Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje dla Iordanescu, bo to zdecydowanie jego porażka. Kompletnie nie rozumiem jego fatalnego sposobu rotowania składem, mając tak szeroką kadrę. Do tego znakomite 2 gole strzelone w 4 meczach. 

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Czyli Iordanescu na początku października ma swój mały finał pucharu Polski i gra o posadę z Górnikiem Zabrze na wyjeździe w 11 kolejce.

Szczerze to nie obrażę się jak za takie nastawienie dzisiaj sobie głupi ryj rozwali.

Jak dla mnie po tym co dziś zrobił, lepiej by było jakby już w niedzielę go w Zabrzu nie było.

Iordanescu wystawia rezerwowy skład na mecz z Wisłą Płock mając w perspektywie mecz ze Szkotami o płynność finansową w tym sezonie - zle.

Iordanescu wystawia rezerwowy skład na mecz z Turkami (z ligi w której nie ma większego znaczenia czy będziesz 1 czy 16 na 24 zespoły) mając przed soba wyjazd do lidera ligi - źle 

xD

Generalnie śmieszne apele kolegów powyżej, po meczu w którym Legii zabrakło odrobine szczęścia i wykończenia i w którym przez 80 minut byli na połowie Turków dominując ich w każdym aspekcie. 

Pechowo stracony gol, ok, ale organizacja i pressing wyglądał świetnie, plan też był dobry, zabrakło ostatniego szlifu, ale to się dopracuje. 

Szkoda wyniku, brawo za grę. 

6 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

Iordanescu wystawia rezerwowy skład na mecz z Turkami (z ligi w której nie ma większego znaczenia czy będziesz 1 czy 16 na 24 zespoły) mając przed soba wyjazd do lidera ligi - źle 

Jeden mecz jest wart 400 tysięcy euro. Czyli połowa tego co Legia dała za "najlepszy transfer w historii Ekstraklasy" Kacpra Urbańskiego. 

Zresztą nie jestem pewny czy Legia z takim nastawieniem będzie w pierwszej "24". Czy na dużo trudniejszy mecz z Shakhtar wyjdzie pierwszy skład, skoro trzy dni później jest mecz z Lechem Poznań?

11 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

Pechowo stracony gol

Co w nim pechowego? Koncertowa kontra.

13 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

Generalnie śmieszne apele kolegów powyżej, po meczu w którym Legii zabrakło odrobine szczęścia i wykończenia i w którym przez 80 minut byli na połowie Turków dominując ich w każdym aspekcie.

Pewnie dlatego, że Turcy prowadzili 1-0 🤣

Iordanescu wygrał 5 z ostatnich 13 meczów. Jeśli to dla ciebie dobry bilans dla trenera Legii to bez sensu jest dyskusja. 

Rotacje powinny być ale z sensem, a nie z jednej strony granie 4 ligowych meczów 8 tych samych zawodników i zmiany tylko na 3 pozycjach( i co za niespodzianka kontuzja się trafiła), a potem na ważny mecz wymiana 10 zawód ( i co za niespodzianka zabrakło zgrania i ogrania)

Jeśli nie widzisz różnicy między 1 a 16 miejscem to również dyskusja jest bezcelowa. Ale ci wytłumaczę może zrozumiesz. Pierwsza ósemka ma wolną jedną rundę czyli dla nas zaczyna grać 2 tygodnie później niż kolejna 16. Co to oznacza w przerwie zimowej sam się domyśl.

Szkoda wyniku brawa za grę. To slogan, który nie przystoi dla Legii, a Ty to chyba ostatnio bardzo często musisz mówić.

15 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Jeden mecz jest wart 400 tysięcy euro. Czyli połowa tego co Legia dała za "najlepszy transfer w historii Ekstraklasy" Kacpra Urbańskiego. 

Zresztą nie jestem pewny czy Legia z takim nastawieniem będzie w pierwszej "24". Czy na dużo trudniejszy mecz z Shakhtar wyjdzie pierwszy skład, skoro trzy dni później jest mecz z Lechem Poznań?

Co w nim pechowego? Koncertowa kontra.

Pewnie dlatego, że Turcy prowadzili 1-0 🤣

400 tysięcy to frytki dzisiaj, 1/3 pewnie dla sztabu, 1/3 podatki, jakieś c***opremie itd. jak 100 koła na czysto z tego zostaje to pewnie maks xd 

Ja tam patrzę trochę szerzej, priorytetem były puchary to było skupienie na nich, teraz widocznie jest ciśnienie na ligę wiec tam gramy swoje, dla mnie luz, to pierwszy taki sezon jak Legia kompletuje mocne dwie jedenastki, potknięcia są wkalkulowane

2 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

400 tysięcy to frytki dzisiaj, 1/3 pewnie dla sztabu, 1/3 podatki, jakieś c***opremie itd. jak 100 koła na czysto z tego zostaje to pewnie maks xd 

Ja tam patrzę trochę szerzej, priorytetem były puchary to było skupienie na nich, teraz widocznie jest ciśnienie na ligę wiec tam gramy swoje, dla mnie luz, to pierwszy taki sezon jak Legia kompletuje mocne dwie jedenastki, potknięcia są wkalkulowane

Patrzysz szerzej i 400 tys euro, potencjalne wyższe miejsce w tabeli, dodatkowe 2 tyg na przygotowania, przy meczu u siebie po meczu ligowym u siebie bez żadnych podróży nie jest warte poważnego potraktowania? 

Natomiast co do skupienia na lidze to 5 punktów w 3 meczach i 2 strzelone gole to raczej nic specjalnego.

Twierdzisz, że pierwszy raz są 2 mocne 11, to jakim cudem w 4 kolejnych meczach gra 8 tych samych piłkarzy. A w tym meczu z Turkami gra 7 graczy, którzy przez cały miesiąc nie uzbierało nawet 45 minut. 

Ewidentnie widać, że Iordanescu nie ma doświadczenie w graniu na kilku frontach i przez 3 miesiące w Legii cały czas mu to kompletnie nie idzie.

11 minut temu, The Game 85 napisał(a):

Patrzysz szerzej i 400 tys euro, potencjalne wyższe miejsce w tabeli, dodatkowe 2 tyg na przygotowania, przy meczu u siebie po meczu ligowym u siebie bez żadnych podróży nie jest warte poważnego potraktowania? 

Natomiast co do skupienia na lidze to 5 punktów w 3 meczach i 2 strzelone gole to raczej nic specjalnego.

Twierdzisz, że pierwszy raz są 2 mocne 11, to jakim cudem w 4 kolejnych meczach gra 8 tych samych piłkarzy. A w tym meczu z Turkami gra 7 graczy, którzy przez cały miesiąc nie uzbierało nawet 45 minut. 

Ewidentnie widać, że Iordanescu nie ma doświadczenie w graniu na kilku frontach i przez 3 miesiące w Legii cały czas mu to kompletnie nie idzie.

1. Nie musi być, nowy format jest skonstruowany tak, że nie ma większego znaczenia które miejsce zajmiesz, jeśli Legia ma potwierdzić aspiracje do wygrania tego Pucharu ( w co ofc nie wierzę) to ma generalnie w dupie ten wynik, sam mecz mi się podobał, ja i taktyka, brakło klasycznie wykończenia i niestety jest to problem, bo w Legii nie ma aktualnie topowego napastnika, mega szkoda Nsame. 

2. Legia w tych 4 meczach mogła mieć spokojnie 12 punktów, ale patrz punkt 1, widać brak napastnika niestety + wałek w meczu z Rakowem z karnym z dupy, sorry czepianie się Iordanescu o to jest przejawem wyłącznie ślepego hejterstwa. 

3. Większość graczy którzy docelowo mają stanowić s11 trafiło pod sam koniec okna transferowego, realnie patrząc to poza Kapuadim, Kapustka Vinagrem(?) i Wszolkiem cały zespół jest inny niż w zeszłym roku (z tych co mają grać w s11, bo nawet Elitima ciężko tutaj liczyć)- na każdej innej pozycji zrobiliśmy upgrade - Piatkowski, Szymański, Urbański, Niemiec, Kosowianin i Mineta spokojnie się zgrają, liczę że jeszcze w tym roku- przyznasz że to całkiem spora rotacja? 

4.Jesli nie ma, a mimo to : awansował do ligi konferencji a w tabeli graj 4 punkty do Górnika (mają 1 mecz w zapasie) i zmienione ponad połowę s11 względem zeszłego sezonu, to myślę że warto wstrzymać konie z rzucaniem opinii, że się do czegoś nie nadaje. Guardiola przed trenowaniem Barcelony też nie miał doświadczenia z graniem co 3 dni, a do tego zaczął sezon od porażki z Numancia, Wisła i remisem z Santanderem.

Nie ma za bardzo się o co przypierdalac do Legii, bo wyniki są ok, a jest tutaj ogromne pole do dalszej poprawy patrząc na sam styl który teraz mają w Warszawie. Tylko jeszcze kompletna 9 do ataku i lecimy :D 

5 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

1. Nie musi być, nowy format jest skonstruowany tak, że nie ma większego znaczenia które miejsce zajmiesz, jeśli Legia ma potwierdzić aspiracje do wygrania tego Pucharu ( w co ofc nie wierzę) to ma generalnie w dupie ten wynik, sam mecz mi się podobał, ja i taktyka, brakło klasycznie wykończenia i niestety jest to problem, bo w Legii nie ma aktualnie topowego napastnika, mega szkoda Nsame. 

2. Legia w tych 4 meczach mogła mieć spokojnie 12 punktów, ale patrz punkt 1, widać brak napastnika niestety + wałek w meczu z Rakowem z karnym z dupy, sorry czepianie się Iordanescu o to jest przejawem wyłącznie ślepego hejterstwa. 

3. Większość graczy którzy docelowo mają stanowić s11 trafiło pod sam koniec okna transferowego, realnie patrząc to poza Kapuadim, Kapustka Vinagrem(?) i Wszolkiem cały zespół jest inny niż w zeszłym roku (z tych co mają grać w s11, bo nawet Elitima ciężko tutaj liczyć)- na każdej innej pozycji zrobiliśmy upgrade - Piatkowski, Szymański, Urbański, Niemiec, Kosowianin i Mineta spokojnie się zgrają, liczę że jeszcze w tym roku- przyznasz że to całkiem spora rotacja? 

4.Jesli nie ma, a mimo to : awansował do ligi konferencji a w tabeli graj 4 punkty do Górnika (mają 1 mecz w zapasie) i zmienione ponad połowę s11 względem zeszłego sezonu, to myślę że warto wstrzymać konie z rzucaniem opinii, że się do czegoś nie nadaje. Guardiola przed trenowaniem Barcelony też nie miał doświadczenia z graniem co 3 dni, a do tego zaczął sezon od porażki z Numancia, Wisła i remisem z Santanderem.

Nie ma za bardzo się o co przypierdalac do Legii, bo wyniki są ok, a jest tutaj ogromne pole do dalszej poprawy patrząc na sam styl który teraz mają w Warszawie. Tylko jeszcze kompletna 9 do ataku i lecimy :D 

1. Jak 2 tygodnie więcej czasu na przygotowania w trakcie przerwy zimowej nie ma znaczenia. To jest zapewne kilka dni wolnego więcej plus inne obciążenia. Ewentualnie była możliwość odpuszczenie grudniowych meczów.

2. Brak napastników. Ciekawe kto odstawił od składu Guala, Alfarele i Shkurina. 

3. Może i się zgrają, ale chyba łatwiej mieliby się zgrywać gdyby jakąś sensowna rotacja była, a nie albo cały czas jedni, albo naraz wszyscy inni i do tego Burcha na prawej obronie.

4. Guardiola był krytykowany po 3 -5  meczach. I tak dla jasności to najpierw wygrał 4-0 z Wisłą. Iordanescu zaraz zagra 20. Gdzie był Guardiola przy swoim 20 meczu?

Skoro zadowalasz się przeciętnością to może i dla Ciebie wyniki są ok.

Dla mnie wyniki są po prostu słabe. A skoro sobie życzysz kompletnej 9 do ataku ( swoją drogą to dziwne bronienie Iordanescu, a narzekanie na Rajovicia ) to ja zdecydowanie bym wolał kompetentnego trenera.

8 godzin temu, The Game 85 napisał(a):

1. Jak 2 tygodnie więcej czasu na przygotowania w trakcie przerwy zimowej nie ma znaczenia. To jest zapewne kilka dni wolnego więcej plus inne obciążenia. Ewentualnie była możliwość odpuszczenie grudniowych meczów.

Raczej nie będzie tych dwóch meczów w przerwie zimowej bo Legia nie awansuje do top24. Był słaby Samsunspor, teraz zaczną się schody.

Shakhtar - w rezerwowym składzie remis to absolutny maks

Celje - na wyjeździe, raczej w plecy, rozpędzony lider ligi Słoweńskiej, teraz spokojnie AEK Ateny rozbity, moim zdaniem bez szans.

Sparta Praga - z takim podejściem, też nie widzę zwycięstwa

Noah - daleki wyjazd, Rumun będzie 100 razy narzekał jaki to daleki wyjazd i ile oni muszą meczy grać i jaki to ciężki los jest.  

Lincoln - 3 punkty - pewnie już z nowym trenerem. 

Obstawiam 6 punktów i koniec przygody.

Ja pi****le, jeb.ny Iordanescu najwyższe płace w lidze, szeroki skład, super transfery a ten odwala takie coś przed tak ważnym meczem. 
I to jeszcze jak drużynie nawet idzie, gra się poprawia, Pogoń zdominowana, to żeby teraz zrobić następny kroczek, utrzymać dobrą grę, budować atmosferę w drużynie to ten odwala taką kaszanę. Masakra.

Anglicy w Lublinie zaprzeczają stereotypom o braku poczucia humoru.

Świetny uzysk w tym tygodniu. Dzięki Lechowi redukujemy i tak już nie za mocne zagrożenie ze strony Austrii

Łyżka dziegciu to dywersja Rumuna z Warszawy wzmacniającego turecki ranking 😠

6 godzin temu, Braveheart22 napisał(a):

Zajebiste układy musi mieć Tobiasz, że jest tak pchany. Przecież taki Abramowicz z Jagi go wciąga nosem. Zresztą nazwisk do powołania przed nim spokojnie, by się kilka myślę uzbierało. 

Btw, minus dla Janka za brak Pietuszewskiego.

Tez bym wolał takich bramkarzy jak: Bułka, Majecki, Kochalski, Miszta, Abramowicz czy Mrozek. To są jaja jakieś, że Bułki nie ma w kadrze, a jest Tobiasz..

W dniu 3.10.2025 o 09:41, mcreativo napisał(a):

Raczej nie będzie tych dwóch meczów w przerwie zimowej bo Legia nie awansuje do top24. Był słaby Samsunspor, teraz zaczną się schody.

Shakhtar - w rezerwowym składzie remis to absolutny maks

Celje - na wyjeździe, raczej w plecy, rozpędzony lider ligi Słoweńskiej, teraz spokojnie AEK Ateny rozbity, moim zdaniem bez szans.

Sparta Praga - z takim podejściem, też nie widzę zwycięstwa

Noah - daleki wyjazd, Rumun będzie 100 razy narzekał jaki to daleki wyjazd i ile oni muszą meczy grać i jaki to ciężki los jest.  

Lincoln - 3 punkty - pewnie już z nowym trenerem. 

Obstawiam 6 punktów i koniec przygody.

Ja pi****le, jeb.ny Iordanescu najwyższe płace w lidze, szeroki skład, super transfery a ten odwala takie coś przed tak ważnym meczem. 
I to jeszcze jak drużynie nawet idzie, gra się poprawia, Pogoń zdominowana, to żeby teraz zrobić następny kroczek, utrzymać dobrą grę, budować atmosferę w drużynie to ten odwala taką kaszanę. Masakra.

Oni dalej powinni wyciągnąć te 8-9 punktów. Nawet 7 powinno wystarczyć na top 24.

Problemem Legii jest to, że mimo tego iż prowadzą grę to zupełnie to się nie przekłada na sytuację bramkowe. Oglądałem ten mecz z Samsunsporem i od straconej bramki Turcy w ogóle nie istnieli, a Legia cały czas prowadziła grę, ale sytuacji bramkowych z tego nie było prawie żadnych, bramkarz Turków nawet się specjalnie nie spocił. Wcześniej oglądałem Jagiellonię i ci Maltańczycy w 10 mieli więcej szans na strzelenie gola niż Legia, mimo że przez prawie cały mecz rozpaczliwie się bronili.

Także @Qcin_69 to nie brak napastnika jest problemem. Nie ma sytuacji. To nie jest kwestia nieskuteczności.

Lech, Jagiellonia i Raków nie odpuszczały pucharów i wygrały zarówno w lidze jak i w Lidze Konferencji. Wielki mistrz strategii z Rumunii opuścił europejskie puchary i po pół godzinie przegrywa w Zabrzu 0-2. 

Choć zaraz wpadnie @Qcin_69 i powie, że widzi świetną grę, pomysł i długofalową strategię.

Mam nadzieję, że najpóźniej jutro Iordanescu będzie już zwolniony.