Skocz do zawartości

Oklahoma City Thunder 2014/15

Straight Edge Warrior

Rekomendowane odpowiedzi

Ale ja mu przecież nie dziękuję w sensie "panu już podziękujemy". Ale przyszło się przejechać do SA i Brooks się posrał w gacie a Russ rzucał maską bo nie wiedzieli co mają grać. Nie hejtuje tylko fakt jest jaki jest. Trzeba wziąć pod uwagę terminarz "westbrookomani" a spotkania nadchodzące. Z ostatnich 10 wygranych meczy było m.in. 2x LAL, Minny, Philly, Boston, Hospital of Miami. Teraz @ UTA, @ PHX, vs DAL, @ MEM, vs HOU, vs SAS. Nie wiem jak inni ale nie widzę tu świetlanej przyszłości, życzę mu oczywiście żeby dalej grał MVP i oczywście będę się z tego cieczył jak tak będzie.

no i tak sie konczy wczesniejsze wracanie po tej kontuzji Jonesa, ktora przeciez znana jest z tego, ze zawsze problemy wysocy z tym mieli powracajace, a Durant jeszcze wczesniej wrocil niz przewidywano, bad move.

12 października ogłosili, że ma uraz i będzie pauzował 6-8 tygodni. Wrócił na 2 grudnia, więc nie wcześniej, niż przewidywano.

Naprawdę nie uważam, by sztab medyczny Thunder powinien być za tę sytuację obwiniany (pamiętacie Westbrooka w tym i w poprzednim sezonie?). Każdy zawodnik jest inny i nie zawsze da się wszystko przewidzieć. Nikt o zdrowych zmysłach nie pozwoliłby Durantowi grać, jeśli lekarze nie daliby 100% zielonego światła.

Edytowane przez barcalover

Tak czy siak, za rok będzie FA i ja nie widzę za wielu powodów do tego, by został w thunder.

OKC wydawało się mieć świetny pomysł na budowę drużyny. Powstał nawet taki termin, jak budowa teamu na wzór tez z oklahomy. Jednak jak tak się przyjrzeć, to mieli po prostu mega farta, a jako organizacja są słabi.

Na plus

+ wybór Westbrooka, mimo że wielu nie rozważało go tak wysoko

Na minus:

- transfer Hardena, czyli jedna z najgorszych decyzji klubu ever

- chcieli brać Thabeta zamiast Hardena i tylko dzięki Miśkom uniknęli totalnej wtopy

- późne granie Ibaką

- granie Perkinsem, kiedy już było widoczne, że daje bardzo mało

Mieli sporo szczęścia, jednak niedługo będą raczej szorować dno, jak tylko Russ czy KD nie będą zastrzeżeni.

Tak czy siak, za rok będzie FA i ja nie widzę za wielu powodów do tego, by został w thunder.

A jak zgarną miśka za rok? :)

Szczerze mówiąc, to nie wiem kto będzie w stanie mu zaoferować lepszy support od Westbrooka i Ibaki. Jakiś pomysł?

Plusów i minusów nie komentuję, bo jak ktoś za minus uznaje, że "chcieli brać Thabeeta, ale wzięli Hardena" to nie ma co komentować.

A jak zgarną miśka za rok? :smile:

Szczerze mówiąc, to nie wiem kto będzie w stanie mu zaoferować lepszy support od Westbrooka i Ibaki. Jakiś pomysł?

Plusów i minusów nie komentuję, bo jak ktoś za minus uznaje, że "chcieli brać Thabeeta, ale wzięli Hardena" to nie ma co komentować.

Wizzards? 

A jak zgarną miśka za rok?

To pewnie zostanie, tylko mają tylko jedną szansę na mega mocnym zachodzie. GSW słabsze nie będzie raczej 

Jego rodzinne miasto może mieć całkiem niezły support, w postaci Walla - Beala - Gortata.

Chodziło mi o to, by nie uznawać za plus, że wyłowili Hardena, po prostu ostał im się to go wzięli. Chcieli kogoś innego i to na dodatek totalnego busta (ale podobnie jak w przypadku Perka, mieli obsesję na punkcie defensywnego centra).

Wall-Beal-Gortat to wg mnie o wiele gorsza opcja dla KD. Wall wcale nie potrzebuje mniej piłki niż Westbrook. No i Pan Wittman ;)

Poza tym z tego co ostatnio słychać, to pewnie KD podpisze roczną umowę, żeby w 2017 sobie ogromnego maxa wziąć.

A z Thabeetem? Wg mnie nie ma co umniejszać ich wyborom w draftach, bo to nie jest tylko Harden. Byli KD i Westbrooka, a później Ibaka, Adams, McGary. Solidny team złożyli z tych picków, które mieli i tutaj najmniej im można zarzucać.

Może teraz jest zbyt dobra i niektórzy chcą za bardzo przyspieszyć powrót? Jeśli kariera KD będzie zagrożona, to będzie trzeba obwiniać częściowo sztab medyczny OKC, bo mu pozwolili grać, choć stopa jeszcze mu dokuczała.

12 października ogłosili, że ma uraz i będzie pauzował 6-8 tygodni. Wrócił na 2 grudnia, więc nie wcześniej, niż przewidywano.

Naprawdę nie uważam, by sztab medyczny Thunder powinien być za tę sytuację obwiniany (pamiętacie Westbrooka w tym i w poprzednim sezonie?). Każdy zawodnik jest inny i nie zawsze da się wszystko przewidzieć. Nikt o zdrowych zmysłach nie pozwoliłby Durantowi grać, jeśli lekarze nie daliby 100% zielonego światła.

to jak w koncu? obwiniasz ten sztab o to co sie stalo czy nie?

to jak w koncu? obwiniasz ten sztab o to co sie stalo czy nie?

Biorąc pod uwagę wszystkie informacje, które mamy teraz – raczej nie. Teraz to lepiej przeanalizowałem, a wcześniej tylko gdybałem, bo nie było wiadomo czy KD będzie potrzebował kolejnej operacji.

Edytowane przez barcalover