Skocz do zawartości

Los Angeles Clippers 2014/2015

LAF

Rekomendowane odpowiedzi

Wracam z roboty wchodze na nba.com, w pracy nawet nie mialem zamiaru sprawdzac bo bylem pewien ze jakis przewrot jest niemozliwy, ALE JEDNAK Clippers wpierdolili mecz ktorego sie nie dalo wpierdolic z Toronto, co sie k**** stalo ktos mi powie? Oni sa na prawde tak przezroczysci mentalnie?

Wracam z roboty wchodze na nba.com, w pracy nawet nie mialem zamiaru sprawdzac bo bylem pewien ze jakis przewrot jest niemozliwy, ALE JEDNAK Clippers wpierdolili mecz ktorego sie nie dalo wpierdolic z Toronto, co sie k**** stalo ktos mi powie? Oni sa na prawde tak przezroczysci mentalnie?

Tak na skróty - w pierwszej części mieli kilkanaście pkt przewagi, kontrolowali tempo, Lowry grał mentalnie w inną dyscyplinę chyba. 2 kwarta to Lowry kreatywnie się przebudził, Clipps się zdziwili i dali się dojechać. I w sumie tak się do końca dziwili. Mentalnie to nie wiem, ale pewnikiem zmiany u nich wyglądają blado jak Michał Szpak w szołbiznesie. 2 mecze urwą komuś w PO, tyle tego. No chyba że mi na Suns wpadną, to wtedy idą dalej.

Blake Griffin out 4-8 weeks. 

Są już 4L, wypada im drugi najlepszy gracz w zespole, myślicie, że są w stanie wylecieć poza top8? Na upartego to w te 4 tygodnie mogą zrobić ledwo dwa winy na Socie i Kings, a jak Blake będzie poza grą nawet 8 tygodni, to mogą dostać po dupie i zanotują run typu 6-17. Jestem ciekaw jak potoczą się ich losy, bo w tym momencie wygląda to nie jak rywalizacja o 8 seed, ale jak rywalizacja 4 ekip o 2 miejsca w PO. Test dla Doca i CP3.

Jak wypada Griffin to cały plan gry LAC się rozwala. Jordan miał te swoje alley'e także dlatego, że Griffin jest groźny w ataku. Bez BG pod koszem nie ma żadnej siły. Ciężar gry przenosi się na obwód. Redicka jeszcze nie ma, a nie widzę tego, że większość punktów zdobędą Paul z Crawfordem. Jedyne, co mogłoby być ich nadzieją to znakomita obrona. A bez Blake'a i Redicka (też przeciętnego obrońcy) to tłuste minuty dostają Hawes, Crawford czy Rivers.. Jak z tego sklecić wybitną obronę? Nie bardzo widzę Clippers w starciu z kimś z czołówki bez Griffina. Nawet z Griffinem było sporo wątpliwości, co do ich jakości w spotkaniach z najlepszymi ekipami.

A ja głęboko życzę LAC aby nie weszli do play-off. Zburzy się mit wielkiego Doca którego nie trawię a z synalkiem to już przegiął ( dzisiaj w nocy w pierwszej piątce.... ) a i może CP3 trochę spokornieje, bo mnie wkurza jaki to on zajebisty nie jest a nic ponad drugą rundę nie grał. Skoro jak ktoś gdzieś napisał, że teraz o 7-8 seed biją się 4 drużyny ( PHX, NOP, OKC, LAC ), to się podpisuję pod tym obiema rękoma.

Chciał bym zobaczyć w play-off PHX, bo jest przykładem drużyny gdzie bez all-stara można zbudować naprawdę ciekawy skład i GSW będą się z nimi mocno męczyć, oraz NOP którzy mam nadzieję wejdą kosztem LAC. To był by precedens dopiero :D.

OKC lepiej niech nie wchodzą - przyda im się nowy trener.

Raper jak następnym razem wyrzygasz tutaj pusty, nic nie znaczący statline, który ma pasować do twojej tezy to przyjade w końcu na ten wasz slask, wezmę ze sobą laptopa i zmusze do obejrzenia PO w wykonaniu Clippers 12, 13, 14. A gdy już będziesz wymiotował i błagał żebym przestał otworze następnego Jacka i przypieczętuje twòj upadek powtórka z Finals 2013, gdzie też broniles króla statlinem nabytymi w garbage time.

Analiza G7 GSW-LAC, przyjmijmy może, że to nie garbage time?

Początek - 6:0 dla GSW, chyba nie garbage time? Gryffin wykorzystuje nieuwagę i rzuca jumpera, pierwsze punkty Clippers.

Drugie fga -6 dla LAC, pudłuje.

Trzecie fga -6, łapie loose ball i prosta kontra, -4 dla LAC.

-7 dla LAC, Griffin karmi Barnesa, który zdobywa easy 2 point wykorzystując mismatch z Currym

-5 dla LAC, Gryffin wbija się w trumnę. 

1:45 -7 dla LAC, wymusza 2 fta. 

1:12 - próbuje się wbić pod kosz, strata na skutek pomocy Greena(przejął go wcześniej Iguadola).

Fade away, nietrafiony

-10, dostaje piłkę 3 sekundy przed końcem kwarty, podłuje trójkę pod obroną Greena,

Mija Greena, ale nie trafia, -10 dalej

11:14 do końca 2q, schodzi, -10 dla LAC.

10:00 mała dedykacja dla wszystkich, co mówią, że Reddick nie potrafi kozłować

7:25 wraca

7:00 - podaje po podwojeniu do Reddicka, ten pudłuje za 3(przy wyniku -7)

6:21 p&r z Jamalem wymusza switch, 2 pts for LAC

6:05 - fast break machine, zbiera pod koszem i robi coast to coast

5:52 - jak chcesz się czepiać, to tutaj pięknie zapomniał o obronie

5:12 oddaje z podwojenia na alley-oop do Deandre, niecelnie

2:32 Gryffin oddaje dwa FTA z powodu przemówienia Paula na temat G7(przy -4)

2:03 Gryffin pick dla Paula, dostaje potrojenie i karmi Jordana na alley oopa(Lac są -2)

1:13 Gryffin pudłuje iso jumperka(-5)

0:04 urywa się obrońcy i kończy dunkiem akcję, LAC -8 schodzą na przerwę

11:05 3q po zasłonie Gryffina Reddick punktuje

10:31 2xp&r Paul+Gryffin, Jordan nakarmiony kolejnym alleyoemm

9:01 po drive Gryffina po p&r Barnes dostaje open 3, pudłuje

8:28 podwojony Gryffin punktuje na 65:70

6:52 pudłuje fade away

6:03 Reddick po dwójkowej akcji z Paulem następuje na 3pt lane i zdobywa 2 pkt na 73:72.. LAC po raz pierwszy wygrywają w meczu.

4:07 pierwszy remis w meczu po stracie piłki przez Reddicka

3:52 po wysokim p&r Gryffin drive and kick do czystedo Reddicka, pudło

3:08 Gryffin ratuje złe podanie Jamala, podaje do Reddicka, 3 pkt na prowadzenie +5 dla LAC

2:25 faulowany na podwojeniu idzie na linię przy +5

1:25 wywala się na spinie na kontrze przy +6

4 quarta się zaczyna przy +3 dla LAC, to już jest garbage time to nabijania statów czy jeszcze nie?

11:37 Gryffin schodzi

10:51 GSW wracają na prowadzenie

9:47 Blake znowu na boisku

8:22 p&r Paul Blake daje open 3 Barnesa, LAC wracają na prowadzenie +2

8:25 przechwyt Gryffina po którym kończy kontrę, +4

3 minuty do końca +1 dla LAC, to już na pewno ten garbage time do zdobywania punktów

2:41 blokuje rzut Lee na +1 dla GSW, Lee zbiera, Blake wymusza stratę na nim

2:22 GSW +1

2:11 LAC prowadzą dzięki solowej akcji Gryffina na +1

1:54 Gryffin kończy kontrę, +3 dla LAC

60 sekund do końca, Gryffin po solowej akcji zdobywa na +5

22 sekundy do końca, prowadzenie spadło do +3, Gryffin rzuca alley opa dla Jordana, wracamy na +5

Tak więc Blake 24 punkty 57% TS, 6 asyst. Pokaż mi gdzie był ten garbage time do nabijania statów, a poza tym garbage time był płaczliwą ciotą, która gra znacznie gorzej niż w RS.

Ps. Nieważne co napiszesz, i tak oczekuj lajka od LBS nawet zanim przeczyta post.

To mi przygadałeś. Zlajkowałeś 80% postów Chytrego co składa się mniej więcej na 1/4 wszystkich "lajków" (można sprawdzić w profilu). Nie mówię, że to źle, też często popieram jego zdanie, ale chyba zapominasz  jaka jest idea forum internetowego i tego całego systemu popierania postów za pomocą "lubię to". Gdybyśmy mieli takie samo zdanie na każdy temat to nie tylko forum nie miałoby sensu, ale również i oglądanie samej ligi byłoby zupełnie jego pozbawione. Dzięki temu, że mieliśmy odmienne spojrzenia powstały takie epickie dyskusje jak np. support Lebrona w Cavs i wiele innych. Nie ma się co się oburzać gdyż tak to właśnie powinno wyglądać. 

Peace

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

To mi przygadałeś. Zlajkowałeś 80% postów Chytrego co składa się mniej więcej na 1/4 całości jego polubionych wypowiedzi (można sprawdzić w profilu). Nie mówię, że to źle, też często popieram jego zdanie, ale chyba zapominasz  jaka jest idea forum internetowego i tego całego systemu popierania postów za pomocą "lubię to". Gdybyśmy mieli takie samo zdanie na każdy temat to nie tylko forum nie miałoby sensu, ale również i oglądanie samej ligi byłoby zupełnie jego pozbawione. Dzięki temu, że mieliśmy odmienne spojrzenia powstały takie epickie dyskusje jak np. support Lebrona w Cavs i wiele innych. Nie ma się co się oburzać gdyż tak to właśnie powinno wyglądać. 

Peace

Faktycznie, bo tylko ja lubię posty Chytruza, ale okey. Jeśli zlajkowałem jakieś 80% postów użytkownika, który jest 5 pod względem liczby postów, to w takim wypadku powinien mieć te 1560 lajków tylko ode mnie. Matematyka to suka.

Ideę forum internetowego rozumiem, chociaż wolałbym określenie forum dyskusyjne i sytuacja wygląda tak, że rzucasz ostry pojazd po Gryffinie, nie dajesz słowa uzasadnienie i tylko czekasz na post, który mi odpowie w stylu wowa i dajesz insta lajka, mimo że w gruncie rzeczy więcej w nim o wymiotowywaniu niż o grze Gryffina w PO. 

Peace