była do tej pory napięta do granic możliwości. Ostatecznie brak 2-3 wartościowych rezerwowych cofnął drużynę o 3 lata w rozwoju. Ale, że skauting zagraniczny ma na najwyższym poziomie to Lechia lada moment znacznie wygrywać. 

No nie wiem. Może jest ok, ale bez przesady. Bobcek - wiadomo, ten z Kolumbii skrzydłowy (Mena?) też fajny, ale kto tam jest jeszcze taki na poziomie Afonso Sousy, Palmy, Aliego, Kallstroma itd.?

Jagiellonia kolejny rok awans do pucharów. Można troszkę krecić nosem na skład pod względem liczby Polaków lub odczuwać lekki niedosyt odnośnie przedwczesnej sprzedaży Pietuszewskiego, ale trzeba przyznać, że projekt Siemieniec idzie w dobrym kierunku. Będzie trudno, ale kto wie, może uda im się zrobić niespodziankę.

16 minut temu, Pablo81 napisał(a):

No nie wiem. Może jest ok, ale bez przesady. Bobcek - wiadomo, ten z Kolumbii skrzydłowy (Mena?) też fajny, ale kto tam jest jeszcze taki na poziomie Afonso Sousy, Palmy, Aliego, Kallstroma itd.?

Chcesz, żebym porównywał zakupy Lechii do zakupów najbogatszego klubu ekstraklasy? 

Bobcek - 0,6 mln euro (obecna wartość 13 mln)

Mena - 1,6 (4,0)

Zhelizko - 0,6 (4,0)

Viunnyk, Khlan, Kapić, Rodin, Cirkovic, Tsarenko, Vojtko, Jaunzems - przyszli za darmo 

Edytowane przez jack