Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, ely3 napisał(a):

Tylko ,ze ta mapa to raczej widzimisię autora niż realny zasięg. Unai Leszno na południu Wielkopolski ma większy zasięg. Start Gniezno tak naprawdę kibicowsko króluje w całym powiecie gnieżnienskim i kilku gminach wokół powiatu a nie tylko samym mieście . W ogóle nie wiem jakim cudem autorowi wyszło ,że w dawnym konińskim ludzie przede wszystkim kibicują Lechowi. W takiej Słupcy to już raczej Górnik Konin. Strzałkowo to bardziej Start Gniezno . Podobnie Witkowo. Pałuki to w ogóle takie dziwactwo bo tak kilka gmin wokół Biskupina kibicuje tylko i wyłączenie hokejowi na trawie. Taka lokalna aberracja a tam jest wpisana Zawisza. Nie wiem skąd jak tam na mecze Rogowo-Gąsawa przychodza całe wioski kibicować.Jeśli reszta mapy wygląda tak rzetelnie jak ten region to można ją sobie wrzucić wiadomo gdzie.

Amica Wronki nigdy nie miała kibiców w rejonie. W sensie Wronki może jeszcze ale już 10-15 km od królował Lech. Akurat dawne pilskie to większości Lech ale kaliskie czy konińskie to poza Ostrowem i okolicami to niekoniecznie. Lech genralnie ma problem w dużych miastach rejonu. Konin  Leszno ( choć tam akurat kibiców Lecha jest całkiem sporo i rosną w siłe) Kalisz Gniezno. Tam są na marginesie albo wręcz nie ma ich w ogóle W ogóle w dużej ilosći gmin na prowincji nie da się chyba określić komu kibicują bo jak się jedzie przez takie Wapno czy inny Mikstat to tam nie ma żadnych napisów kibicowskich. Na mecze nie jeżdża więc nie wiem jak to zostało ocenione. 

Górnik Konin to praktycznie fc Lecha, niby działaja na własny rachunek, ale w razie W jedna i druga strona może liczyć na wsparcie.

W Kaliszu Lecha rzeczywiście nie ma wcale, tam dominuje KKS + jest Widzew

Edytowane przez SlaKB

W dniu 21.07.2025 o 16:27, fluber napisał(a):

Raków w ogóle trafił najlepiej - maccabi będzie grać na Węgrzech plus przejmuje rozstawienie w 4 rundzie. Losowanie chyba drugie najlepsze z możliwych (Shamrock).

Żeby tylko Maccabi nie wywaliło się na Torpedo, bo będą nici z ewentualnego rozstawienia.

Remis w pierwszym meczu, oba mecze na Węgrzech.

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

Lepiej było wygrać z Bankiem a remis gdzie indziej 😕 Czechy z automatu dostają 1.2 - 1.3 pkt - ich mistrz gra w LM.

Ogólnie to był nasz najlepszy tydzień w historii eliminacji. 3 wygrane i 1 remis (to się udało kilka razy) z najwyższą różnica bramek ever.

5 minut temu, fluber napisał(a):

Ogólnie to był nasz najlepszy tydzień w historii eliminacji. 3 wygrane i 1 remis (to się udało kilka razy) z najwyższą różnica bramek ever.

Ten najlepszy tydzień xD to mógł pójść w drugą stronę dość łatwo - pozna baramka Jagi, nie uznany gol Frydrycha a różnice bramek zrobił Lech.

Więc nie podniecałbym się tak bardzo, statystycznie fajnie ale na boisku aż tak dobrze nie było.

Edytowane przez agresywnychomik

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

Ten najlepszy tydzień xD to mógł pójść w drugą stronę dość łatwo - pozna baramka Jagi, nie uznany gol Frydrycha a różnice bramek zrobił Lech.

Więc nie podniecał bym się tak bardzo statystycznie fajnie ale na boisku aż tak dobrze nie było.

Przecież Legia miała dużą przewagę nad nie tak wcale słabym Banikiem grając w Ostrawie. Islandczycy na tle Lecha wyglądali jak amatorzy. Oglądałem tylko druga połowę Rakowa ale tam też nie było żadnej dyskusji kto jest lepszy. I co mnie utwierdza w poprawie jakości naszych drużyn to wchodzący rezerwowi, którzy na tle przeciwników wyglądali na lepszych, spokojnie grających zawodników. 

7 minut temu, jack napisał(a):

Przecież Legia miała dużą przewagę nad nie tak wcale słabym Banikiem grając w Ostrawie. Islandczycy na tle Lecha wyglądali jak amatorzy. Oglądałem tylko druga połowę Rakowa ale tam też nie było żadnej dyskusji kto jest lepszy. I co mnie utwierdza w poprawie jakości naszych drużyn to wchodzący rezerwowi, którzy na tle przeciwników wyglądali na lepszych, spokojnie grających zawodników. 

Raków i Lech wyglądaja najlepiej w tym momencie.

Legia to ciągle plac budowy ale ten trener na pewno ogarnia.

Jestem bardzo ostrożnym optymistą jak chodzi o ten rok.

W dniu 22.07.2025 o 22:46, jack napisał(a):

Półamatorami też. Szanujmy się. 

No Islandczycy(Breidablik) to wcale nie tacy półamatorzy.
Oni ograli Albańską Egnatię 5:1 w dwumeczu. Albańska Engatia ograła następnie Dinamo Mińska 2:0 na wyjeździe.

Inny Islandzki zespół Vikingur ograł zespół z Kosova 9:0(1:0, 8:0) w dwumeczu.

Anie Albańczyków ani Białorusinów nie nazwałbym amatorami, tym bardziej Islandczyków.

Szanujmy mecz Lecha bo był wybitny.

Godzinę temu, agresywnychomik napisał(a):

Lepiej było wygrać z Bankiem a remis gdzie indziej 😕 Czechy z automatu dostają 1.2 - 1.3 pkt - ich mistrz gra w LM.

A Sparta przegrała z Aktobe 1:2. Karny w 90 minucie dla Sparty to jakiś skandal. A szkoda bo przy 2:0 Sparta mogłaby nie odrobić już.

43 minuty temu, mcreativo napisał(a):

Anie Albańczyków ani Białorusinów nie nazwałbym amatorami, tym bardziej Islandczyków

Co do amatorów.

Islandia nastukała w tej edycji europucharów więcej od nas punktów do rankingu. Wiem, zaczęli trochę wcześniej, ale nie stracili jeszcze żadnej ekipy. Nawet ten Breicośtam po odpadnięciu z Lechem miękko wyląduje w III rundzie LE.

A najwięcej pkt mają na razie Białorusini 😱