Skocz do zawartości

Summer League 2014

matek

Rekomendowane odpowiedzi

Noel wygląda jakby musiał popracować na siłowni, ale ma fajną pracę nóg i dobrze ułożoną rękę. Może z niego coś być.

Z innej beczki. Powiedzcie mi po co grają Oladipo czy Plumlee. Goście mają kontrakty, są starterami w swoich zespołach, nic nie musza nikomu udowadniać. Ktoś chce ich dowartościować?

Czekam na OKC. Jak wyjdą piątka z Reggie'm, Lambem, PJIII i Kiwi to skończy się trzydziestoma do połowy. Totalny bezsens.

Ktoś wie co robi Curry w Magic? Był jakoś związany z Warriors (albo ich zespołem w d-league). Już nie jest?

Ciekaw jestem drugiego sezonu w NBA Caldwella-Pope, w rookie seasonie dostał szansę nawet w s5, ale powiedzmy, że nie podołał zadaniu, tu w summer league wykazuje się leadershipem, ma niezłe minięcie, szybko składa się do rzutu, w NBA był za bardzo schowany w system grania frontcourt, co nie za bardzo funkcjonowało.

Warty obserwowania jest Nick Johnson. Chłopak ma to coś, co pozwala mi twierdzić, że może być objawieniem summer league. No i ten dunk. Na minus przeciętny ballhandling, no jedynką to on na pewno nie będzie.

Edytowane przez bulek

ja sie jaram. szybsza i szczuplejsza wersja taja gibsona jak dla mnie. waleczny skoczny i mega szybki silny skrzydłowy, wyobrażacie se takiego Boozera, Pachulię czy Amare jak go pilnują?

Już to kiedyś pisałem, ale się powtórze. Noel ma niesamowicie rzadką "umiejętność", mianowicie szybkość wyjścia w górę. +Świetny footwork i lateral quickness, Dzięki temu i dłuuugim łapom pokrywa bardzo dużą powierzchnią szczególnie w P&R D. Musi chłop zamiatać po bronionej stronie boiska, nie ma innego wyjścia.

Noel rzeczywiście imponująco z linii, choć jeden jumper, jaki oddał, wyglądał słabo.

Zgadzam się co do pracy nóg, ale na niewiele mu się to zda, dopóki się nie wzmocni.

mimo wszystko, wypadł zdecydowanie lepiej niż inni debiutanci, jakich dziś widziałem (Gordon, Smart, Napier, Payton).

Noel, to nie do końca debiutant. W końcu już przez rok jest w NBA, nie zagrał w meczu, ale trenował sporo.

Ale to nawet gorzej - naprawdę uwazasz że rok nie grania da ci więcej niż 2 czy 3 lata na uczelni jak w przypadku Smarta czy Paytona? Tylko dlatego że masz kontrakt z klubem NBA?

Oglądnąłem sobie Boston z Miami i Orlando z Philly i z rookasów Noel wypadł najlepiej. Szybki, energiczny, jeszcze trochę zagubiony, ale potencjał jest ogromny. W Philly ma czas na spokojny rozwój, dlatego z tym pakowaniem po takiej kontuzji nie ma co przesadzać.

Smart również nieźle. W ataku zaczął fatalnie, ale z czasem było coraz lepiej. Fajnie wyglądał w pickach i przy wbiciach pod kosz, gdzie parę fauli wymuszał. Ale rzut do poprawy. Za to w defensywie już pokazał się ze świetnej strony, Shabazz przy nim nic nie pograł. Do tego miał 5 przechwytów i tylko jedną stratę. W ciągu kilku lat to może być top defensive PG. Póki co dużo lepiej niż Napier i Payton. 

Ale to nawet gorzej - naprawdę uwazasz że rok nie grania da ci więcej niż 2 czy 3 lata na uczelni jak w przypadku Smarta czy Paytona? Tylko dlatego że masz kontrakt z klubem NBA?

Nie dlatego, że masz kontrakt, ale dlatego, że możesz korzystać z pomocy najlepszych specjalistów jacy są w NBA. Noel z tego na pewno korzystał.

@Shevcu - oczywiście będzie traktowany jak rookie, to normalne.

Edytowane przez Cloud