Skocz do zawartości

Summer League 2014

matek

Rekomendowane odpowiedzi

Caldwell  - Pope zaorał 30 pkt  i 12 pkt ale to na co trzeba zwrócić uwage to gra Jordana Adamsa ,który pokazuje , że może cos znaczyć w tej lidze (20 pkt , 7 zbiórek , kolejny dobry występ tak jak to było wczoraj)  i Stokes , który w tym meczu czuł sie jak ryba w wodzie : 16 pkt , 12 zbiorek z czego 6 to ofensywne ) , teraz czekam na mecz OKC - 76ears i chce  zobaczyć czy to co wykonal Noel to było przysłowiowe ,, jedna jaskółka wiosny nie czyni '' czy tez nie :)

Czemu nie gra ? Chyba nie jakaś kontuzja ?

Chcą go powoli wdrażać do gry, nie będzie grał w żadnych back-to-backach podczas SL.

Choć oczywiście ukrytym motywem może być ćwiczenie tankowania, żeby nie zaliczyć takiego falstartu jak w minionym sezonie.

Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś poratował dobrym linkiem, bo z tego co przed wczoraj oglądałem, to ciężko było odróżnić zawodników.

Sam sobie znalazłem:

http://goatd.net/84785/watch-boston-celtics-vs-indiana-pacers

Gortat zagościł na meczu.

Edytowane przez SkoczekS1

Plusy i minusy pierwszych dni SL:

+

Donald Sloan, James Ennis i Caldwell-Pope za grę w ofensywie.

Nerlens Noel za to, że może być z niego fun to watch player, oby tylko zdrowie dopisało.

Elfrid Payton za to, że zapowiada się na bardzo dobrego all roundera.

-

Aaron Gordon to na razie w ofensywie wygląda jak Dikembe Mutombo.

Houston wysłało na SL taką pakę, że nie wiem czy wygraliby z kimś na ulicy.

Smart wygląda na bardzo zagubionego i jak gra w ataku to wygląda jakby poszedł z numerem 74 draftu.

Marcus Smart pokazuję że SG z niego żaden,im szybciej Rondo poleci tym lepiej w innym przypadku będzie się marnował.

Ludzie z Memphis Adams i Stokes robią dobrą robotę i mogą być przydatni z ławki już w pierwszym sezonie.

Aaron Gordon 99% swoich punktów  w NBA będzie zdobywał albo w kontrach albo po ofensywnych zbiórkach przynajmniej przez 2-3 pierwsze lata.

Marcus Smart pokazuję że SG z niego żaden,im szybciej Rondo poleci tym lepiej w innym przypadku będzie się marnował.

Ludzie z Memphis Adams i Stokes robią dobrą robotę i mogą być przydatni z ławki już w pierwszym sezonie.

Aaron Gordon 99% swoich punktów  w NBA będzie zdobywał albo w kontrach albo po ofensywnych zbiórkach przynajmniej przez 2-3 pierwsze lata.

Dokładnie Smart grający na SG będzie marnowany , tym bardziej jak ma grac obok Rondo który trzyma piłke w ręku przez 80% akcji czyli robi identycznie to co Smart więc kompletnie nie widze tych graczy obok siebie tym abrdziej , że rzutem nie grzeszą ;3

2 sprawa to taka , że Bradley jest podpisany i to on będzie grał w s5 na Sg i nie widze rozdzielania minut między nim a Marcusem.

Rondo powinien być wymieniony póki jeszcze ,, ma wartość '' , będzie to dobre dla całej organizacji jak i dla Smart który teraz udowadnia ze jest maszyną do zabijania w defensywie i to on powinien mieec meijsce w s5 tym abrdziej , ze jest młody i ma warunki by być All Starem albo chociaż kimś znaczącym w tej lidze . Nie ma innej opcji moim zdaniem albo trade Rondo albo trade Smarta bo tych graczy obok siebie nie widze , nawet dawanie 20 minut z ławki Smartowi nadal będzie błędną decyzją.

Edytowane przez Wielo18

Inna sprawa, że Smart to raczej ktoś pojroju bad madafaka.

Jedzie na swagu i pewności siebie, ktorej ubyło by sporo gdyby miał wychodzić z ławki.

Myślę, że psychika ma tu ogromne znaczenie. Jedni nadają się aby być rezerwowymi, innym nie pozwala na to charakter.

Np. Taki Iverson, pod koniec kariery byłby świetnym sixth manem, instant offence. Jednak problemy z ego i pewnością siebie bardzo kolidują z rolą zmiennika.

Smart pokazuje, że rzut to on ma słaby . W zasadzie ciesze się, że nie gra zbyt dobrze, bo to go zmotywuje do większej pracy - mam taką nadzieję przynajmniej. Zobaczymy jak się zaprezentuje w sezonie, na pewno po SL dostanie od sztabu jakieś wytyczne co ma poprawić itd.

Nie mówię tego na podstawie Summer League, ale generalnie mam wrażenie, że Smart będzie największym bustem top 10 tego draftu.

Co innego Payton. Widać moje nadzieje, że spadnie do nr 20 były nieuzasadnione.

Na jakiej podstawie takie podejrzenia ? Daj się pokazać

Rondo powinien być wymieniony póki jeszcze ,, ma wartość '' ,

A kto byłby na tyle popieprzony aby brać Rondo teraz jak za 12 miesięcy będzie go miał za darmo? Zwłaszcza że Boston nie chce w drugą stronę długich kontraktów a tylko wybory w drafcie i młodych graczy .

Nie mówię tego na podstawie Summer League, ale generalnie mam wrażenie, że Smart będzie największym bustem top 10 tego draftu.

Co innego Payton. Widać moje nadzieje, że spadnie do nr 20 były nieuzasadnione.

Smart największym Bustem top 10 ? Nie wydaje mi sie tym bardziej , że o Smarcie było mówione , że jest najbardziej przygotowanym zawodnikiem w Drafcie by grać w NBA.

Widze  , że na tym forum co raz bardziej robi sie ,,fejm'' na Paytona po 2 meczach  tak samo jak na Exuma przed draftem O.o

Edytowane przez Wielo18

A kto byłby na tyle popieprzony aby brać Rondo teraz jak za 12 miesięcy będzie go miał za darmo? 

Ktoś, kto za rok nie będzie mógł mieć go za darmo. 

@up

Fejm na Paytona po dwóch meczach? Raczej po jednym, pierwszy miał wybitnie c***owy.