Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Pablo81 napisał(a):

Mlody Szpak > Laskowski (ostatnio jest świetny, więc blisko) > Szaranowicz > Ciszewski.

Tak szczerze, Laskowski mi zawsze mocno siedział.

3 godziny temu, antek napisał(a):

Absolutny kasztan - Wojtek Jagoda. Na prawdę nie wiem jakie on ma kwity na ludzi z Canal+, on jest koszmarny

Ja nie lubię też słuchać Marciniaka.

2 godziny temu, agresywnychomik napisał(a):

O k****, teraz zauważyłem że Raków w 90+7 wcisnął, wsiadałem do auta jak było 1:0 dla Wielidzewa xD jakie to ameby są.

Drągowski to chyba tak oszołomiony był, że przy remisie chciał ruszyć ze środka jak napastnik xd

Aha, niechciany w Cracovii Rakoczy, pogrążył dzisiaj Cracovię. Też dobre xd

21 godzin temu, antek napisał(a):

Widzew robi wszystko by się z tej ligi spie@$#ic.

20 godzin temu, agresywnychomik napisał(a):

O k****, teraz zauważyłem że Raków w 90+7 wcisnął, wsiadałem do auta jak było 1:0 dla Wielidzewa xD jakie to ameby są.

Myślicie, że tak łatwo zgrać ze sobą w kilka miesięcy Hiszpanów, Duńczyka, Albańczyka, Chinola, Murzyna i samca alfę z Korony Kielce?

Trust the process. Nie od razu PSG zbudowano.

Edytowane przez Życie_to_mem

50 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Myślicie, że tak łatwo zgrać ze sobą w kilka miesięcy Hiszpanów, Duńczyka, Albańczyka, Chinola, Murzyna i samca alfę z Korony Kielce?

Trust the process. Nie od razu PSG zbudowano.

Masz stuprocentową rację, co nie zmienia faktu, że istnieje duże prawdopodobieństwo, że za kilka tygodni będą się zgrywać w wakacje i rozpracowywać schematy faktyczne Unii Skierniewice czy Avii Świdnik.

A tutaj najświeższa perełka, a przecież był taki ładny, amerykański.

https://gol24.pl/bukari-nie-chce-grac-dluzej-w-widzewie-szybko-odejdzie-z-klubu/ar/c2-19131915

W dniu 3.04.2026 o 15:56, jack napisał(a):

Nie wiem czy jarano, raczej miało się na to wyjebkę. Te naszywki to były na ciuchach z niemieckiego demobilu, bieda była to nosili byle co a te niemieckie ciuchy wojskowe pewnie były lepszej jakości. 

Ja przyznaję, kibicowałem Niemcom ale ich koszulki bym nie nosił.

Pamiętam jak koło 2006r ojciec na wyprzedaży z demobilu kupił zestawy spodni i kurtek bundeswehry jako robocze ciuchy na budowę, na metkach miały daty 1997-1998. Chyba nie muszę dodawać, że kurtki służą do dziś i są w bardzo dobrym stanie. Wiadomo niemieckie=najlepsze, oczywiste zdanie dla każdego wychowanego w 90' 😄

A propos zapaści Włochów to podam kilka nazwisk: Nesta, Barzagli, De Rossi, Del Piero, Gilardino czy Pippo Inzaghi to zawodnicy, którzy byli w składzie w 2006, lecz z różnych powodów nie zagrali w wyjściowych składzie w finale z Zabojadami w finale mistrzostw świata, jak do tego dodamy takie postacie jak legendarny bombardier Bobo Vieri, powszechnie uważany za jednego z najlepszych obrońców w historii Paolo Maldini czy niesforny Antonio Casssano, którzy w ogóle nie załapali się do 23 powołanych na Mundial w Niemczech (obok Jurka Dudka, Tomkow Kłosa czy Frankowskiego) to pokazuje jaka kiedyś pozycję mieli Makaroniarze, a gdzie są teraz. Inna sprawa, że Włosi w 2006 roku wykorzystali swój ogromny potencjał, bo jak pokazują kolejne lata to był ich last dance.

Teraz, szogo napisał(a):

Bobo Vieri był wtedy kontuzjowany. Na ME 2000 też nie pojechał przez kontuzje.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/world_cup_2006/teams/italy/4757253.stm

Wiem, Maldini zrezygnowal z kadry, ale to tylko pokazuje jaki mieli Włosi potencjał 20 lat temu, a jaki obecnie. Ofensywnie to oni są w top20 Europy, a wtedy Del Piero czy Pippo Inzaghi siedzieli na ławce...

12 minut temu, ignazz napisał(a):

Włosi cieniutko mnie interesuje Wasze zdanie dlaczego tak jest? 

Włosi to w tych eliminacjach mają ogólnie strasznego pecha. Ostatnie 3 próby to najpierw przegrana w grupie z Hiszpania (23 punkty w 10 meczach), w kolejnych że Szwajcaria (chociaż w grupie byli niepokonani) i teraz za najmocniejsza w historii Norwegią.

17 wygranych, 6 remisów,  3 porażki, 2,19 punktu na mecz i 0 awansów.

Edytowane przez fluber

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

Czyli utracili legendarnego „fuksa”. 

Czesław potrafi po włosku? 

A LM? 

Kwestia kasy. Ostatni zespół ligi angielskiej dostaje więcej hajsu z praw niż mistrz Włoch. Calciopoli zrobiło swoje, kryzys finansowy 08 poprawił. Ponadto Włosi nie mieli sensownego modelu finansowania klubów i opierali się na berlusconich i innych lokalnych bossach. Gwiazdy pouciekały, liga przestała być pierwszym wyborem i efekty są jakie są