Skocz do zawartości

Los Angeles Clippers 2014/2015

LAF

Rekomendowane odpowiedzi

Wybieranie kolejnego SG w drafcie znowu wyjdzie bokiem w play off,dziura pod koszem znowu razi w oczy.

Dudley jest do wymiany i najchętniej spakował bym go z Jamalem i jakimś pickiem za coś pod kosz.

Za drobne podpisał bym Mike Scotta z Hawks akurat by pasował do small ballu z Girffinem na C.

Nie wiem sam co myśleć o tej drużynie, na papierze jak zwykle mocni, podobno najlepszy PG w lidze, podobno najlepszy PF w lidze, 6th man roku, Jordan który robi duże postępy + fajni rolesi w postaci JJ Reddicka czy Collisona, a mimo to zwykle ich przygoda kończy się na 2 rundzie ;) i obstawiam, że w tym roku będzie podobnie, ten rok miał być przełomowy, bo przecież trenerem został nie byle kto, a Doc Rivers, Griffin i Jordan zrobili duży postęp, a mimo to skończyło się jak zwykle. W tym roku też będzie druga runda, może maksymalnie finał konferencji i tyle. Nie widzę ich w finałach NBA.. I wciąż nie mogę się przekonać do Krzysztofa Pawła jako lidera drużyny. Niby urodzony przywódca, a jednak drużyny z nim nigdy nie zaszły dalej niż do drugiej rundy, w dodatku Clippers z nim mają podobny (lub nawet gorszy) bilans w Playoffs, co Hornets, gdy grał u nich Cp3. Tak samo nie mogę się przekonać do Griffina - przy dobrej obronie wygląda jakby walił głową w mur, nie wie co robić, jego post moves wyglądają wtedy tragicznie. 

Wybieranie kolejnego SG w drafcie znowu wyjdzie bokiem w play off,dziura pod koszem znowu razi w oczy.

Dudley jest do wymiany i najchętniej spakował bym go z Jamalem i jakimś pickiem za coś pod kosz.

Za drobne podpisał bym Mike Scotta z Hawks akurat by pasował do small ballu z Girffinem na C.

Czemu oni nie brali gościa z twojego avatara to ja ni cholery nie pojmuje. Po co im kolejny gracz w typie jakich mają setki. A potem zdziwienie że jak Blake siada na ławce to muszą grać Barnesem na czwórce co zazwyczaj kończy się źle.

I akurat PFa na rynku tego lata sobie nie poszukają więc Stokesa który świetnie broni powinni brać z pocałowaniem ręki

wg mnie bardzo fajny ruch, na tyle na ile kojarze spencera hawesa [ostatni raz widziałem mecz Sixers jak grał tam ten szybki mikrus, no, jak on się nazywał...... cholera, zapomniałem] i za rozsądne pieniądze

Clippers w ostatnim sezonie długie momenty grali zayebistą ofensywę, z Hawesem powinno być jeszcze lepiej

a ich rotacja pod koszem wyglądała mega słabo ostatnio, więc tu też na plus

• 3 tygodnie później...

Nie są brani pod uwagę jako kandydaci na mistrza z tego samego powodu z jakiego nie byli brani przez ostatnie lata. To jest roster na max drugą rundę. Ostatnio to nawet wylecieliby w pierwszej, ale Bogut to musi być przecież wiecznie połamany jak się zbliżają PO.

Jest jeszcze Glen Davis którego atutem są przepychanki pod koszem tak na wymęczenie rywala.

Zresztą to jest jeszcze dodatkowy plus gdy na C biegają gracze typu Bosh.

Ale Bosh biega na Wschodzie, a Glen Davis musi się masować z graczami z Zachodu, a tutaj już tak miło nie będzie.